| Vesti | Hardver | D-Link predstavio DIR-865L dualband ruter
Hardver

D-Link predstavio DIR-865L dualband ruter

uvodna

Kompanija D-Link je predstavila svoj dual band ruter sa oznakom DIR-865L koji uspešno sjedinjuje brzine najnovijeg bežičnog standarda 802.11ac sa već poznatim mydlink Cloud uslugama, otvarajući time novo doba u povezivanju i svestranosti mrežnih tehnologija i uređaja. Zajedno sa predstavljanjem ovog uređaja iz D-Linka su najavili i skorašnji izlazak na tržište svog prvog 802.11ac USB dongle-a koji će osiguravati da “klijent” uređaji imaju sve benefite poboljšanih brzina koje donosi ova nova generacija bežične tehnologije.

 

Kao najnoviji član D-Linkove amplifi grupacije mrežnih proizvoda, ovaj gigabitni Cloud ruter  pruža najviše performanse za kućno umrežavanje. Idealno je rešenje za osobe kojima je brzina najvažnija, a među njima su i pasionirani igrači.

Ovaj ruter tako koristi 5GHz frekventni pojas kako bi omogućio brzinu prenosa podataka i do 6 puta bržu nego što je slučaj sa većinom današnjih Wireless N rutera. Mogućnost rada na dve frekvencije omogućava brzine do 1750 Mb/s (1300 Mb/s preko 5GHz i 450 Mb/s preko 2,4GHz).

 

DIR-865

 

Kao prvi takav uređaj na svetu, koji ujedinjuje velike brzine zajedno sa myDlink cloud uslugama, omogućeno je korisnicima da provere ko im i kada im pokušava pristupiti u mrežu, koje se stranice na posećuju, kada, od kojeg korisnika i to sve daljinski, sa udaljene lokacije. Pritom korisnik može i dodatno zaštiti svoju mrežu blokirajući svaki neželjeni pristup. Zahvaljujući aplikaciji D-Link SharePort Mobile App za iOS i Android uređaje omogućen je pristup fajlovima i multimediji koje se nalaze na nekom USB disku što znači da se muzika, video sadržaji i fotografije mogu reprodukovati ili prenositi sa diska na više mobilnih uređaja.

Uparivanje predstavljenog rutera sa novim D-Linkovim Wireless AC adapterom (DWA Dualband-182) biće moguće već ove jeseni što ujedno znači i to da će korisnici moći lako “unaprediti” svoje računare i iskoristiti sve prednosti većih brzina koje donosi novi 802.11ac standard bežičnog povezivanja. Ovaj dongle biće kompatibilan sa svim prethodnim Wi-Fi standardima i konfiguracijama.

„Sve brže širokopojasne veze i prava eksplozija HD sadržaja, u kombinaciji s porastom uređaja priključenih u mrežu, stvorili su ogroman apetit korisnika za lakim, brzim i glatkim povezivanjem”, istaknuo je Roger Tao, Product Manager iz D-Linka, dodajući kako upravo ovaj Cloud ruter svojom snagom i fleksibilnošću može zadovoljiti sve potrebe širokopojasnog povezivanja. To ga čini savršenim uređajem za podršku korisnika koji žele streamovati HD sadržaje, kao i 3D multimediju na više bežičnih uređaja u celoj kući- istovremeno!!!

Uređaj je kompatibilan sa svim postojećim bežičnim uređajima koji rade na ranijim standardima kao što su 802.11a/b/g/n, a poboljšana pokrivenost signalom se osigurava zahvaljujući Beamforming tehnologiji. Osim cloud podrške tu je i gigabitni LAN, podrška za IPv6, DLNA sertifikacija, inteligentna QoS funkcija, mogućnost roditeljske kontrole i  jednostavno podešavanje i instalacija putem D-Link Quick Router Setup-a (QRS), koja omogućuje korisnicima da brzo konfigurišu svoj ruter, u hodu, koristeći besplatnu aplikaciju za mobilne uređaje. Takođe, sa Zero Configuration opcijom D-Link omogućuje korisnicima još jednostavnije povezivanje na mrežu kamera i sličnih uređaja (mydlink Cloud) jer omogućuje automatsko detektovanje i konfigurisanje novog uređaja koji je dodan u mrežu.

 

Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar