| Vesti | Hardver | D-Link predstavio džepni iCloud ruter
Hardver

D-Link predstavio džepni iCloud ruter

uvodna

Kompanija D-Link, poznata po svojoj inovativnosti i konstantnom razvoju i unapređenju kvalitetnih i cenovno pristupačnih uređaja i usluga za umrežavanje, predstavila je svoj novi Cloud tip uređaja – Pocket Cloud Router (DIR-506L) ruter.

Po rečima D-Link-a, ovaj ruter predstavlja idealno rešenje za sve zahtevne korisnike današnjih mobilnih tehnologija – malen i tanak da stane u svaki džep, a opet dovoljno moćan da osigurava deljenje digitalnih sadržaja kao i internet veze u svakom trenutku – i na putu!

DIR-506L bez problema stane u džep jakne ili torbicu, a zahvaljujući 4 punjive baterije osigurava i do 4 sata rada u uslovima gde nema mogućnosti za klasično napajanje.

Ovaj ruter kreira lokalnu mrežu i omogućuje stvaranje sopstvenog “oblaka” za sve vlasnike mobilnih uređaja pomoću kojeg onda mogu u svakom trenutku, gde god se nalazili, jednostavno i bez komplikovanih “zahvata” pristupiti, pregledavati i deliti sadržaj.

To u praksi znači da se korisnici više ne moraju izbezumljeno gledati po prostoriji tražeći dostupnu utičnicu ili Wi-Fi vezu jer sada imaju vrlo jednostavan i pristupačan način kojim mogu zadovoljiti svoje zahteve za povezivanjem – gde god se nalazili.

 

D-Link DIR-506L 03

 

Mogućnost za pregledanje i deljenje sadržaja dodatno je ojačana mogućnostima koje pruža D-Link SharePort tehnologija.

Korisnici tako mogu jednostavno preuzeti besplatnu aplikaciju “SharePort Mobile” za iPhone, iPad ili Android uređaje i pristupiti, deliti, pregledavati sadržaje na memorijskom uređaju  spojenom preko USB porta na Pocket Cloud ruter.

Zahvaljujući SharePort Mobile aplikaciji korisnici ne samo da mogu jednostavno pristupiti sadržaju sa svojih mobilnih uređaja već mogu i napraviti back up (sigurnosnu kopiju) svih podataka na USB uređaje i to bežično – bez potrebe za računarom. Ovo je posebno dobrodošlo rešenje za sve one koji imaju veliki broj podataka na svojim mobilnim uređajima, a pritom nemaju uvek vremena za stvaranjem njihove sigurnosne kopije ili jednostavno nemaju USB priključak na svom uređaju. Prednosti ove funkcije u slučaju gubitka ili krađe uređaja ne treba ni spominjati.

 

D-Link DIR-506L 02

 

Osim svega navedenoga, USB priključak se može koristiti i za punjenje mobilnog telefona i sličnih uređaja – do 5v/0,8A (4W).

Možete se informisati se o svim mogućnosti malog i moćnog Pocket Cloud Router (DIR-506L) rutera putem ovog video materijala:

 

 

Očekivana cena ovog moćnog mališe je oko 60 eura, a nadamo se da ćemo ga videti na stolu PCAXE laboratorije.

 

Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar