Quantcast

pon

26

nov

2018

ROG Thor PSU Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ROG ThorRože pomozi!

Iz ASUS-a nam stiže kompletno modularno ASUS ROG Thor 1200 80+ Platinum 1200W RGB napajanje sa LIVEDASH OLED panelom, kao i desetogodišnjom garancijom.

ROG Thor 1200 je opremljen sa japanskim kondenzatorima za stabilnost i istrajnost.

U ponudi su i IP5X wind-blade ventilatori otporni na prašinu, kao i integrisani ROG heatsinkovi za što bolje radne operacije.

Opširnije...
 

pet

02

nov

2018

APC Smart-UPS SMT1500 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

APCUPS za AXE-R

Kako bi AXE-R funkcionisao kako treba i onda kada struje ne bude, potreban je dobar UPS.

APC Smart-UPS SMT1500 je tu kako bi ponudio oko 1500VA/100W napajanja, uz Pure Sine Wave UPS koji nudi najveći mogući nivo kompatibilnosti sa aktivnim PFC napanjima i elektronikom.

U ponudi su osam baterijskih i surge protector outlet-a, Smart UPS baterijski backup sa LCD displejem, ulazna frekvencija od 50/60Hz (uz auto sensing).

Opširnije...
 

če

01

nov

2018

FSP Dagger 600W Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FSP Dagger 600WDžepno napajanje

Kompanija FSP je predstavila Dagger 600W, napajanje iz Dagger serije koje je kompletno modularno, poseduje 80 PLUS gold standard, i DC to DC modul u kompaktnoj veličini koja je pogodna za male PC mašine, poput VR sistema, Micro ATX sistema, i kućnih uređaja.

Dagger 600W poseduje efikasnu topologiju LLC-a, kvalitetni PCB server i DC-DC modul dizajn.

Potpuno modularni kablovi omogućavaju lakšu ugradnju.

Opširnije...
 

uto

26

apr

2016

SilverStone Strider SST-ST70F-PB Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić, Atila Gobor   

Ponovni susret

 

Silverstone Strider SSTST70F-PBNa PCAXE portalu nismo imali prilike da se često susrećemo sa napajanjima iz kompanije SilverStone, iako su van našeg tržišta itekako popularni i poznati. To je jedna od bojki našeg tržišta da na raspolaganju nemamo mnoge komponente ili ako ih imamo, onda ih prati dosta neprijatna cena.

Od SilverStone-a na portalu je pre, dalekih, pet godina testiran SST-ST50F-230 500W model koji se pokazao vrlo dobrim, ali i vrlo tihim što se danas itekako traži i ceni.

Na test nam je došao Strider SST-ST70F-PB, nazivne snage od 700W, koji je u potpunosti modularan, i nosi 80Plus Bronze značku. Model sa testa pripada Strider Plus seriji za koju se može reći da je čine pristupačna napajanja srednje klase. Da ne tupimo mnogo, preporučujemo Vam da pročitate recenziju, pogledate rezultate i sami donesete sud o ovom napajanju.

Opširnije...
 

če

25

dec

2014

Cooler Master V1200 Platinum Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Zver

 

Cooler Master V1200 PlatinumNekada davno kupovina napajanja je bila jednostavna stvar i bilo je potrebno samo da se odabere napajanje adekvatne snage. Kako je vreme odmicalo tako se i izbor napajanja postepeno postajao sve kompleksniji. Danas osim snage obraćamo pažnju da je to prava snaga, da napon bude konstantan, da izlasni napon bude bez šuma, odnosno „ripple“-a, da bude tiho i efikasno, da ima dovoljan broj konektora, dovoljno dugačke kablove, koji su odgovarajućeg preseka i lepo umotani u bužir, po mogućstvu da budu čak i ravni (flat) a da su svi modularni... jasno vam je na šta ciljamo.

Na nаšem test stolu se našlo Cooler Master V1200 Platinum napajanje. Sa Vanguard-om ili V serijom, Cooler Master je postavlio novu smernicu u najvišoj klasi napajanja ove kompanije, koja bi trebalo da Vam uveliko olakša odabir napajanja sa početka teksta.

Na testu smo već imali predstavnika iz ove serije sa snagom od 1000W i kako se pokazao na našem testu možete pročitati na sledećem linku. Specifično za ovaj model u odnosu na ostale iz serije je to da ovaj krasi 80 Plus Platinum sertifikat i sedmogodišnja garancija, dok ostali imaju “samo” Gold i garanciju od pet godina.

Kada ispred sebe imate najačeg pretstavnika iz najače serije, jednog od najvećeg i najstarijeg proizvođača napajanja, očekivanja su sigurno velika, te je teško ući u test bez imalo euforije.

Opširnije...
 

pet

14

nov

2014

Antec True Power Classic 550w Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Povratak sa stilom

 

Antec TPC 550WKompanija Antec postoji skoro 30 godina, ali kompjuterskim entuzijastima postaje poznatata negde oko 2000. godine. Iako važe za odličnog proizvođača napajanja i kućišta, na našem tržištu gotovo da ih nije ni bilo. Ok, kućišta su bila kako-tako pokrivena, ali napajanja gotovo i da nije bilo.

Čak i pored toga, Antec je uspeo da izgradi poverenje na ovim prostorima, pa kad pitate nekog entuzijastu da vam nabroji proizvođače kvalitetnih napajanja gotovo da je sigurno da će se Antec naći na njihovoj listi.

Što se napajanja tiče, jedan od razloga je to što je većina njih zasnovana na OEM platformi Seasonic-a ili Delte.

Opširnije...
 

sre

30

jul

2014

Raidmax RX-700AC Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Pristupačnih 700W

 

Raidmax RX-700ACKada se sklapa „budget gaming” računar, cena je uvek kamen spoticanja. Nekako se ispostavi da su skoro uvek jeftinije gotove konfiguracije od onih koji mi sklopimo. Jedan od razloga je to što se u takvim konfiguracijama obično nalaze vrlo jeftinija napajanja sumnjivog kvaliteta. Naravno postoje i pristupačna napajanja sa dovoljnom snagom za pokretanje nekog gejmerskog računara. Upravo takvo napajanje imamo danas na testu. Raidmax RX-700AC je napajanje kao što mu ime kaže, sposobno da isporuči 700 W po veoma prihvatljivoj ceni, a kao gratis dobijate i 80Plus Bronze sertifikat.

Naš operacioni sto je već nekoliko puta posetio Raidmax i gotovo uvek smo zaključili da za male novce dosta pruža i iz tog razloga često su se kitila "Best Buy" izborom u tom cenovnom rangu.

Još pre početka testa svakom iskusnom korisniku je jasno. Da bi se napravio jeftiniji proizvod, potrebno je negde uštedeti. Kako ovo napajanje ima 700 W na prvi pogled deluje da se ovde nije štedelo kada je snaga u pitanju. Da bi ste pronašli odgovor gde su tačno načinjene uštede pročitate ovu recenziju.

Opširnije...
 

pon

28

jul

2014

LC Power LC120NB-Multi Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Univerzalni snagaš (vojnik)

 

LC-Power LC120NB MultiPre par meseci smo predstavili jedan zanimljiv uređaj iz kompanije LC Power. U pitanju je bio univerzalni punjač za laptop računare – LC90MNB-Multi, koji je mogao puniti gotovo bilo koji laptop koji se nalazi na tržištu, a uz sve to uređaj je imao vrlo pristupačnu cenu, kao što smo i navikli od LC Power-a.

Iako se u praksi ovaj model na našem testu vrlo dobro pokazao, LC Power je mislio i na vlasnike gejmerskih modela laptopova sa povećim kapacitetima baterije, koji zahtevaju punjače malo veće snage kako bi se napunili relativno brzo i tako predstavio LC120NB-Multi model, koji je upravo današnja tema.

Osim mogućnosti da pruži veću izlaznu struju za brže punjenje, tu su još neke sitnice zbog kojih će LC120NB-Multi biti zanimljiv korisnicima. Krenimo redom...

Opširnije...
 

pon

14

jul

2014

Super Flower Amazon 300W Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Nove mere štednje

 

Super Flower Amazon 300WPrvi jul je za nama, a sa njim nam dolazi i nova regulativa EU koja reguliše energetsku efikasnost računara. Ova regulativa propisuje da će računari morati da imaju minimalnu efikasnost 82% na 20% i 100% opterećenja i 85% efikasnost na 50% opterećenja. Otprilike ovaj nivo efikasnosti se podudara sa 80Plus Bronze sertifikatom.

Povodom ovoga pripremili smo vam test napajanja sa najmanjom snagom koja ispunjava ove standarde, a da je dostupno na našem tržištu. U pitanju je sada već dobro poznati Super Flower, sa modelom Amazon 300W. Mi smo u nekoliko navrata testirali njihova napajanja i uvek su svoj zadatak ispunjavaju na visokom nivou. Da li će Super Flower uspeti da zadrži ovaj nivo, sa novim „merama štednje“ koje je propisala EU, videćemo u nastavku teksta.

 

Opširnije...
 

pon

16

jun

2014

Fractal Design Tesla R2 800W Štampa El. pošta
Napisao Miloš Arsić   

Još jači Tesla u crnom

 

Fractal Design Tesla R2 800W

"Designed in Sweden" sa ponosom stoji na svakom Fractal Design proizvodu. Neće se svi složiti da Fractal Design ima vrhunski dizajn, ali je sigurno da niko neće reći da je dizajn loš. Sve njihove proizvode krasi jednostavan i elegantan dizajn, koji je slobodno možemo reći minimalistički. Upravo zahvaljujući ovakvom dizajnu Fractal Design je zauzeo svoju poziciju i postao prepoznatljiv brend, što se nama u redakciji dopada.

U svom portfoliju napajanja Fractal Design ima napajanja sa 80Plus Platinum, Gold i Bronze sertifikatom. I ako bi mi voleli da Tesla pripada najvišoj kategoriji, to nije situacija te Tesla zauzima središnji deo ponude i 80Plus Gold sertifikat, dok je najviša kategorija i Platinum sertifikat rezervisan za Newton seriju.

Do sada smo imali nekoliko njihovih proizvoda i uvek su dobijali visoke ocene. Danas na testu imamo napajanje od 800W iz Tesla R2 srije koje pred sobom ima „težak zadatak“. Prethodno testirani modeli, Fractal Design Tesla R2 White 650W i Fractal Design Newton R3 600W, dobili su odlične ocene, a da li će ovaj model uspeti da opravda svoje ime, videćemo u nastavku teksta.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 5