| Vesti | Hardver | ASUS najavio NVIDIA RTX 2070 liniju grafičkih karti
Hardver

ASUS najavio NVIDIA RTX 2070 liniju grafičkih karti

ASUS

Kompanija ASUS je predstavila celokupnu liniju koja implementira NVIDIA RTX 2070 silikon.

Čelnici navode da su proveli dosta vremena pri istraživanju i razvoju tokom prethodnih godina, i opredili se za NVIDIA-u uz nadograđeni dizajn karti.

ROG Strix grafičke karte su prve na prezentaciji, i poseduju kompanijski DirectCU III trostruki ventilator u 2.5 slot dizajnu.

RGB osvetljenje i dual BIOS podrška su tu, a kada se priča o povezivosti, tu su 2x HDMI 2.0b port, 2x DisplayPort 1.4 output, kao i 1x USB tip C za VirtuaLink.

Grafička karta crpi snagu iz 6-pinskih i 8-pinskih PCIe konektora i biće dostupne u tri verzije (Gaming OC, Gaming Advanced, i Gaming).

Sledeća linija je Dual, koja je uskraćena nekim dodacima, i koja povećava rešenje za hlađenje na 2.7 slot, ali uz umanjenu dužinu.

 

ASUS 01

 

Što se tiče povezivosti, imamo na raspolaganju 1x HDMI 2.0b port, 3x DisplayPort 1.4 output, i 1x USB tip C port.

Dual takođe crpi snagu iz 6-pinskih i 8-pinskih PCIe konektora, i biće dostupni u tri verzije (Dual OC, Dual Advanced, and Dual Gaming).

 

ASUS 02

 

Nakon svega toga, imamo ASUS Turbo verziju opremljenu 80mm ventilatorom. Turbo zadržava 2.7 slot rešenje za hlađenje poput Dual, dodaje LED osvetljenje, a tu je i promenjena povezivost – 1x HDMI 2.0b port, 3x DisplayPort 1.4 output, kao i 1x USB tip C port.

 

ASUS 03

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu…