| Vesti | Hardver | ADATA predstavila HD710M Pro i HD710A Pro eksterne hard diskove
Hardver

ADATA predstavila HD710M Pro i HD710A Pro eksterne hard diskove

ADATA DRIVE

Novi izdržljivi hard diskovi su stigli iz ADATA-e, a ovoga puta su predstavljeni HD710M Pro, kao i HD710A Pro.

Oba diska su zasnovana na robusnom dizajnu, uz nadograđene performanse, kao i zaštitu od vlage i prašine koja prema rečima čelnika nadmašuje IP68 standarde, a tu je i otpornost na udarce.

„Rešenja za skladištenje podataka koja pripadaju ADATA-inoj seriji izdržljivih uređaja i zadovoljavaju vojne standarde predstavljaju savršenu kombinaciju pouzdanosti i kreativnosti, a rezultat toga su brojne nagrade od organizacija kao što su iF i Red Dot Award“, navodi se u saopštenju za medije.

„HD710M Pro i HD710A Pro predstavljaju evoluciju ovih principa – HD710M Pro ima isti vojni kamuflažni dizajn kao i HD710M, ostavljajući utisak robusnih borbenih sposobnosti, dok HD710A Pro predstavlja proširenje elegantnog minimalističkog pristupa, kakav imaju brendovi kao što je Apple, sa diskretnim sivim i belim kućištem.“

Takođe, ne morate da se brinete oko vode i prašine, jer oba diska imaju zaštitu koja nadmašuje IP68 standard, što znači da su otporni na dejstvo sitnih čestica i vlage.

Mogu neoštećeni da prežive čak i potapanje u vodu dubine do dva metra u trajanju od 60 minuta. Troslojna konstrukcija pruža hard diskovima zaštitu od udaraca i sudara, a iz ADATE-e navode da su to dokazali uspešno položeni testovi padova na 26 različitih tačaka udara.

 

ADATA DRIVE 01 T ADATA DRIVE 02 T ADATA DRIVE 03 T

 

HD710M Pro i HD710A Pro su opremljeni senzorima koji mogu da otkriju vibracije. Ukoliko se u toku rada hard diska pojave jake vibracije, crvena signalna LED lampica će zasvetleti, a uređaj će automatski uključiti svoj sistem za zaštitu, kako bi se sprečila oštećenja.

Pored toga, na kućište modela HD710M Pro i HD710A Pro se jednostavno može staviti vodootporna maska, pa korisnici mogu biti mirni i sigurni. HD710A Pro dolazi sa Apple HFS+ sistemom i podrškom za Apple Time Machine, što mu daje visok stepen kompatibilnosti sa Apple uređajima.

HD710M Pro i HD710A Pro imaju kapacitet do 2 TB, a zahvaljujući brzom USB 3.1 interfejsu prenos podataka je olakšan.

 

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu