Quantcast

pet

20

apr

2018

#TrkaZaPetlju - programiranje za osnovce na BG Maratonu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TrkaZaPetljuNa ovodišnjem Beogradskom Maratonu će biti pokrenuta akcija u saradnji sa Inicijativom Digitalne Srbije, gde će preko 500 učesnika trčati u cilju pružanja javne podrške i prikupljanja sredstava za Fondaciju Petlja, koja je zaslužna za besplatan materijal orijentisan učenju programiranja od ranog uzrasta.

"Biće ovo još jedna prilika da se oko zajedničkog cilja ujedine zaposleni u različitim kompanijama okupljenim u Inicijativi Digitalna Srbija, neprofitnoj organizaciji koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo" - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Opširnije...
 

pet

20

apr

2018

Antec lansirao DF500 gejming kućište Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

DF500Iz Antec-a je stiglo novo mid tower kućište iz Dark Fleet Serije - u pitanju je Antec DF500 RGB, kućište koje je obogaćeno dodacima koji su tu kako bi doprineli što boljem sistemu, kao i kastomiziranju istog.

U paketu se već dobijaju tri RGB ventilatora, gde se može birati između jedne boje, ili modova poput pulsing, breathing, ili pak sync-ovati sa matičnom pločom.

Kako biste imali jasan pogled ka vašim komponentama, tu je 4mm-tarsko kaljeno staklo, kao i transparentni prednji panel sa metalnim trakama.

Opširnije...
 

sre

18

apr

2018

Kingston predstavio UV500 SSD Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

UV500Nova UV500 serija SSD-ova je stigla pre par dana iz Kingston Digital-a, a u pitanju je prvi 3D NAND SSD sa full-disk enkripcijom iz ove kompanije.

UV500 napaja Marvell 88SS1074 kontroler i zajedno sa 3D NAND Flash-om nudi brzine do 520MB/s (za čitanje), i 500MB/s (za pisanje), a iz kompanije navode da je uz ovakve performanse, UV500 brži do deset puta od hard diska od 7200 RPM.

"Ponosni smo što predstavljamo UV500 porodicu SSD-ova sa self-enkripcijom na tržište", navodi Ariel Perez, menadžer biznisa za SSD-ove u Kingston-u.

Opširnije...
 

sre

18

apr

2018

Podcast Mozille nominovan za Webby nagradu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

IRLPre nešto manje od godinu dana, Mozilla je lansirala svoj podcast IRL, gde je voditeljka Veronica Belmont istraživala brojne pojave na internetu, kao i o tome kako se one preklapaju sa stvarnim svetom.

Nakon skoro pređene cifre od oko dva miliona download-a, ova emisija je ušla u nominacije za Webby nagrade.

Opširnije...
 

pon

16

apr

2018

Nova ZOFOS Gaming kućišta iz Raijintek-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ZOFOS SILENTStigla su nova gejming kućišta iz Raijintek-a - u pitanju su EE-ATX kućišta iz ZOFOS EVO serije, za koje se u press saopštenju navodi da je prva kućišta za sva RGB svetla sinhronizovano kontrolisana od strane M/B, kao i 8-port kontrolnog huba, i daljinskog upravljača.

Između ostalog, tu je i podrška za do 10 3.5 inčnih + 3 2.5 inčna HDD-a ili do 13 2.5 inčna HDD, zvučna izolaciona vuna na prednjem/zadnjem/bočnom panelu (u slučaju da se odlučite za Silent verziju), mogućnost instalacije CPU hladnjaka do 190 mm visine, VGA do 430 mm, kao i 300mm ATX / EPS PSU kompatibilnosti uz pouzdan protok vazduha.

Opširnije...
 

pon

16

apr

2018

ADATA predstavila HV300 i HD330 eksterne hard diskove Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ADATA HV300Iz kompanija ADATA su stigli novi HV300 i HD330 eksterni hard diskovi. ADATA navodi da su u pitanju do sada najtanji eksterni hard diskovi, sa debljinom od 10,3 mm, kao i uz karakterističan dizajn.

Model HD330 ima ipak akcenat na izdržljivosti, uz silikonski sloj koji štiti disk i podatke u njemu od slučajnih padova i udaraca.

Opširnije...
 

pet

13

apr

2018

Novi Strix GL503 i GL703 gejming laptopovi iz ASUS ROG Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ROG GL503ASUS ROG je pre par dana najavio nove Strix GL503 i Strix GL703 gejming laptopove - u pitanju su laptopovi od 15.6 i 17.3 inča u koje su implementirani najnoviji Intel Core procesori osme generacije, kao i NVIDIA GeForce GTX 10 serija.

Akcenat je stavljen na eSports, stoga GL503 i GL703 poseduju Anti-Dust Cooling sistem kako bi se zadovoljile potrebe tokom dužih igračkih sesija, dok ASUS Aura Sync osvetljenje nudi mogućnost kastomizacije i sinhronizacija boja njihovog gejmerskog setup-a.

Oba laptopa krasi tanka i lagana izrada, kao i dizajn sa crnim brušenim aluminijumskim poklopcem sa osvetljenim ROG logotipom, kao i tamno crvenim termalnim fin-ovima.

Opširnije...
 

pet

13

apr

2018

Western Digital predstavio WD Purple microSD karticu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PurpleSDKao akcenat koji je stavljen na novi Purple microSD koji je predstavila kompanija Western Digital se navodi implentacija 4K Ultra HD video materijala, aplikacije koje koriste veštačku inteligenciju, kao i zahtevnije platforme za video nadzor, kao i edge sistemi.

Purple microSD je optimizovan za 24-časovni video nadzor, a sa svojim performansama Purple detektuje i čuva video u širokom dijapazonu high definition i formata sledeće generacije, poput 4K Ultra HD, a tu je i podrška za prenos podataka na core data sisteme za analitike.

Opširnije...
 

ned

08

apr

2018

EVGA najavila PQ seriju napajanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

EVGA PQIz kompanije EVGA nam stiže nova serija PQ napajanja. EVGA PQ su dostupna sa 80 Plus Platinum efikasnošću u varijantama od 750W, 850W, kao i 1000W.

Iz kompanije navode da su ova napajanja fokusirana na što bolji kvalitet, performanse kao i premium vrednosti.

Pored toga, tu je i EVGA ECO mod koji će se pobrinuti da omogući što tiši rad napajanju tokom zahtevnih operacija. Ventilator se ne okreće osim kada je to potrebno, a platinum efikasnost, kao i japanski kondenzatori su tu kako bi se doprinelo kvalitetu.

Opširnije...
 

pet

06

apr

2018

Kingston predstavio A1000 NVMe PCIe SSD Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

A1000Novi A1000 PCIe NVMe SSD je stigao iz Kingston-a, a za ovaj M.2 drajv iz kompanije navode da je prvi entry-level consumer-grade PCIe NVMe SSD koji je implementirao 3D NAND.

Takođe se navodi da jednostrani M.2 280 form factor čini ovaj SSD idealnim za notebook-ove i sisteme sa ograničenim prostorom.

A1000 NVMe PCIe drajv nudi u ponudi Gen 3.0 x2 interfejs, 4-kanalni Phison 5008 kontroler, kao i 3D NAND Flash, a brzine čitanja/zapisa podataka koje može da dostigne su 1500MB/s, kao i 1000MB/s.

Opširnije...
 


Strana 1 od 342