Quantcast

sre

17

okt

2018

MSI radi na GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MSIMSI radi na sledećoj generaciji grafičkih karti GeForce RTX 2080 Ti Lightning Z.

Karta će biti predstavljena pre trenutnog Gaming X Trio-a, kao i serije SeaHawk sa tečnim hlađenjem, a moguće je da će postojati pod-varijanta sa fabrički postavljenim vodenim blokom uz kompletno pokrivanje.

Opširnije...
 

sre

17

okt

2018

Winamp planira povratak 2019. godine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

WinampWinamp dobija veliki update sledeće godine od strane parent kompanije Radionomy koja planira da oživi servis kao all-in-one aplikaciju koja prikuplja podcastove, plejliste, streaming radio stanice unutar jedne platforme.

Detalji o tome kako će sve to funkcionisati su za sada šturi, međutim, ono što je poznato jeste da će Winamp dobiti mobilnu aplikaciju, dostupnu za iOS i Android, dok će verzija za desktop dobiti veliku izmenu.

Opširnije...
 

uto

16

okt

2018

Preminuo Paul Allen (65), suosnivač Microsoft-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AllenSvet tehnologije je ostao bez Paul Allen-a, suosnivača Microsoft-a koji je preminuo u svojoj 65. godini usled komplikacija od Non-Hodgkin lymphoma-e.

Allen se borio sa rakom godinama unazad, još od kada je prvi put dijagnostikovan 1982., izlečen 2009. godine, i nakon što je objavio da se rak vratio prvog oktobra.

Za sobom je ostavio svoju sestru, a dece nije imao. Allen je kreirao Microsoft zajedno sa Bill Gates-om 1975. godine, i on je Microsoft-u ujedno dao i ime.

Opširnije...
 

uto

16

okt

2018

NVIDIA rekreirala lunarno sletanje uz RTX tehnologiju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RTXTim iz NVIDIA-e tvrdi da su predstavili odličnu rekonstrukciju lunarnog sletanja uz pomoć svoje RTX tehnologije, samim tim nadograđujući prethodnu verziju ovog video materijala.

Nova verzija snimka stavlja, između ostalog, svojstva raytracing-a u prvi plan.

NVIDIA navodi da možemo videti fluidan snimak gde mali zraci svetla, ubrzani od strane grafičke karte reaguju savršeno sa objektima i njihovim fizičkim kvalitetima.

Opširnije...
 

pon

15

okt

2018

Lažni Flash update - upgraduješ softver, dobiješ crypto-mining malware Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FlashKako tvrdi firma zadužena za sajber-bezbednost, Palo Alto Networks, otkriven je lažni Flash updater koji je od avgusta zadavao glavobolje korisnicima računara.

Naime, lažni updater instalira datoteke koji skrivaju bota zaduženog za rudarenje kriptovaluta koji se zove XMRig, koji majnuje za Monero.

Međutim, postoji jedna kvaka - dok lažni updater instalira XMRig malware, takođe update-uje i Flash korisnika.

Opširnije...
 

pon

15

okt

2018

Epic Games tužio jutjubera zbog Fortnite cheat-ova Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FortniteBrojni cheat-eri su odavno postali mete tima iz Epic Games, ali ovoga puta je jedan od poznatijih jutjubera izvukao deblji kraj.

Naime, razvojni tim je podneo tužbu protiv jutjubera Brandon Lucas-a, bolje znanog kao Golden Modz, kao i njegovog čestog partnera Colton Conter-a, znanog kao Excentric, zbog korišćenja i prodavanja cheat-ova.

Opširnije...
 

pon

15

okt

2018

Google-ov AI uočava rak dojke brže nego ljudi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GoogleGoogle je odlučio da dodatno dokaže da bi AI mogao postati dragocen u otkrivanju raka.

Istraživači kompanije su razvili deep learning alat koji može otkriti napredni rak dojke uz veću tačnost od patologa kada gledaju slajdove.

Tim je obučio svoj algoritam (Lymph Node Assistant, iliti LYNA) da prepozna osobine tumora koristeći dva seta patoloških slajdova, što mu daje mogućnost uočavanja metastaze u najrazličitijim uslovima.

Opširnije...
 

sub

13

okt

2018

Razer lansirao mobilni gejming kontroler Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RazerKompanija Razer je lansirala par akcesoara uz svoje nove modele telefona, sa akcentom stavljenim na gejming.

Najpre, tu je Razer Mobile kontroler, koji poseduje phone mount poput ostalih akcesoara iz iste kategorije, i povezuje se na vaš uređaj putem Bluetooth ili USB-C.

Radiće sa bilo kojim Android uređajem koji pokreće Marshmallow ili iznad, ne samo sa Razer-ovim Phone 2. Takođe, potrajaće do 23 sata uz samo jedno punjenje.

Opširnije...
 

sub

13

okt

2018

Stigle su Facebook-ove 3D fotografije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Facebook 3DTokom F8 konferencije održane u maju, Facebook je objavio da radi na funkciji koja će tipičnu 2D sliku učiniti trodimenzionalnom kada se objavljuje u News Feed-u.

Sada je zvanično počelo prikazivanje 3D fotografija svima, omogućavajući korisnicima da "ožive scene uz dubinu i pokrete".

Sve što treba da uradite je da snimite fotografiju u portretnom režimu, a zatim počnete da pravite novi post na Facebook-u.

Opširnije...
 

pet

12

okt

2018

ControlPad - novi analogni Keypad iz Cooler Mastera Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

KeypadCooler Master je najavio ControlPad, a u pitanju je PC keypad sa analognom Aimpad tehnologijom, dizajniran sa akcentom na gejmere, kreatore sadržaja, muzičare i mnoge druge.

"Dizajniran kao strastveni projekat od samog početka, ControlPad ima za cilj da promeni način na koji komuniciramo sa našim najkorišćenijim programima i aplikacijama na intuitivnijem nivou", kaže Briant Nguyen, generalni direktor za periferije.

ControlPad nosi 24 mehanička tastera dostupna u Cherry MX Red ili Gateron Red tipovima prekidača.

Opširnije...
 


Strana 1 od 386