| Vesti | Hardver | Canon predstavio EOS M fotoaparat
Hardver

Canon predstavio EOS M fotoaparat

uvodna

Kompanija Canon je proširila svoj visokonagrađivani EOS asortiman fotoaparata sa novim EOS M modelom. Novi fotoaparat spada u CSC (Compact System Camera) kategoriju aparata i donosi DSLR mogućnosti i kvalitet fotografije onim korisnicima kojima fotografija nije profesija, pa čak ni hobi.

 

 

Canon EOS M je dostupan u glatko-crnoj, sjajno-beloj, elegantno-srebrnoj i jarko crvenoj boji i sažima renomirano nasleđe Canon EOS sistema u otmen i kompaktan dizajn. Uz ovaj model Canon je predstavio i dva nova objektiva, EF-M 22mm f/2 STM pancake, EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM sa standardnim zumom i novi kompaktni Speedlite 90EX. Svi koji žele da idu korak dalje u fotografisanju, uz model EOS M mogu da koriste i širok asortiman EF Canon objektiva uz pomoć Mount Adapter EF-EOS M adaptera.

 

CANON 01

 

Zahvaljujući APS-C hibridnom CMOS senzoru od 18 megapiksela, EOS M je moguće iskoristiti i za pravljenje postera i hvatanje najfinijih detalja, a čuveni Canon DIGIC 5 procesor je tu da se postara da novi fotoaparat radi glatko i brzo. Zahvaljujući ISO opsegu od 100 do 12.800, koji se može proširiti do 25.600, EOS M omogućava pravljenje upotrebljivih fotografija i u uslovima slabe osvetljenosti, a prisutan je i hibridni sistem autofokusa koji radi i u režimu video zapisa. Naravno, podržano je pravljenje video snimaka u FullHD rezoluciji sa stereo zvukom.

 

CANON 02

 

Iako poseduje karakteristike DSLR aparata, EOS M je ipak namenjen amaterima i novajlijama, pa su tako prisutni i inteligentni automatski režimi i filteri, koji su tu da i apsolutnim početnicima pomognu da iskoriste potencijal ovog fotoaparata. Fotoaparat je opremljen i LCD displejom dijagonale tri inča, novim Canon Speedlite blicem i mogućnošću bežične kontrole višestrukih bliceva.

Trenutno nemamo informacije o ceni i dostupnosti novog fotoaparata na našem tržištu, ali se nadamo da će se ovo fotografsko parče hardvera naći i kod nas u redakciji.


Izvor: Canon


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar