Quantcast

sre

20

jun

2018

Svetska zdravstvena organizacija - Zavisnost od gejminga zvanično potvrđena Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

WHOOd januarskog teksta, gde je WHO (Svetska zdravstvena organizacija) navela da je zavisnost od gejminga i dalje u fazi nacrta, danas je stiglo saopštenje da će ova zavisnost i zvanično biti na listi.

Naime, WHO je dovršavala 11. priručnik međunarodnih klasifikacija bolesti ogranizacije (International Classification of Diseases - ICD), a rana verzija ovog dokumenta je sadržala "zavisnost od video igara" po prvi put u ICD istoriji.

Konačna verzija priručnika sada sadrži ovu pojavu tik pored kockanja, kao i ostalih problema koje prouzrokuje zavisničko ponašanje.

Opširnije...
 

sre

20

jun

2018

Android Messages - šaljite poruke iz vašeg browsera Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AndroidRazvojni tim Google-a je dodao Rich Communication Services (RCS) u svoj Android operativni sistem kako bi se takmičili sa Apple-ovim popularnim servisom iMessage.

Google je takođe istraživao slanje poruka sa vašeg web browsera još od februara, a u saopštenju koje je stiglo od čelnika, izgleda da je ova funkcija i zvanično dostupna, i biće u funkciji tokom sledeće nedelje, rame uz rame sa još četiri nova dodatka.

Opširnije...
 

uto

19

jun

2018

Trust Giveaway! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TrustEkipo, pred vama je prilika da osvojite Trust-ov GXT 162 gejming miš koji je bio na testu u AXE recenziji kod Duleta.

Naime, u pitanju je high-precision gejmerski miš sa devet programabilnih tastera i podesivim LED osvetljenjem. Trust GXT 162 nudi 4000 DPI optički senzor, devet programabilnih tastera, softver za programiranje tastera i makroa, kao i 1.7m kabla. 

Iz razvojnog tima su naveli da, bez obzira na to koje su nam gejmerske preference, uz veliku preciznost, i praćenje brzine koje nudi Trust GXT 162 biti uvek jedan korak ispred svojih protivnika.

Opširnije...
 

uto

19

jun

2018

AMD na E3 2018 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD E3"Iza nas je još jedan E3 – najveći game show na planeti.

Pored mnogobrojnih konferencija i najava novih igara, kako za sledeću, tako i za ovu godinu, na ovogodišnjem E3, AMD je imao značajno prisustvo kroz saradnju sa našim mnogobrojnim partnerima iz industrije igara" - navodi se između ostalog u saopštenju AMD-a koji su učestvovali na ovogodišnjem E3 sajmu.

Tri velike AMD najave sa ovogodišnjeg E3 tiču se tri velika AAA hita iz tri velika developerska studija.

Opširnije...
 

uto

19

jun

2018

Cooler Master predstavio CK550 tastaturu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

CK550Iz Cooler Master-a nam stiže nova mehanička gejming tastatura - u pitanju je CK550

"Naš cilj je bio da ponudimo pro-grade mehaničku gejming tastaturu sa svim ključnim specifikacijama koje zanimaju gejmere, bez ikakvog žrtvovanja kvaliteta.

Naši fanovi će dobiti ono esencijalno kako bi se takmičili na najvišem nivou - i pritom izgledali dobro", navodi Bryant Nguyen, generalni direktor za periferije.

Opširnije...
 

uto

19

jun

2018

Westworld mobilna igra stiže 21. juna Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

WestworldHBO i Warner Bros su neko vreme najavljivali Westworld mobilnu igru, i danas su stigle nove informacije.

Igra, koju je dizajnirao The Behaviour Interactive se očekuje 21. juna.

Apple je ponudio datum izlaska za iOS, ali je nedugo nakon toga stigla potvrda da će ovaj naslov biti dostupan i za Android istog dana.

Opširnije...
 

uto

19

jun

2018

Dropbox: Pregledanje fajlova pre download-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

DropboxKada primite ZIP ili RAR fajl unutar Gmail-a, primetili ste sigurno da je uključena funkcija gde možete zaviriti u vaš fajl pre nego što ga download-ujete.

Sličnu funkciju poseduje i Dropbox, uz update preview-a za veliki broj formata fajlova.

Možete istraživati sutrukturu RAR ili ZIP datoteke, ili proveriti slike bez trošenja vremena ili bandwidth-a na download-ovanje ukoliko vam sadržaj nije od koristi.

Opširnije...
 

pon

18

jun

2018

Riot Games: Šta se desi kada turnirska igra zastane? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

LOLAmerički turnir League of Legends Championship Series je doživeo neprijatnost tokom jedne od finalnih rundi.

Naime, MOBA je prestala da funkcioniše usred meča između ekipa Clutch Gaming i Echo Fox, i deset igrača je bilo izbačeno iz sesije.

Nakon poduže pauze, čelnici iz Riot-a su naveli da je Echo Fox dobio meč, omogućujući timu da dostigne plasman u summer split standings-ima.

Opširnije...
 

pon

18

jun

2018

Atari Showcase na E3 2018 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AtariKompanija Atari je ponudila svojim fanovima pregršt novosti kako o igrama koje se očekuju krajem ove godine, tako i o onima koji su još uvek u razvoju.

Naime, na E3 2018, ovaj poznati izdavač i producent zabavnih interaktivnih igara, je prikazao široku paletu multi-platform igara - od oživljenih klasika voljenih Atari hitova, pa sve do novih pokušaja realizovanja popularnih franšiza kao i potpuno originalnih naslova.

Za one koji nisu mogli da prisustvuju manifestaciji, iz Atari-ja su nam pristigle nove informacije o E3 2018 line-upu.

Opširnije...
 

pon

18

jun

2018

Call of Duty Black Ops 4 na E3 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

COD4Na održanom E3 festivalu, pristigle su novosti o popularnoj gejmerskoj franšizi Call of Duty.

Naime, Activision je najavio da novi nastavak za PS4, PC i Xbox One izlazi 12. oktobra pod nazivom Call of Duty: Black Ops 4.

U svojih 14 godina postojanja franšize, Black Ops 4 će biti prvi naslov koji neće sadržati singleplayer kampanju, već će se fokusirati na multiplayer, zombie mod i battle royale mod poznatiji kao Blackout, a izdavač je izjavio i da će ovaj naslov sadržati još mnogo dodatnih novina, ali da će se i značajno razlikovati od svojih prethodnika.

Opširnije...
 


Strana 1 od 356