| Vesti | Hardver | ASUS najavio GeForce RTX-20 seriju grafičkih karti
Hardver

ASUS najavio GeForce RTX-20 seriju grafičkih karti

ASUS

ASUS je najavio Republic of Gamers Strix, ASUS Dual, kao i ASUS Turbo grafičke karte bazirane na novim NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti i RTX 2080 GPU-ovima, koji nude podršku za GDDR6 memoriju visokih brzina, kao i VirtualLink za brze, single-cable povezivosti za sledeću generaciju VR headset-ova.

„Naši novi GeForce RTX GPU-ovi donose neverovatnu novu generaciju igara i imersivnosti, i mi smo srećni što ASUS nastavlja da donosi iskustvo i inovacije u industriju“, izjavio je Justin Walker, direktor GeForce desktop-a u NVIDIA-i.

„Svaka ROG i ASUS serija zadovoljava potrebe različitih igrača koji će nesumnjivo ceniti unapređeni dizajn i novu tehnologiju hlađenja koja će pomoći pri pokretanju PC igara.“

ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti i 2080 čuvaju Turing hladnim uz nove Axial-tech ventilatore koji implementiraju najnovije poduhvate ROG-a, uključujući i hlađenje ventilatora sa manjom veličinom, uz duže lopatice i pregradni prsten koji povećava strukturni integritet i pomaže pri vazdušnom pritisku kroz ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti i 2080 heatsink array.

 

ASUS 01

 

Novi dizajn omogućava ventilatorima Axial-tech da provode što više vazduha bez povećanja nivoa buke. ASUS Dual GeForce RTX 2080 Ti i 2080 grafičke karte poseduju patentirane ventilatore Wing-blade. Ova tehnologija je prešla na Dual kartice iz serije ROG Strix i nudi veći vazdušni pritisak, smanjene nivoe buke i IP5X sertifikovanu otpornost na prašinu.

Za one koji vole tišinu, kontroleri ventilatora takođe podržavaju režim od 0dB. Najnoviji ROG Strix i Dual karte nude footprint od 2.7 slota kako bi se smestio veći heatsink. ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti i 2080 su dizajnirani od osnove za sisteme sa višestrukim GPU-ovima uvođenjem mnoštva suptilnih optimizacija dizajna koje poboljšavaju protok vazduha kroz shroud i povećavaju pouzdanost.

Nadogradnja uključuje ventilator sa dvostrukim kugličnim ležajevima od 80 mm i novim dizajnom koji omogućuje veći protok vazduha u hladnjak, čak i kada je pritisnut na stakleni panel šasije ili na drugu grafičku kartu.

 

ASUS 02

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu…

k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar