| Vesti | Hardver | AMD će predstaviti Navi GPU u kasnoj 2018
Hardver

AMD će predstaviti Navi GPU u kasnoj 2018

Radeon

Kompanija AMD je u svom saopštenju navela da nas uskoro očekuje dolazak 7nm linije proizvoda, uključujući inicijalne proizvode sa drugom generacijom Zen 2 CPU jezgara i novu Navi GPU arhitekturu.

„U TSMC smo već imali prilike da predstavimo brojne 7nm proizvode, poput našeg prvog 7nm GPU-a koji je planiran da izađe na tržište kasnije tokom ove godine, i naš prvi 7nm serverski CPU koji planiramo da lansiramo 2019. godine“ – navodi se u saopštenju.

„Naš rad sa TSMC na njihovim 7nm node-ovima je protekao odlično i videli smo odlične rezultate.

Kako bi se fokusirali na razvoj i ujedinili naša ulaganja, objavljujemo da nameravamo da ćemo akcenat staviti na razvoj naših 7nm proizvoda.

Takođe nastavljamo partnerstvo sa GLOBALFOUNDRIES koje je donelo brojne tehnologije. Koristićemo dodatna ulaganja koje oni koriste u svojim robusnim 14nm i 12nm tehnologijama u svojoj njujorškoj fabrici kako bi podržali trenutnu liniju naših AMD Ryzen, AMD Radeon i AMD EPIC procesora.

Ponosni smo na dugogodišnje i uspešne odnose koje smo izgradili sa našim višestrukim partnerima, i nastavićemo da ih jačamo kako bismo omogućili proizvodne kapacitete potrebne za putanju naših proizvoda. Objavićemo više detalja o tim inovacijama dok se budemo pripremali za predstavljanje prvog 7nm GPU-a u industriji kasnije ove godine i naših prvih 7nm procesora sledeće godine.“

 

Radeon 01

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…