| Vesti | Hardver | ASUS: 19 modela matičnih ploča baziranih na Intel Z390 čipsetu
Hardver

ASUS: 19 modela matičnih ploča baziranih na Intel Z390 čipsetu

ASUS

Iz kompanije ASUS je stiglo saopštenje da je u toku priprema devetnaest novih modela matičnih ploča baziranih na Intel-ovom nadolazećem Z390 Express čipsetu.

Ovaj čipset je inače rebrendiran Z370 Express uz jači referentni CPU VRM dizajn, kako bi bolje podneo overklokovanje Intel-ovih novih osmojezgarnih Whiskey Lake procesora.

„Čak devetnaest matičnih ploča su trenutno u fazi razvoja u ASUS štabu u Tajvanu. Z390 serija će posedovati STRIX, Prime, TUF, kao i Dragon seriju. Oni koji žele da plate malo više za kvalitet i dodatke će morati da obrate pažnju na Maximus XI seriju.

Serija Z390 iz ASUS-a poseduje APEX i Formula za ekstremno overklokovanje, kao i Mini-ITX modele kao što je Z390-I STRIX. Serija Dragon je samo za kinesko tržište“ – navodi se u saopštenju ASUS-a.

Ovoga puta, ASUS-ova linija proizvoda je znatno veća u odnosu na Z370-based liniju, uz ROG Maximus XI seriju koja sadrži skoro sve ekstenzije, uključujući Maximus XI Hero (kao i WiFi podvarijantu), Maximus XI Code, Maximus XI Apex, Maximus XI Formula, kao i Maximus XI Extreme. ROG Strix serija ovoga puta ubraja tri nova ATX modela: Strix-E, Strix-F, Strix-H, kao i mini-ITX Strix-I.

Prime serija kompanije je potisnuta na samo tri modela: Prime Z390-A, Prime Z390M-Plus, kao i Prime Z390-P. Entry-level TUF Gaming linija proizvoda dobija pet novih modela: TUF Z390M-Pro Gaming, TUF Z390M-Pro Gaming WiFi, TUF Z390-Plus Gaming, TUF Z390-Plus Gaming WiFi, i TUF Z390-Pro Gaming.

Tu je takođe i Z390 Dragon, a sam Intel navodno lansira svoje prve Whiskey Lake procesore iz devete generacije u avgustu ove godine.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu…

k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar