Quantcast

sre

22

nov

2017

Rekord AMD EPYC procesora u ProLiant DL385 Gen10 serverima Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

DL385Kako navodi izveštaj od AMD-a, novi serveri kompanije Hewlett Packard Enterprise, koje pokreću AMD EPYC procesori, su postavili novi svetski rekord u performansama u industrijskim standardizovanim benčmark paketima SPECrate2017_fp_base, kao i SPECfp_rate2006.

HPE ProLiant DL385 Gen 10 serveri dolaze u standardnom 2U serverskom formatu i deo su HPE Cloudline CL310 familije servera.

Ispod haube se nalaze AMD EPYC procesori od 8, pa sve do 32 jezgra.

Proizvođači navode da su HPE serveri isplativi i fleksibilni, uz osmokanalne memorijske kontrolere, kao i PCIe kontrolere koji omogućuju čak 128 PCIe linija.

Opširnije...
 

sre

22

nov

2017

Cooler Master: Stigao je MasterKeys MK750 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

CMM750Stigla je nova mehanička gejming tastatura za koju čelnici navode da je fokusirana striktno na što bolje performanse.

U pitanju je Cooler Master-ova MasterKeys MK750 tastatura koja se priključuje rastućoj listi nagrađivanih periferija za gejmersku populaciju.

MK750 krasi wristrest koji se može priključiti po želji, četiri dedicated media tastera, RGB pozadinsko svetlo sa light bar-om, USB kablom tip C, kao i Cherry MX mehaničkim switch-evima.

Opširnije...
 

uto

21

nov

2017

Facebook Messenger podržava i 4K fotografije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MessengerFacebook Messenger je postao bogatiji uz nove funkcije poput share-ovanja Apple Music, kao i Spotify pesama, mogućnosti slanja novca vašim prijateljima, kao i novim chat filterima.

Ovoga puta Facebook je odlučio da omogući i razmenu slika 4K rezolucije.

"Bićete u prilici da primate i šaljete fotografije ovih dimenzija istom brzinom poput onih u regularnim" - navodi se između ostalog u saopštenju ove kompanije.

Opširnije...
 

pon

20

nov

2017

Google: Eliminisaćemo buku sa Pixel 2 telefona Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Pixel2Korisnici Pixel 2 telefona su se požalili Google-u kako neki primerci ovog telefona zuje pri korišćenju.

Ako ste jedni od onih koji poseduju ovakve telefone, Orrin Hancock, menadžer Google-ove zajednice napominje da će pomoć stići u narednim nedeljama.

Opširnije...
 

pon

20

nov

2017

Nokia 2 spremna za pre-order u SAD Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Nokia2Novi pametni telefon iz Nokia-ine kuhinje je sada dostupan i na tržištu SAD.

U pitanju je Nokia 2, koja je prvobitno bila dostupna za pre-order u Rusiji, dok će američki kupci sada imati priliku da se upoznaju sa ovim telefonom.

Kako HMD Global napominje, za sada se može naručiti po ceni od 99 dolara putem Amazon-a, a da će krajem novembra Nokia 2 biti dostupna širom sveta po ceni od 99 evra.

Opširnije...
 

ned

19

nov

2017

Minecraft sa dorađenom grafikom stiže 2018. godine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MinecraftNa održanoj MineCon Earth konvenciji, razvojni tim igre Minecraft je imao pregršt vesti za svoje fanove, a jedna od njih je bila vezana za doradu grafike na ovoj igri.

Međutim, fanovi će ipak malo sačekati na to. Mojang, kao i Microsoft su odlučili da pomere datume izlaska Super Duper Graphics Pack-a, kao i cross-platform Switch multiplayer-a za 2018. godinu.

Opširnije...
 

ned

19

nov

2017

Nemačka: Deci zabranjeni pametni satovi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SmartphoneIz bezbednosnih razloga, kao i radi privatnosti dece, regulatorno telo Nemačke, Federal Network Agency (BNetzA), je uvelo zabranu prodaje pametnih satova deci, kao i savetovalo roditelje da one koje već poseduju unište, navodi se u saopštenju za BBC.

Ova agencija se odlučila na ovakav poduhvat nakon procene da ovi uređaji imaju mogućnost prenošenja zvuka iz okoline.

Opširnije...
 

sub

18

nov

2017

Boston Dynamics: Atlas izvodi backflip Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

BostonRobot radi gimnastiku - u pitanju je humanoid po imenu Atlas, lagani robot koji nam stiže iz kuhinje Boston Dynamics-a.

Kompanija je pripremila kratak video materijal gde ovaj simpatični robot izvodi backflip.

"Atlas je najnoviji u liniji naprednih humanoidnih robota koje razvijamo. Njegov kontrolni sistem upravlja pokretima ruku, torso-a, kao i nogu kako bi se postigla kompletna mobilna manipulacija." - navodi se između ostalog u saopštenju Boston Dynamics-a.

Opširnije...
 

sub

18

nov

2017

Moira i Overwatch-ov besplatni vikend Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Overwatch MoiraNakon što je na Blizzcon predstavljena nova junakinja igre Overwatch, Moira, od sada možete igrati njome na PC-u, kao i na konzolama.

Naravno, možete to početi već od danas, kako je stigao još jedan Overwatch besplatni vikend.

Ovo dolazi kao još jedna prilika da se oni koji nikada nisu igrali ovu igru oprobaju kao neki od heroja.

Svih 26 heroja, kao i 16 mapa će biti dostupno za igru kroz širok dijapazon modova poput Quick Play, Custom Games, ili the Arcade.

Opširnije...
 

pet

17

nov

2017

Onemogućene in-game kupovine u Star Wars: Battlefront II Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Star WarsEA je odlučila da onemogući in-game kupovine unutar Star Wars: Battlefront II igre. Oskar Gabrielson iz DICE-a je naveo da su ranije igrači imali problema sa loot sistemom u igri.

Dok su igrači bili u mogućnosti da dobiju bonuse poput novih heroja, opreme i vozila tako što su igrali kako bi dobili kredite kojima bi kupili loot crate-ove, mogli su i da kupe još crate-ova uz "kristale" koji su se prodavali za pravi novac.

Opširnije...
 


Strana 1 od 326