| Vesti | Hardver | ADATA predstavila HV300 i HD330 eksterne hard diskove
Hardver

ADATA predstavila HV300 i HD330 eksterne hard diskove

ADATA HV300

Iz kompanija ADATA su stigli novi HV300 i HD330 eksterni hard diskovi. ADATA navodi da su u pitanju do sada najtanji eksterni hard diskovi, sa debljinom od 10,3 mm, kao i uz karakterističan dizajn.

Model HD330 ima ipak akcenat na izdržljivosti, uz silikonski sloj koji štiti disk i podatke u njemu od slučajnih padova i udaraca.

Prvo nam stiže HV300 – hard disk je svega 10,3 mm debeo, a može da stane u džep uz svoj karakterističan dizajn. Ako se pak odlučite za HV300, možete birati jednu od četiri boje, crnu, crvenu, belu ili plavu.

HV300 dolazi u kapacitetima od 1 TB, 2 TB, 4 TB i 5 TB, kako bi se zadovoljile potrebe različitih korisnika, kao i veličine podataka za skladištenje, a obezbeđen je i USB 3.1 prenos podataka.

ADATA-ini senzori za potres su takođe prisutni, i oni trenutno obustavljaju rad diska u slučaju udarca, čime se minimalizuje pojava grešaka i loših sektora. Pored toga, poseduje i HDDtoGO softver sa AES-256-bitnom enkripcijom, koji štiti važne podatke korisnika od radoznalih očiju.

Nakon toga, stiže i ADATA HD330 koji je obložen gustim silikonskim slojem koji apsorbuje potrese, na šta je i stavljen akcenat od strane proizvodnog tima. Zahvaljujući istom senzoru potresa koji se nalazi i u HV300, korisnici mogu biti sigurni da će njihovi podaci ostati netaknuti, čak i nakon nezgodnih padova. Korisnici će znati da senzor radi kada signalna lampica treperi crveno. HD330 je takođe dostupan u kapacitetima od 1 TB, 2 TB, 4 TB i 5 TB, poseduje HDDtoGO softver sa AES-256-bitnom enkripcijom i odlikuje se brzim prenosom podataka preko USB 3.1.

 

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu