| Vesti | Hardver | D-Link predstavio N600 – Gigabitni cloud ruter
Hardver

D-Link predstavio N600 – Gigabitni cloud ruter

uvodna

D-Link je nedavno predstavio svoj dugoočekivani dualband ruter iz porodice SmartBeam: Cloud Gigabit Router N600 (DIR-845L). Novi ruter ove kompanije donosi napredne mogućnosti povezivanja i kontrole u domove potrošača, a koje su do sada bile rezervisane isključivo za poslovne potrebe.

 

 

Novi ruter ove kompanije osigurava najbolju moguću povezanost zahvaljujući SmartBeam tehnologiji koja podrazumeva šest internih antena i automatsku prilagođavanje jačine bežičnog signala u zavisnosti od fizičkih uslova i rasporeda mrežne opreme. Ova tehnologija osigurava najbolji mogući signal u svakom trenutku, što je naročito važno prilikom onlajn igranja i strimovanja video materijala.

 

DLINK N600 01

 

Takođe, D-Link N600 dolazi i sa dualband tehnologijom, čime je korisnicima omogućeno da koriste dve bežične mreže u sklopu jednog uređaja. To u praksi znači da ovaj uređaj istovremeno podržava 2,4GHz i 5GHz, čime je istovremeno obezbeđena kompatibilnost sa standardnim b/g/n adapterima, kao i mogućnost povezivanja putem 802.11a standarda, koji je tu da se postara za stabilniju konekciju u uslovima gde je brzina odziva kritična. Prisutna je i SharePort Mobile aplikacija, koja omogućava jednostavnu razmenu sadržaja između računara ili mobilnih uređaja i eksternih skladišta, putem USB porta prisutnog na ruteru.

 

DLINK N600 02

 

Dodatno, ovaj uređaj nudi i mydlink Cloud usluge, koje omogućuju korisnicima da krajnje jednostavno i bezbedno upravljaju kućnom mrežom sa bilo koje lokacije. Ovaj servis podržava i slanje upozorenja administratoru putem elektronske pošte svaki put kada se neki novi (ili neželjeni) uređaj želi povezati na ruter. Takođe, roditelji jednostavno mogu u svakom trenutku da nadgledaju koje sajtove njihovo dete posećuje, bez obzira gde se oni u tom trenutku nalazili.

Trenutno nemamo informacija o ceni ovog rutera, ali svakako možemo da konstatujemo da je reč o naprednom i (fizički) lepom rešenju za kućne mreže.

 

Izvor: D-Link


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar