| Vesti | Hardver | AFOX prikazao GeForce GT640 grafičku kartu
Hardver

AFOX prikazao GeForce GT640 grafičku kartu

uvodna

Kompanija AFOX, koja je na našem tržištu poznata po svojem AMD Radeon HD 6850 single slot rešenju kao i Nvidia GeForce 560Ti modelu, je nedavno prikazala svoj novi proizvod baziran na Nvidia GeForce GT640 čipu. Reč je o povoljnom grafičkom rešenju koje će svoje mesto lako naći u nekom kancelarijskom ili HTPC računaru, kao zamena za integrisana grafička rešenja.

 

 

AFOX AF640-2048D3L1 je baziran na GK107 grafičkom čipu, derivatu Nvidia-ine Kepler arhitekture i sadrži 384 CUDA jezgra klokovanih na 900 MHz. Širina memorijske magistrale je (za ovu klasu standardnih) 128 bita, a prisutno je i 2GB DDR3 memorije koja je klokovana na 1782 MHz. Prema navodima kompanije AFOX, novi grafički čip bi trebao korisnicima da ponudi i do 25% veće performanse u poređenju sa GeForce GTS450 baziranim kartama, a zahvaljujući 28-nanometarskom proizvodnom procesu, AF640 ne zahteva dodatno napajanje.

 

AFOX640 01 T

 

Inženjeri kompanije AFOX su otišli i korak dalje, pa su referentni dizajn kartice redukovali tako da je ovu kartu moguće smestiti u bilo koje HTPC kućište, što sa druge strane nije uticalo na grafičke performanse. Podrška za tri monitora, kao i Nvidia-ne napredne tehnologije (kao što su PhysX, CUDA i Blu-Ray 3D) se podrazumeva.

Iako nije reč o karti zbog koje će nekome skočiti srčani pritisak, AFOX se svojski potrudio da napravi jeftino, a opet upotrebljivo grafičko rešenje za široke narodne mase. Nadamo se da će se ova grafička karta uskoro naći i na našem tržištu.

 

Izvor: AFOX


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar