| Vesti | Hardver | ASUS najavio ROG Poseidon GTX 1080Ti
Hardver

ASUS najavio ROG Poseidon GTX 1080Ti

ASUS najavio ROG Poseidon GTX 1080Ti

Kompanija ASUS je juče predstavila svoj prvi high end, nereferetni model nove Nvidia GTX 1080Ti grafičke karte, ROG Poseidon GTX 1080Ti. U prethodnim generacijama Nvidia grafičkih karti, samo high end modeli bi dobijali ASUS Poseidon tretman i bivali opremljeni sa kvalitetnim komponentama, značajno boljom naponskom sekcijom, ali i hibridnim sistemom hlađenja koji omogućavao priključivanje grafičke karte za sistem za vodeno hlađenje i tako drastično obarao temeprature.

Tako smo imali Poseidon GTX 780Ti i Poseidon GTX 980Ti koje su koristile identičan sistem za hlađenje, ali ovoga puta Poseidon hibridni sistem koji je upotrebljen na GTX 1080Ti je unapređen za još veću efikasnost i bolje performanse.

Novi dizajn kontaktne ploče koja je zadužena za hlađenje VRAM čipova i GPU-a je sada efikasnije hlađen pomoću redizajniranog vodenog kanala, koji služi za odvođenje toplote vodom u radijatore i omogućava 20% veći protok tečnosti u odnosu na predhodnu verziju Poseidon hibridnog hladnjaka.

 

ASUS najavio ROG Poseidon GTX 1080Ti 04 T

 

Uz pomoć par toplotnih cevi, i VRM zone na PCB-u će biti neposredno hlađene kontaktnom pločom, što je jako dobar potez. I prethnodne verzije Poseidon hladnjaka su imali adekvatan sloj aluminijumskih rebara za odvođenje toplote kada se karta hladi vazduhom, ali su uvek kaskale po pitanju temperatura za verzijama koje su bile isključivo namenjene vazdušnom hlađenju. To se menja ovoga puta, jer novi dizaj povećava rashladnu površinu za čakk40%, što opravdava 2,5-slotni dizajn.

 

ASUS govori, da bi novi dizajn trebao da obezbedi radne temperature grafičkog čipa od 70C kada se karta hladi vazduhom a tome doprinose i veći i kvalitetniji ventilatori sa IP5X sertifikatom. Ako se upotrebi voda za odvođenje toplote, temperature padaju i održavaće se oko 50C. Estetski, karta je doživela preporod i sada ima nešto agresivniji dizajn pokrova, kao „Infinity mirror“ dizajn AURA RGB osvetljenja sa strane, u čijem centru se nalazi Republic of Gamers logo.

 

 

 

Za adekvatno napajanje grafičke karte, Poseidon GTX 1080Ti je opremljen sa 8+6pin konektorima za maksimalnih 225W potrošnje. ASUS još uvek nije objavio datum izlaska, kao ni radne frekvencije i cenu grafičke karte.

 

Izvor: WCCFTECH

Komentarišite na forumu

S

Srdjan Grbovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar