Quantcast

uto

26

apr

2016

SilverStone Strider SST-ST70F-PB Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić, Atila Gobor   

Ponovni susret

 

Silverstone Strider SSTST70F-PBNa PCAXE portalu nismo imali prilike da se često susrećemo sa napajanjima iz kompanije SilverStone, iako su van našeg tržišta itekako popularni i poznati. To je jedna od bojki našeg tržišta da na raspolaganju nemamo mnoge komponente ili ako ih imamo, onda ih prati dosta neprijatna cena.

Od SilverStone-a na portalu je pre, dalekih, pet godina testiran SST-ST50F-230 500W model koji se pokazao vrlo dobrim, ali i vrlo tihim što se danas itekako traži i ceni.

Na test nam je došao Strider SST-ST70F-PB, nazivne snage od 700W, koji je u potpunosti modularan, i nosi 80Plus Bronze značku. Model sa testa pripada Strider Plus seriji za koju se može reći da je čine pristupačna napajanja srednje klase. Da ne tupimo mnogo, preporučujemo Vam da pročitate recenziju, pogledate rezultate i sami donesete sud o ovom napajanju.

Opširnije...
 

če

25

dec

2014

Cooler Master V1200 Platinum Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Zver

 

Cooler Master V1200 PlatinumNekada davno kupovina napajanja je bila jednostavna stvar i bilo je potrebno samo da se odabere napajanje adekvatne snage. Kako je vreme odmicalo tako se i izbor napajanja postepeno postajao sve kompleksniji. Danas osim snage obraćamo pažnju da je to prava snaga, da napon bude konstantan, da izlasni napon bude bez šuma, odnosno „ripple“-a, da bude tiho i efikasno, da ima dovoljan broj konektora, dovoljno dugačke kablove, koji su odgovarajućeg preseka i lepo umotani u bužir, po mogućstvu da budu čak i ravni (flat) a da su svi modularni... jasno vam je na šta ciljamo.

Na nаšem test stolu se našlo Cooler Master V1200 Platinum napajanje. Sa Vanguard-om ili V serijom, Cooler Master je postavlio novu smernicu u najvišoj klasi napajanja ove kompanije, koja bi trebalo da Vam uveliko olakša odabir napajanja sa početka teksta.

Na testu smo već imali predstavnika iz ove serije sa snagom od 1000W i kako se pokazao na našem testu možete pročitati na sledećem linku. Specifično za ovaj model u odnosu na ostale iz serije je to da ovaj krasi 80 Plus Platinum sertifikat i sedmogodišnja garancija, dok ostali imaju “samo” Gold i garanciju od pet godina.

Kada ispred sebe imate najačeg pretstavnika iz najače serije, jednog od najvećeg i najstarijeg proizvođača napajanja, očekivanja su sigurno velika, te je teško ući u test bez imalo euforije.

Opširnije...
 

pet

14

nov

2014

Antec True Power Classic 550w Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Povratak sa stilom

 

Antec TPC 550WKompanija Antec postoji skoro 30 godina, ali kompjuterskim entuzijastima postaje poznatata negde oko 2000. godine. Iako važe za odličnog proizvođača napajanja i kućišta, na našem tržištu gotovo da ih nije ni bilo. Ok, kućišta su bila kako-tako pokrivena, ali napajanja gotovo i da nije bilo.

Čak i pored toga, Antec je uspeo da izgradi poverenje na ovim prostorima, pa kad pitate nekog entuzijastu da vam nabroji proizvođače kvalitetnih napajanja gotovo da je sigurno da će se Antec naći na njihovoj listi.

Što se napajanja tiče, jedan od razloga je to što je većina njih zasnovana na OEM platformi Seasonic-a ili Delte.

Opširnije...
 

sre

30

jul

2014

Raidmax RX-700AC Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Pristupačnih 700W

 

Raidmax RX-700ACKada se sklapa „budget gaming” računar, cena je uvek kamen spoticanja. Nekako se ispostavi da su skoro uvek jeftinije gotove konfiguracije od onih koji mi sklopimo. Jedan od razloga je to što se u takvim konfiguracijama obično nalaze vrlo jeftinija napajanja sumnjivog kvaliteta. Naravno postoje i pristupačna napajanja sa dovoljnom snagom za pokretanje nekog gejmerskog računara. Upravo takvo napajanje imamo danas na testu. Raidmax RX-700AC je napajanje kao što mu ime kaže, sposobno da isporuči 700 W po veoma prihvatljivoj ceni, a kao gratis dobijate i 80Plus Bronze sertifikat.

Naš operacioni sto je već nekoliko puta posetio Raidmax i gotovo uvek smo zaključili da za male novce dosta pruža i iz tog razloga često su se kitila "Best Buy" izborom u tom cenovnom rangu.

Još pre početka testa svakom iskusnom korisniku je jasno. Da bi se napravio jeftiniji proizvod, potrebno je negde uštedeti. Kako ovo napajanje ima 700 W na prvi pogled deluje da se ovde nije štedelo kada je snaga u pitanju. Da bi ste pronašli odgovor gde su tačno načinjene uštede pročitate ovu recenziju.

Opširnije...
 

pon

28

jul

2014

LC Power LC120NB-Multi Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Univerzalni snagaš (vojnik)

 

LC-Power LC120NB MultiPre par meseci smo predstavili jedan zanimljiv uređaj iz kompanije LC Power. U pitanju je bio univerzalni punjač za laptop računare – LC90MNB-Multi, koji je mogao puniti gotovo bilo koji laptop koji se nalazi na tržištu, a uz sve to uređaj je imao vrlo pristupačnu cenu, kao što smo i navikli od LC Power-a.

Iako se u praksi ovaj model na našem testu vrlo dobro pokazao, LC Power je mislio i na vlasnike gejmerskih modela laptopova sa povećim kapacitetima baterije, koji zahtevaju punjače malo veće snage kako bi se napunili relativno brzo i tako predstavio LC120NB-Multi model, koji je upravo današnja tema.

Osim mogućnosti da pruži veću izlaznu struju za brže punjenje, tu su još neke sitnice zbog kojih će LC120NB-Multi biti zanimljiv korisnicima. Krenimo redom...

Opširnije...
 

pon

14

jul

2014

Super Flower Amazon 300W Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Nove mere štednje

 

Super Flower Amazon 300WPrvi jul je za nama, a sa njim nam dolazi i nova regulativa EU koja reguliše energetsku efikasnost računara. Ova regulativa propisuje da će računari morati da imaju minimalnu efikasnost 82% na 20% i 100% opterećenja i 85% efikasnost na 50% opterećenja. Otprilike ovaj nivo efikasnosti se podudara sa 80Plus Bronze sertifikatom.

Povodom ovoga pripremili smo vam test napajanja sa najmanjom snagom koja ispunjava ove standarde, a da je dostupno na našem tržištu. U pitanju je sada već dobro poznati Super Flower, sa modelom Amazon 300W. Mi smo u nekoliko navrata testirali njihova napajanja i uvek su svoj zadatak ispunjavaju na visokom nivou. Da li će Super Flower uspeti da zadrži ovaj nivo, sa novim „merama štednje“ koje je propisala EU, videćemo u nastavku teksta.

 

Opširnije...
 

pon

16

jun

2014

Fractal Design Tesla R2 800W Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Još jači Tesla u crnom

 

Fractal Design Tesla R2 800W

"Designed in Sweden" sa ponosom stoji na svakom Fractal Design proizvodu. Neće se svi složiti da Fractal Design ima vrhunski dizajn, ali je sigurno da niko neće reći da je dizajn loš. Sve njihove proizvode krasi jednostavan i elegantan dizajn, koji je slobodno možemo reći minimalistički. Upravo zahvaljujući ovakvom dizajnu Fractal Design je zauzeo svoju poziciju i postao prepoznatljiv brend, što se nama u redakciji dopada.

U svom portfoliju napajanja Fractal Design ima napajanja sa 80Plus Platinum, Gold i Bronze sertifikatom. I ako bi mi voleli da Tesla pripada najvišoj kategoriji, to nije situacija te Tesla zauzima središnji deo ponude i 80Plus Gold sertifikat, dok je najviša kategorija i Platinum sertifikat rezervisan za Newton seriju.

Do sada smo imali nekoliko njihovih proizvoda i uvek su dobijali visoke ocene. Danas na testu imamo napajanje od 800W iz Tesla R2 srije koje pred sobom ima „težak zadatak“. Prethodno testirani modeli, Fractal Design Tesla R2 White 650W i Fractal Design Newton R3 600W, dobili su odlične ocene, a da li će ovaj model uspeti da opravda svoje ime, videćemo u nastavku teksta.

 

Opširnije...
 

sre

12

feb

2014

LC-Power LC90NB-Multi Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Napon po zahtevu

 

LC-Power LC90NB-Multi Najčešći kvar u slučaju laptopova, posle zapušavanja kulera, je definitivno otkazivanje napajanja. Bilo da je samo prekid negde u kablu ili kvar samog napajanja, korisnici se uvek suočavaju sa istim problemom: šta sada?

Koje napajanje? Da li tražiti originalni punjač po „punoj ceni“? Da li tražiti polovni punjač bez ikakve garancije? Ili možda kupiti neko univerzalno rešenje sa garancijom? Naravno, ova poslednja opcija nudi najviše sigurnosti uz garanciju proizvođača.

Umesto običnog „punjača“, LC-Power je otišao par koraka dalje i proizveo univerzalno napajanje za laptop u pravom smislu. Zašto mislimo da je to tako, saznaćete u ostatku teksta.

 

Opširnije...
 

sre

15

jan

2014

Cooler Master V1000 (RS-A00-AFBA-G1) Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

Predvodnik

 

Cooler Master V1000Cooler Master je kompanija čiji su proizvodi dovoljno dugo prisutni i više nego poznati na našem tržištu, te nećemo previše trošiti reči o tome. Cooler Master brendira napajanja već gotovo deceniju, premda su se prvi zapaženiji modeli (Real Power Pro) pojavili oko 2007. Od tada se u CM-u trude da isprate najnovije trendove i tehnologije na polju računarskih napajanja. U višim segmentima inovacija nije manjkalo, dok je u nižim ponuda bila kvalitetom i performansama srazmerna cenama, što je vredno respekta.

Do sada smo testirali svega tri modela ovog proizvođača, i oni su se solidno pokazali. Međutim, čini se kao da CM malo posustaje iako nudi dobre proizvode ne uspeva da privuče dovoljno pažnje entuzijasta. Model koji danas imamo na testu je najavljen kao prekretnica, proizvod koji treba da udahne novu svežinu i dâ novi pravac napajanjima ove kompanije, budući da konkurencija polako ali sigurno oduzima dugogodišnje osvajani deo tržišnog kolača.

Da li će Vanguard, nova avangarda Cooler Mastera, uspeti da utre bolji put za buduće generacije, saznajte na narednim stranama!

 

Opširnije...
 

ned

29

dec

2013

Super Flower Power 400W (SF-400P12P) Štampa El. pošta
Napisao Tihomir Jovanović   

Moć Cveća

 

Super Flower Power 400WSuper Flower je kompanija sa neuobičajenim imenom, logoom, dizajn rešenjima i dobrom inostranom reputacijom, dovoljno da na našem tržištu izazove znatno interesovanje. Nekoliko proizvoda ove kompanije smo već imali na testu, i oni su se izvrsno pokazali. Bili su to modeli više i više-srednje klase i cenovnog ranga.

Danas Vam predstavljamo model iz najosnovnije ponude - Power serije. Možemo Vam reći odmah da se radi o modelu čiji osnovni električni dizajn ima dvocifrene godine starosti, i da će svakako biti zanimljivo videti da li inžinjeri Super Flower-a mogu da ispoštuju norme i zahteve postavljene nekoliko godina nakon njegovog nastanka.

Može li se računati na pouzdanost Super Flower proizvoda i u najnižem segmentu, pročitajte u ostatku teksta…

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 5