| Vesti | Hardver | AMD FirePro A300 serija APU-ova
Hardver

AMD FirePro A300 serija APU-ova

uvodna

Kompanija AMD je predstavila prvi ikada AMD FirePro APU koji korisnicima pruža snažnu platformu za CAD i razne druge vizuelne i medijske radove. AMD FirePro A300 serija APU-ova donosi “entry level” i “mainstream” performanse za CAD i druge profesionalne dizajnerske programe, uz nepobedljivo dobar odnos cene i performansi.

 

 

 

APU1

 

FirePro A300 serija APU-ova je opremljena sa AMD Eyefinity multi displej tehnologijom i predviđeni su za korisnike kojima je potreban računar visokih performansi zbog zahtevnih dizajnerskih programa. A300 serija APU-ova ispunjava industrijske radne standarde i pruža pouzdanost za profesionalne aplikacije, a sve to uz 24h dostupnu službu za podršku.

 

APU2

 

Profesionalnim dizajnerima su od sada na raspolaganju računari koji će povećati njihovu produktivnost i fleksibilnost pri izvođenju radova, a usput AMD FirePro APU-ovi omogućavaju OEM integratorima da stvore gotove desktop radne stanice za potrebe dizajnera i CAD korisnika. Time su dizajnerima, radnicima i poslodavcima na raspolaganju sofisticirane i visoko fleksibilne računarske platforme.

 

 

AMD FirePro A300 serija je prvi “single-chip” procesor koji je u mogućnosti da pruži računarske moći koje zahtevaju današnji profesionalni dizajnerski programi. Korišćenjem AMD FirePro A300 APU-ova i integrisanjem istih u OEM radne stanice pomaže se oko smanjenja troškova, a računari zauzimaju manje mesta, energetski su efikasniji i emituju manje buke i toplote.

AMD FirePro A300 serija predstavlja odlične performanse kako za kućnu, tako i za segmente profesionalne upotrebe. To je savršen spoj CPU-a i GPU-a koji za maksimalizaciju svoje efektivnosti nudi:

 

  • Podršku za AMD Eyefinity tehnologiju

  • AMD Turbo Core tehnologiju uz pomoć koje se CPU i GPU performanse dinamično skaliraju prema opterećenju

  • Podržavanje horizontalne rezolucije prikaza od 10240 x 1600 pixela, pružajući mogućnost velike radne površine visokih rezolucija i multitaskinga na više ekrana

  • Podršku za Discrete Compute Offload (DCO) koji omogućava iskorišćavanje dodatnog diskretnog AMD FirePro GPU-a za paralelni rad sa APU-om, proširujuću GPGPU performanse

  • Podršku boja u 30-bita uz bogate opcije korekcija i procesuiranja slika pri korišćenju 10 displeja sa 10-bita po kanalu

  • Zasebni UVD (universal video decoder/VCE, ili video CODEC engine) za hardversko enkodovanje H.264/MPEG4 i drugih materijala radi rasterećivanja CPU resursa

 

AMD FirePro A300 serija APU-ova je rigorozno testirana i sertifikovana za pouzdanost i kompatibilnost sa velikim brojem profesionalnih aplikacija. Svi AMD FirePro A300 APU-ovi se pokreću uz pomoć Catalyst Pro softvera što omogućava kompatibilnost sa raznim ISV (Independent Software Vendor) sertifikovanim softverskim firmama sa kojima je AMD u bliskoj saradnji kako bi se obezbedilo potrebno ažuriranje programa i drajvera.


Izvor: AMD


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar