| Vesti | Hardver | ASUS ROG predstavio Crosshair VI Extreme
Hardver

ASUS ROG predstavio Crosshair VI Extreme

CrosshairExtreme

Čelnici iz kompanije ASUS su predstavili Crosshair VI Extreme matičnu ploču koju su proizvođači namenili za sve one koji su željni high-end mašina i visokog overkloka kako bi svom Ryzen-u omogućili najbolje performanse. Takođe, čelnici navode da su se njihovi proizvođači trudili da usklade performanse za svaku platformu, kao i da pojednostave pristup onima koji se ne razumeju u komponente.

Crosshair VI Extreme se sastoji od auto-tuner-a koji daje svojim korisnicima lakoću overklokovanja uz samo jedan klik dugmeta. Ovaj alat vodi računa o jedinstvenim karakteristikama hardvera i cooling-a.

Proizvođači su takođe stavili akcenat na poboljšanje termalnog upravljanja, stoga ovde je Crosshair naoružan liquid loop-ovima, a tu je i specijalni header za praćenje temperatura monobloka, proticanja, kao i za detekciju curenja.

ASUS je u saradnji sa Bitspower-om napravio monoblok koji je specijalno dizajniran za Extreme, koji će se prodavati odvojeno od matične ploče. Rukovođenje hlađenja je preuzeo UEFI, kao i FanXpert 4 softver, koji daje potpunu kontrolu nad interfejsom. Možete pretraživati idealne fine tuning opcije, kao i sensor grouping.

 

CrosshairExtreme 01 T CrosshairExtreme 02 T

 

Crosshair VI Extreme ima svetlosne trake sa kojima se može upravljati pojedinačnim LED-om. Dual PCIe x16 slot poseduje ASUS SafeSlot koji je ojačan sa metalnim pričvršćivanjem i dodatnim lemljenjem kako bi se sprečilo oštećenje od grubog rukovanja.

Podešeni su tako da daju prostora 2.5-slot grafičkim karticama kao što je ROG STRIX GeForce®GTX 1080 TI, a treći x16 slot je dostupan za trostrani CrossFireX sa dual-slot karticama.

 

CrosshairExtreme 03 T CrosshairExtreme 04 T

 

Brzine do čak 10 GB/s mogu biti ostvarene uz pomoć USB 3.1 Gen 2 konektora. Tu je i Intelov kontroler za Gigabit Ethernet, kao i 802.11ac modul sa upgrade-ovanom 2×2 antenom za Wi-Fi. Bežično povezivanje se takođe proteže na periferije sa Bluetooth 4.1.

SupremeFX S1220 kodek upravlja audio tehnologijom uz ESS Sabre DAC i asortiman inženjerskih podešavanja za poboljšanje kvaliteta izlaza i snimanja.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar