| Vesti | Hardver | ADATA predstavila XPG SPECTRIX D40 RGB DDR4 memoriju
Hardver

ADATA predstavila XPG SPECTRIX D40 RGB DDR4 memoriju

XPGSpectrix

Čelnici ADATA Technology su predstavili XPG SPECTRIX D40 DDR4 memoriju sa promenljivim i programabilnim RGB osvetljenjem. Bazirana na XPG Dazzle DDR4 modulima, SPECTRIX D40 zamenjuje jednobojni LED višebojnim RGB osvetljenjem. Isporučuje se sa radnim taktovima od 2400 MHz do preko 4000 MHz, a tu je i podrška za Intel XMP 2.0 i hlađenje. Za SPECTRIX D40 memoriju prozivođači tvrde da kombinuje estetiku RGB-a sa performansama i mogućnostima za overklokovanje, kao i da je namenjena najzahtevnijim igračima, moderima kućišta i takmičarima u overklokingu. SPECTRIX D40 memorija je kompatibilna i sa AMD AM4/Ryzen platformom.

SPECTRIX D40 moduli imaju integrisane višebojne RGB svetlosne elemente u hladnjaku, sa unapred definisanim ciklusom koji je u startu uključen. Korisnici mogu, između ostalog, da kontrolišu sekvence osvetljenja i intenzitet, pomoću odgovarajućih aplikacija.

Jedna od takvih aplikacija je i ASUS AURA Sync, podržana od strane svih aktuelnih ASUS matičnih ploča. SPECTRIX D40 poseduje i kontroler koji provereno radi sa AURA Sync softverom, što korisnicima ASUS matičnih ploča daje kontrolu nad RGB efektima, uključujući i uključivanje/isključivanje, ako je to potrebno.

Moduli su dostupni fabrički overklokovani na preko 4000 MHz, a početna brzina je 2400 MHz. SPECTRIX D40 je usklađen sa Intel XMP 2.0 zahtevima kako bi se omogućilo jednostavnije i ekstremnije overklokovanje. U nameri da se potrude oko SPECTRIX D40, XPG tim je sarađivao sa Intelom kako bi obezbedio najbolje performanse na X299 platformi.

 

XPGSpectrix 01 T

 

SPECTRIX D40 SPD (serial presence detect) podešavanja rade sa Intel XMP 2.0 parametrima kako bi se osiguralo da memorijski moduli koji su podešeni na 2666 MHz ili više, rade na planiranoj brzini.

SPECTRIX D40 moduli koriste posebno odabrane i testirane čipove, po meri urađene ADATA štampane ploče sa 10 slojeva i robusna strujna kola. Štampane ploče sadrže 57 grama čistog bakra, a za hladnjak je korišćena legura aluminijuma.

Obezbeđeno je efikasno odvođenje toplote, dok kontrola napajanja kompenzuje RGB osvetljenje, kako bi se osiguralo da performanse ostanu stabilne u svakom trenutku, čak i pri velikom overkloku.

 

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu