| Vesti | Hardver | D-link predstavlja DNS-320L
Hardver

D-link predstavlja DNS-320L

uvodna

Kompanija D-Link je javnosti predstavila još jednog člana svoje Cloud porodice – DNS 320L. Ovaj Cloud mrežni uređaj za skladištenje podataka korisnicima omogućuje daljinski pristup datotekama i multimediji putem mydlink web portala, odnosno mobilne aplikacije za iPhone, ipad ili Android uređaje.

 

Pametni telefoni, tableti i ostali mobilni uređaji omogućuju korisnicima mobilnost obzirom na to da su praktični i lako prenosivi. Nažalost, upravo zbog te karakteristike lagane prenosivosti “gubi” se na prostoru za skladištenje podataka na tim uređajima. Zahvaljujući DNS-320L Cloud ShareCenter uređaju i ta su ograničenja od sada stvar prošlosti, jer isti omogućuje prostor za skladištenje sadržaja veličine i do 6TB (2 x 3,5’’ SATA diska) koji je dostupan uvek, bilo kada i bilo gde, sa bilo kojeg uređaja (PC, iPhone, iPad, Android) koje ima pristup internetu.

Dakle, ovaj uređaj omogućuje stvaranje tzv. “ličnog oblaka” na koji korisnici mogu skladištiti svoje digitalne sadržaje i podatke, njima pristupati, preuzimati ih, kontrolisati šta se s njima događa i upravljati istima (brisati ih, postavljati, uređivati) i to sve iz daljine.


DNS-320L



Zahvaljujući mydlink Access NAS aplikaciji koja je dostupna za iPhone, iPad i Android uređaje, osim pristupa i spremanja podataka i datoteka u Cloud „prostor“-u sa svojih mobilnih uređaja, sa podacima je moguće komunicirati i u obrnutom smeru što znači da se sadržaji mogu preuzimati i sa ShareCenter DNS-320L na mobilne uređaje pa ih kasnije pregledavati ili slati. Muzika, filmovi i fotografije mogu biti upload-ovani na ShareCenter i kao svojevrsna sigurnosna kopija te je u tom slučaju korisnik siguran da će na Smartphoneu ili tabletu uvek imati prostora za spremanje (novih) podataka.

„Nužnost današnjeg društva koje je konstantno u pokretu je biti u mogućnosti, bilo kod kuće ili na putu, sigurno i jednostavno pristupiti zajedničkim fajlovima. Srećom ovaj novi uređaj za skladištenje podataka iz D-Link Cloud porodice uređaja zahvaljujući mydlink Cloud uslugama može eliminisati sve tehničke izazove vezane uz sigurno daljinsko pristupanje fajlovima“, izjavio je Tvrtko Ljubić iz D-Link Adria dodajući: „Uzalud Vam je bilo kakav prostor za skladištenje podataka, veliki, mali…ako vam isti nije dostupan. Upravo zato smo u D-Linku i razvili Cloud Storage uređaje kako bi svojim dokumentima i ostalim sadržajima, a zahvaljujući mydlink Cloud uslugama, korisnici mogli pristupiti kada god to požele, gde god se nalazili, jednim dodirom na ekran tableta ili mobilnog telefona”.

 

Izvor: D-Link


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar