| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavio Silencio 650 kućište
Hardver

Cooler Master predstavio Silencio 650 kućište

uvodna

Postoji grupa korisnika računara koja se svim silama bori da “ubije“ svaki decibel buke koji njihovi digitalni ljubimci proizvode. Cooler Master u svojoj širokoj ponudi ima i dve serije kućišta koje su namenjene upravo takvim korisnicima: Silencio i Sileo. Nedavno je Cooler Master predstavio novog člana serije Silencio – Silencio 650.

 

 

Cooler Master-ov Silencio 650 je dizajniran tako da apsorbuje buku koju proizvode rashladni sistemi i drugi sklopovi modernih računara (kao što su optički i hard diskovi). Silencio 650 je jednostavno i elegantno dizajnirano midi-tower kućište sa aluminijumskim vratancima, koja su obrađena u tzv. „diamond cut“ finišu.

 

SILENCIO650 01 T

 

Ono što odlikuje svako kućište iz serije Silencio jeste unutrašnjost koja je obložena materijalima za zvučnu izolaciju. Kao unapređenje u odnosu na prethodne modele, Cooler Master navodi i izmene u dizajnu ventilacionih otvora, čiji bi oblik trebao da smanji količinu buke koju proizvode ventilatori. Na gornjoj strani kućišta se može uočiti i poklopac koji omogućava pokrivanje ventilacionog otvora (u slučaju da se korisnik ovog kućišta odluči da ne koristi opcioni ventilator). Prednost ovog rešenja je dvostruka – smanjuje se količina buke koju računar emituje i sprečava se prodor prašine u unutrašnjost kućišta.

 

SILENCIO650 04 TSILENCIO650 03 T

 

Ako izuzmemo osobine i karakteristike ovog kućišta koje bi trebale da ga učine što tišim, ono što možemo zapaziti jeste da je Silencio kućište dizajnirano u skladu sa današnjim trendovima: unutrašnjost je obojena u crno, napajanje se montira na dnu kućišta, a nosač matične ploče ima strateški pozicionirane otvore koje olakšavaju montažu rashladnih sistema i menadžment kablova. U ovo kućište je moguće montirati tri 5,25″ uređaja, kao i sedam 3.5-inčnih uređaja. HDD kavez je podeljen na dve sekcije, pri čemu je gornju moguće i izvaditi (čime se omogućava montaža dugačkih grafičkih karti).

 

SILENCIO650 02 TSILENCIO650 05 T

 

Za hlađenje komponenti se staraju dva ventilatora montirana na prednju stranu kućišta (intake) i jedan montiran na zadnjoj strani (exaust). Prečnik ova tri ventilatora su 120 milimetara i proizvode 17 dB buke pri 1200RPM. Naravno, prisutni su i drugi otvori na kućištu, koji omogućavaju jednostavnu montažu dodatnih ventilatora.

 

SILENCIO650 06 TSILENCIO650 07 T

 

Od sitnica koje olakšavaju život prisutan je eksterni dock za hard diskove (tzv. X-Dock), po dva USB 2.0 i 3.0 konektora, čitač za SD kartice, potenciometar fan kontrolera i prekidač koji omogućava odabir butabilnog diska (zgodna stvarčica ukoliko želite da fizički razdvojite dva operativna sistema).

Cooler Master Silencio 650 je već sada moguće kupiti po ceni od 140 evra.


Izvor: Cooler Master


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar