| Vesti | Hardver | ASUS je predstavio novu ROG matičnu ploču Maximus V GENE
Hardver

ASUS je predstavio novu ROG matičnu ploču Maximus V GENE

uvodna

Sa svojom petom generacijom matičnih ploča, ASUS ROG je predstavio Maximus V seriju predvođenu sa Maximus V GENE modelom. Za „konstrukciju“ ove mikro ATX matične ploče korišćen je najnoviji Intel Z77 čipset, koji podržava Intelovu treću i drugu generaciju LGA1155 procesora i PCI-Express Gen-3 za single ili multi-GPU rešenja. Republic of Gamers tim je obogatio crno-crveno stilizovanu Maximus V GENE ekskluzivnim funkcijama kao što su Extreme Engine DIGI+ II, SupremeFX III gaming audio, Intel Ethernet sa ROG GameFirst kao i od skoro dodatu mPCIe Combo karticu.

 

Unapredite svoj PC sa ROG Exclusive mPCIe Combo karticom

mPCIe Combo kartica je još jedna inovacija ROG tima, u njoj su ukombinovane dve funkcije – mPCIe sa mSATA izlazom i USB mini port. Sve to je spakovano u jednu jedinstvenu, proširivu dodatnu karticu koja ostavlja mogućnost iskorišćenja punog potencijala PCI-Express slotova za multi-GPU rešenja. Sa dodatkom mSATA SSD-a moguće je koristiti Intel Smart Response Tehnologiju. Postavljanjem standardnog mPCIe soketa sa druge strane dobijen je prostor za jedinstvene nadogradnje kao što su WiFi, Bluetooth, 3G/4G, GPS, ili druge opcije za povezivanje.

 

ASUS ROG Maximus V GENE 1

 

Postignite bolje overkloking rezultate

Maximus V GENE je prava Republic of Gamers matična ploča, koja je dizajnirana za gejmere i overkloking. Sa svim opcijama koje sadrže unapređeni Extreme Engine DIGI+ II koji uključuje 8+4+2 faznu naponsku jedinicu (CPU, iGPU, DRAM) kao i preciznu, digitalnu kontrolu napajanja pomoću dva DIGI+ kontrolera u kombinaciji sa ROG UEFI BIOS opcijama, kao što su novi pre-konfigurisani profili memorijskog IC-a, svim entuzijastima pružiće lak overklok. Na ploči je nalaze 10 K metalik crnih kondenzatora koji imaju 5 puta duži radni vek sa mogućnošću rada 10 sati na 105C, kao i 20% bolju izdržljivost na nižoj temperaturi – veoma pogodno za rad pri korišćenju ekstremnog hlađenja. DRAM „linije“  su takođe dodatno optimizovane i poboljšane u odnosu na prethodnu Maximus IV generaciju kako bi se omogućile još više frekvencije memorije.

 

ASUS ROG Maximus V GENE 2 T

 

SupremeFX III zvuk – Premium igrački zvuk

Dizajniran naročito za igrače kako bi imali najbolji mogući integrisani audio, SupremeFX III zvuk predstavlja potpuno odvojeni zvučni PCB, i prepoznaje se po “crvenoj liniji” koja naleže na glavnu GENE matičnu ploču. SupremeFX Shielding tehnologija poseduje dodatni čipset smešten ispod aluminijumskog poklopca, maksimalno povećava audio kvalitet i dodatno izoluje audio procesiranje od EMI-ja. Kada se na ovo doda X-Fi Xtreme Fidelity, EAX Advanced HD 5.0, Creative Alchemy i THX TruStudio PRO, dobija se kompletan poveći spisak audio tehnologija koje se nude.


Intel Ethernet, ROG GameFirst i LucidLogix Virtu MVP

Intel Ethernet i ROG GameFirst alati u kombinaciji zajedno, mogu da uštede i do 35% energije CPU-a, i to postavljanjem prioriteta u mrežnom saobraćaju, dok LucidLogix Virtu MVP podrška omogućava upotrebu novog hibridnog grafičkog moda koji povećava ukupne performanse GPU-a i do 60%.

 

ASUS ROG Maximus V GENE 3 T

 

Specifikacije:

 

CPU podrška

Intel Socket 1155 za treću i drugu generaciju Intel Core procesora

Čipset

Intel Z77

Podržana memorija

Dual channel; 4 x DIMM, max. 32GB, DDR3 2800(O.C.)/2666(O.C.)/2600(O.C.)/2400(O.C.)/2200(O.C.)/2133(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333/1066 MHz

Broj i vrtsta PCIe slotova

2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 ili x8 ako se koriste oba)

1 x PCIe 2.0 x4

1 x mini-PCIe 2.0 x1 on mPCIe Combo

Multi-GPU podrška

2-Way NVIDIA SLI / AMD CrossFireX / LucidLogix Virtu MVP

Video izlazi

HDMI i DisplayPort

Mrežna karta

Gigabitni Intel Ethernet LAN

Broj i tip USB portova

6 x USB 3.0 portova

8 x USB 2.0 porta

Broj SATA/PATA portova

4 x SATA III porta

2 x SATA II porta

1 x eSATA II port

1 x mini-SATA II port na mPCIe Combo-u

 

Izvor: ASUS


Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar