| Vesti | Hardver | AMD na Computexu
Hardver

AMD na Computexu

uvodna

Kompanija AMD će dočekati kupce, partnere i posetioce COMPUTEX TAIPEI 2012 sajma sa demonstracijama druge generacije AMD A-Serije APU-ova, kao i najnovijih AMD APU-ova iz E-serije. APU-ovi iz obe serije su  dizajnirani za najbolje-u-klasi PC igračko i multimedijalno iskustvo, kao i dugo trajanje baterije. Uvodno dešavanje, 6. Juna ujutro, će imati naglasak na raznovrsnosti palete originalnih proizvođača opreme (OEM) i nezavisnih proizvođača softvera (ISV) koji podržavaju AMD-ovu ponudu proizvoda 2012, te će pružiti najsvežije informacije o novim proizvodima i prikazati snagu aplikacija koje se oslanjaju na jedinstvenu procesorsku snagu APU-ova. Takođe će biti dosupan i Direktan Internet prenos događaja “Brilijantniji Život”.      

“Ne postoji bolje mesto od Computex sajma na Tajvanu gde smo u prilici da iskažemo svo naše poštovanje prema kupcima i partnerima, i gde smo u prilici da im se zahvalimo na njihovom doprinosu rapidnom razvoju APU ekosistema”, izjavila je Lisa Su, viši potpredsednik i generalni menadžer, odeljenja AMD Globalnog Poslovanja i domaćin predstojećeg događaja. “AMD je uvideo da korisnici još odavno žele bolje vizuelno-zahtevno, zabavom-fokusirano PC iskustvo i prema tome smo kreirali strategiju proizvoda koji unapređuju baš ta iskustva. Ove nedelje ćemo ponosno sa svetom podeliti najnovija dostignuća i napredak koji smo ostvarili sa našim kupcima”.

Sistemi bazirani na najnovijim AMD APU-ovima iz A-Serije, od strane globalnih proizvođača računara, biće izloženi na štandu L0607 u TWTC Nangang Izložbenoj Hali, gde je AMD prisutan kao dobitnik nagrade „Best Choice 2012 „Computex sajma drugu godinu zaredom.

Druga generacija AMD-ovih APU-ova iz A-Serije, koji su predstavljeni sredinom maja i koji će se tokom ove nedelje naći na rafovima prodavnica u desktop sistemima, omogućavaju najbolje-u-klasi PC igranje i najbolje zabavno iskustvo te donose nove sposobnosti koje obuhvataju:

  • AMD HD Media Akcelerator, sa unikatnim setom tehnologija dizajniran je za optimizaciju kvaliteta videa dostupnog na svim medijima, kao i interetu, a omogućava i akceleraciju konvertovanja video fajlova

  • Uvećanje CPU performansi i do 29 procenata povećanjem procesorske brzine zahvaljujući najnovijoj multi-jezgarnoj x86 arhitekturi, sa trećom generacijom AMD Turbo Core tehnologije pomoću koje se snaga dinamički prebacuje između CPU i GPU jedinica u zavisnosti od potreba aplikacije

  • AMD Radeon grafika iz HD 7000 serije za uvećanje grafičkih performansi i do 56 procenata u poređenju sa prethodnom generacijom.

  • Podršku za AMD Eyefinity tehnologiju pomoću koje je moguće povezivanje i do četiri monitora za multi-monitorsko igranje i rad

  • Podršku za AMD Radeon dualnu grafiku kojom se performanse mogu unaprediti i za do 75 procenata dodavanjem diskretne grafičke kartice uz APU.

 

Izvor: AMD


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar