| Vesti | Hardver | AMD-ova dvojaka strategija
Hardver

AMD-ova dvojaka strategija

uvodna

Na ovogodišnjem Danu Finansijske Analize, AMD je objavio detalje o novoj “dvojakoj” strategiji koja se zasniva na kompanijinoj dugogodišnjoj istoriji x86 i grafičkih inovacija uz usvajanje i drugih tehnologija i intelektualne svojine kako bi se ponudili raznoliki proizvodi. AMD usvaja SoC-orijentisan plan proizvoda dizajniran da ubrza vreme-izlaska-na-tržište i da kupcima omogući razvoj specifično dizajniranih rešenja. Metodologija SoC dizajna pruža mnoge prednosti zato što je to modularan pristup dizajniranju procesora u kojem se spajaju najbolji proizvodni alati i načini dizajniranja procesora sa sposobnostima lakog ponovnog iskorišćavanja inetelektualne svojine i blokova dizajna širom celog niza proizvoda.

 

“AMD-ova strategija kapitalizuje na konvergenciji tehnologija sa uređajima koji će definisati narednu eru industrije”, kaže Rori Rid predsednik i CEO AMD-a. “Trendovi oko potrošača, oblaka i konvergencija će u narednim godinama postajati sve jača i jača. AMD ima jednistvenu priliku da iskoristi ovaj ključni momenat promene. Mi ostajemo fokusirani na posao repozicioniranja AMD-a koji smo započeli prošle godine. Naša nova strategija će pomoći AMD-u da usvoji promene koje se dešavaju u industriji, spajajući potrebe tržišta sa inovativnim tehnologijama i na taj način stvoriti kozistentan rast”.

 

Unapređenja plana proizvoda fokusiraju se na potrebe potrošača

Dodatno, AMD je  objavio unapređenja svog plana proizvoda za AMD CPU-ove i APU-ove koje namerava da predstavi u 2012 i 2013. Modifikacije plana proizvoda se odnose na ključne prioritete potrošača na polju svih formi proizvodnje uključujući ultratanke notbukove, tablet računare, sve-u-jedan računare, desktop računare i servere sa jasnim fokusom na nisku potrošnju…

AMD-ov unapređeni plan proizvoda sadrži drugu generaciju “Trinity” i nisko-potrošnih “Brazos 2.0” APU-ova namenjenih notbukovima i desktopovima.

 

Naredna-genercija arhitekture standardizuje i olakšava razvoj softvera

AMD je takođe učinio dostupnim i nove pojedinosti vezane za Arhitekturu heterogenih sistema (HSA), koja programerima softvera omogućava lako programiranje APU-ova kombinovanjem skalarnih izračunavanja na CPU-ovima sa paralelnim izračunavanjima na GPU-ovima, uz to pružajući visoku propusnost pristupa memoriji uz nisku potrošnju. AMD proaktivno radi na tome da HSA učini otvorenim industrijskim standardom za programersku zajednicu. Kompanija namerava da u Junu 2012 održi svoj drugi godišnji AMD Fusion Programerski Samit.

 

Nova sturktura kompanije ojačava izvršavanje

Zajedno sa planom restruktuiranja u Novembru 2011, AMD je ojačao i tim rukovodilaca stavljanjem Marka Pejpermastera na mesto višeg potpredsednika i glavnog tehnološkog direktora (CTO), Radžan Neika na mesto višeg potpredsednika i glavnog strateškog direktora (CSO), i Lise Su na mesto višeg potpredsednika i generalnog menadžera, odeljenja globalnog biznisa. Ovi rukovodioci će pomoći u osiguravanju da održivo i pouzdano izvršavanje postane zaštitni znak AMD-a.

 

 

Izvor: AMD


Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar