| Vesti | Hardver | ASUS predstavio Xtion
Hardver

ASUS predstavio Xtion

uvodna

Asus, tajvanski gigant koji se proslavio zahvaljujući matičnim pločama i grafičkim kartama se polako uvlači u sve aspekte našeg života, te je sada na tržištu moguće pronaći i širok dijapazon periferija ovog proizvođača. Jedna od njih je i Xtion, uređaj za kontrolu računara pokretima tela.

 

 

 

Asus Xtion poseduje napredne senzore koji beleže svaki pokret korisnika i u kombinaciji sa softverskim interfejsom omogućava interaktivno surfovanje mrežom, pregled multimedijalnog sadržaja i igranje. Pored uređaja, korisnici dobijaju tri igre koje demonstriraju njegove mogućnosti, a na Xtion Store-u je moguće preuzeti i nove sadržaje. Xtion podržava lagane pokrete guranja, talasanja, i tapkanja, što vam omogućava brz i lak pristup igrama baziranim na pokretu, kao i filmovima, multimedijalnim kolekcijama, foto galerijama, i internet pretraživačima. Xtion je veoma lak za korišćenje, jer poseduje interfejs sa jednostavnom navigacijom i velikim ikonicama za lakše snalaženje, te je pogodan je za korisnike svih uzrasta.

 

XTION 01 T

 

Specijalno dizajnirane za njega, Facebook, Picasa i Flickr Xtion aplikacije učiniće iskustvo korišćenja društvenih mreža i deljenje zanimljivim iskustvom, jer uključuju interakciju celog tela. Xtion takođe uključuje i posebnu YouTube aplikaciju koja koristi kontrole putem pokreta. U saradnji sa kompanijom Hillcrest Labs, Asus je prilagodio Kylo pretraživač za korišćenje putem Xtion uređaja. Pretraživač funkcioniše pomoću pokreta ruke, uključuje direktne linkove za preko 30 najpopularnijih internet sajtova, a korisnici mogu brzo ukucati tekst putem virtuelne tastature na ekranu. Ipak, ono što će većinu korisnika najviše zanimati jeste igranje, pa je Asus obezbedio kompatibilnost sa velikim brojem igara, kao što su Need For Speed: Hot Pursuit, Street Fighter 4, Virtual Tennis 4, Fruit Ninja, Angry Birds itd.

 

 

Asus Xtion se na računar povezuje se putem USB 2.0 porta. Za pravilno funkcionisanje uređaja, sistem mora da poseduje barem 2GB RAM memorije, Core i3 ili AMD X4 procesor, Radeon 5450 ili NVidia GeForce 210 grafičku kartu i Windows 7 operativni sistem.


Izvor: Asus


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar