| Vesti | Hardver | Canon predstavio PowerShot G1 X Mark III
Hardver

Canon predstavio PowerShot G1 X Mark III

Canon

Canon Europe je predstavio najnoviji dodatak svojoj PowerShot G seriji – u pitanju je PowerShot G1 X Mark III za koji proizvođači navode da predstavlja idealnu kombinaciju kvaliteta slike koju nude Canon EOS DSLR-ovi i lakoće rukovanja i kompaktnih dimenzija PowerShot serije.

Pred korisnicima je na raspolaganju 3x optički objektiv, APS-C senzorom i Canon DIGIC 7 procesor.

Za ovaj fotoaparat, Canon je odlučio da stavi akcenat na svestranost, pa se može koristiti za sve, počev od ulične fotografije odličnog kvaliteta, sve do pripovedanja kroz slike u dokumentarističkom stilu.

Koristi senzor sličan onome u EOS 80D, i poseduje mogućnost snimanja u ISO rasponu od 100 do 25600, pa može beležiti slike odličnog kvaliteta u raznim uslovima.

DIGIC 7 procesor obezbeđuje slike pravo iz fotoaparata, uz smanjenu potrebu za naknadnom obradom, zahvaljujući Auto Lighting Optimiser i Diffraction Correction funkcijama, koje su bile deo i EOS-1D X Mark II modela. Ugrađeni objektiv sa 3x zumom nudi svestrani raspon žižne daljine 24-72 mm (35 mm ekvivalent) i mogućnost fokusiranja na udaljenosti od samo 10 cm, pa se tako može pokriti širok spektar fotografskih žanrova sa samo jednim objektivom.

 

Canon 01

 

Mala dubina polja je stvorena kombinacijom APS-C senzora i velikog otvora blende f/2.8-5.6. Objektiv PowerShot G1 X Mark III modela je osmišljen za senzor u fotoaparatu i kao takav može da smanji potencijalne neželjene artefakte koji mogu upropastiti sliku, kao što je odsjaj.

Blenda sa 9 krilaca može prikazati prijatno zamućenje pozadine, čime se dodatno u prvi plan ističe subjekat slike, a u drugi plan stavlja pretrpana pozadina. Stabilizacija slike u četiri koraka prilagođava i umiruje fotoaparat u svim aktivnim okruženjima tokom snimanja i pruža dodatnu sigurnost prilikom snimanja pri slabijem osvetljenju.

Dual Pixel CMOS AF pruža precizan i brz fokus za samo 0,09 sekundi, nudeći odziv, brzinu i sigurnost koji su neophodni za snimanje spontanih snimaka u deliću vremena. PowerShot G1 X Mark III kombinuje rukovanje karakteristično za EOS modele sa kompaktnim kućištem PowerShot serije. PowerShot G1 X Mark III sadrži centralno ugrađeno elektronsko tražilo, koje je optimizovano da pruži prikaz u visokoj rezoluciji pomoću Organic EL ekrana sa 2,36 miliona tačaka.

PowerShot G1 X Mark III nudi zaštitu od vremenskih neprilika i izdržljivost u zahtevnim uslovima uz povećanu otpornost na prašinu i vlagu. APS-C senzor se može upariti sa opcionim vodootpornim kućištem, koje omogućava da se PowerShot G1 X Mark III koristi pod vodom, do dubine od 40 metara, što je sjajno za projekte dubinske podvodne fotografije.

PowerShot G1 X Mark III podržava jednostavno, glatko i stabilno snimanje Full HD 60p filmova u MP4 formatu, zahvaljujući naprednoj dinamičkoj stabilizaciji slike po 5 osa i Dual Pixel CMOS auto fokusu. Dinamička stabilizacija slike ispravlja i umiruje video snimke nastale u pokretu, dok Dual Pixel CMOS auto fokus omogućava stvaranje kinematografskih efekata fokusiranja.

Tu je i time-lapse funkcija, kao i opcija za panoramsko snimanje. Zahvaljujući Eco režimu rada koji poseduje PowerShot G1 X Mark III, baterija traje do 25% duže, pa možete uživati u produženom vremenu snimanja. Pored toga, možete puniti fotoaparat u pokretu preko punjača pametnih telefona sa USB portom ili sa USB kompatibilnim baterijama.

PowerShot G1 X Mark III poseduje celi niz mogućnosti za povezivanje, kao što su Wi-Fi i dinamički NFC, za lako povezivanje sa kompatibilnim pametnim uređajima pomoću samo jednog dodira. Fotoaparat čak možete daljinski probuditi iz stanja mirovanja pomoću pametnog telefona sa podrškom za Bluetooth, koji možete koristiti i kao Bluetooth daljinski upravljač.

Potpuna ručna kontrola, preko Wi-Fi-ja, omogućava live preview slike na vašem pametnom uređaju, što je idealno za nadgledanje i snimanje divljih životinja, bez uznemiravanja, u njihovom prirodnom okruženju.

 

Izvor: Canon

 

Komentarišite na forumu