Quantcast

ned

18

feb

2018

Vesti iz AMD-a: Ryzen Desktop APU-ovi u maloprodaji Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RyzenRidgeAMD je u svom press saopštenju najavio da su novi AMD Ryzen procesori serije 3 i 5 dostupni u maloprodaji. Novi Ryzen desktop procesori poseduju ugrađenu Radeon Vega grafiku kombinovanu sa četiri Zen procesorska jezgra u jedinstvenom čipu.

“Kada smo pre godinu dana lansirali prvu generaciju Ryzen procesora, gurali smo inovacije i konkurentnost širom PC tržišta. Ostajemo posvećeni toj misiji i kroz 2018. sa daljim jačanjem portfolija naših Ryzen procesora, dodajući dva nova APU dizajna liderskih performansi” - istakao je Jim Anderson, stariji podpredsednik i generalni menadžer kompjuterske i grafičke divizije unutar AMD-a.

Opširnije...
 

sub

17

feb

2018

Finska zvezda F1 pomaže Epson-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Epson F1Vozač tima Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Valtteri Bottas, se pojavio u novom video snimku kompanije Epson gde posećuje svoju osnovnu školu i ukazuje kako su interaktivne tehnologije i veliki ekrani bitni za što bolju edukaciju u učionici.

Kratki video snimak #FinnishClass prikazuje živahnu i pozornu atmosferu u učionici u Finskoj, gde se koristi interaktivni projektor kompanije Epson.

Opširnije...
 

sub

17

feb

2018

Novi bežični punjač iz ADATA-e Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ADATA CW0050Kompanija ADATA je predstavila najnoviji bežični punjač CW0050, za koji iz kompanije poručuju da predstavlja njihov pokušaj da se dobro pozicioniraju na ovom tržištu.

Debeo je svega 6 mm, poseduje WPC Qi sertifikat, praktični sistem za punjenje koji ne zavisi od orijentacije, kao i minimalistički dizajn.

Pored toga, CW0050 je kompatibilan sa celim nizom iOS i Android telefona.

Opširnije...
 

uto

13

feb

2018

ADATA predstavila HD710M Pro i HD710A Pro eksterne hard diskove Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ADATA DRIVENovi izdržljivi hard diskovi su stigli iz ADATA-e, a ovoga puta su predstavljeni HD710M Pro, kao i HD710A Pro.

Oba diska su zasnovana na robusnom dizajnu, uz nadograđene performanse, kao i zaštitu od vlage i prašine koja prema rečima čelnika nadmašuje IP68 standarde, a tu je i otpornost na udarce.

"Rešenja za skladištenje podataka koja pripadaju ADATA-inoj seriji izdržljivih uređaja i zadovoljavaju vojne standarde predstavljaju savršenu kombinaciju pouzdanosti i kreativnosti, a rezultat toga su brojne nagrade od organizacija kao što su iF i Red Dot Award", navodi se u saopštenju za medije.

Opširnije...
 

pon

12

feb

2018

GRiD - Da li ste za Pong na otvorenom? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GRIDMoment Factory je odlučila da napravi real-world varijantu poznate igre Pong koja koristi LiDAR senzor, sličan onima koji se koristi za detekciju ostalih automobila dok se vozite, kako bi se napravilo polje od 12x18 metara gde se lopatica pomera samo kada se vi i vaš partner pomerate zajedno.

Ovaj projekat je nastao kao ideja spajanja društvenog gejminga i klasične mehanike igara sa javnim mestima.

Opširnije...
 

ned

11

feb

2018

EVGA predstavila najnovija G1+ napajanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

EVGA G1PlusStigla su nova EVGA SuperNova G1 napajanja, za koja EVGA tvrdi da su među najistrajnijima i najfunkcionalnijima na tržištu.

Nova G1+ napajanja su potpuno modularna i poseduju 80+ Gold Efficiency rejting.

"Kada je u pitanju izgradnja sistema, čak i najmanje razlike mogu da poprave ili pokvare vaš sistem.

Svako G1+ napajanje je između 10 i 20mm kraće nego ono iz G1 serije, uz višak mesta bez gubitka kvaliteta" - navode čelnici kompanije.

Opširnije...
 

sub

10

feb

2018

Stiglo je gejming kućište iz X2 - PENTA Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

X2 PENTAKompanija X2 je predstavila novo PENTA PC kućište koje je sastavljeno od 0.5mm-tarske SPCC čelične šasije, full mesh prednjeg panela, strukture optočene u crnoj boji, kao i dva sporedna panela od kaljenog stakla od 4,0 mm.

Iz X2 navode da su mislili i na prostor, te možete ušuškati čak do četiri 3.5 inčna SSD drajva, dva 5.25-inčna HDD drajva, kao i sedam ekspanzionih PCI slotova sa strane.

Opširnije...
 

sub

10

feb

2018

Dva nova projektora iz Epson-a - EB-L12000Q i EB-L20000U Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Epson 4KEpson je predstavio dva nova 3LCD laserska projektora za instalacije, uključujući EB-L12000Q, prvi 4K 3LCD projektor sa 12.000 lumena, i EB-L20000U, Epsonov prvi model u popularnom sektoru kompaktnih WUXGA instalacionih projektora sa 20.000 lumena.

Iz kompanije navode da se ovi projektori mogu koristiti na događajima, festivalima, atrakcijama, u velikim auditorijumima, šoping centrima, kao i za korporativne i edukativne potrebe.

Opširnije...
 

pet

09

feb

2018

Nova serija Epson-ovih laserskih projektora Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Epson 3LCDPred nama je nova serija Epsonovih 3LCD laserskih projektora, koji su dizajnirani za sale za sastanke, za školske ustanove, kao i izložbene prostore.

U pitanju su modeli EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U i EB-L400U, koji su dizajnirani da zamene postojeće projektore koji koriste lampe u situacijama koje zahtevaju između 4.500 i 6.000 lumena svetline, uz kompaktni i klasični dizajn.

Od noviteta koji ova serija nudi ubrajaju se HDBaseT povezivanje, mirroring ekrana i lens shift podešavanje, tako da se može naći model za svaki budžet i zahtev.

Opširnije...
 

sre

07

feb

2018

Intel predstavio Xeon D-2100 seriju SoC procesora Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel XeonStigli su novi Intel-ovi system-on-chip (SoC) Xeon D-2100 procesori koji su izgrađeni kako bi zadovoljili potrebe zahtevnih aplikacija ili ostalih centara sa podacima, kao i mrežne aplikacije.

Iz kompanije su poručili da se novi Xeon D-2100 procesor nadovezuje na performanse Xeon Scalable platforme iz srca data centra, kako bi operatori mreža i provajderi cloud usluga nastavili da poboljšavaju svoj kapacitet i performanse bez veće potrošnje snage.

Opširnije...
 


Strana 1 od 227