Quantcast

uto

19

jun

2018

AMD na E3 2018 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD E3"Iza nas je još jedan E3 – najveći game show na planeti.

Pored mnogobrojnih konferencija i najava novih igara, kako za sledeću, tako i za ovu godinu, na ovogodišnjem E3, AMD je imao značajno prisustvo kroz saradnju sa našim mnogobrojnim partnerima iz industrije igara" - navodi se između ostalog u saopštenju AMD-a koji su učestvovali na ovogodišnjem E3 sajmu.

Tri velike AMD najave sa ovogodišnjeg E3 tiču se tri velika AAA hita iz tri velika developerska studija.

Iz kompanije navode da su uzbuđeni zbog nastavka bliske saradnje sa Ubisoft-om koja je rezultat kolaboracije na Far Cry 5. Sledeći veliki hit na kome teku radovi sa Ubisoft-ovim developerima je Tom Clancy's Division 2.

Naime, The Division 2 koristi naprednu verziju Snowdrop grafičkog endžina studija Massive Entertainment. Ono što igrači mogu očekivati jeste još dublja implementacija DirectX 12 grafičkog API-a, sa svim tehnologijama koje AMD Vega grafička arhitektura omogućava. Snowdrop grafički endžin će koristiti i nadolazeća igra iz Avatar sveta Džejmsa Kamerona.

 

 

Dugogodišnju saradnju će AMD nastaviti i sa developerima Sniper Elite serijala, kompanijom Rebellion, na njihovom novom hitu – Strange Brigade. Ova nova Co-oP igra čuvenog britanskog development studija stiže na Steam za nešto malo više od dva meseca i donosi ispoliranu i optimizovanu verziju DirectX 12 pokretanog grafičkog endžina – Asura.

 

 

Treća velika najava se tiče saradnje sa Capcomom na Resident Evil 2. Capcom je kreirao DirectX 12 grafički endžin koji je optimizovan za potpuni ugođaj koji omogućava AMD FreeSync 2 tehnologija.

 

 

Veliku pažnju svih zaljubljenika u gaming i posetilaca E3, je zaokupila vest da su svi Samsungovi QLED televizori, kao i modeli serije NU8000, za 2018. dobili podršku za AMD FreeSync tehnologiju. Iz kompanije navode da, bilo da priključujete XBOX S, odnosno X ili PC sa AMD Radeon grafičkom karticom, ovi Samsung TV-i će omogućiti izvanredan gaming ugođaj bez cepanja slike ili zastajkivanja animacije.

 

 

Na kraju, stigla je vest za sve ljubitelje retro igara i najmodernijih tehnologija. Naime, izašao je finalni 1.00.0 .EXE (32bit i 64bit) za Quake Vulkan renderer. vkQuake je Quake renderer koji se pokazao pozitivno na AMD Radeon grafičkim karticama i konzolna komanda TIMEDEMO DEMO1 radi i omogućava benchmarkovanje.

 

AMD E3 01

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu...