Quantcast

če

14

nov

2013

ASUS RT-AC68U Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   
Indeks članka

Flash u svetu rutera

 

ASUS RT-AC68UPosle vrhunskih rutera iz kompanije ASUS u vidu modela RT-N66U i RT-AC66U, koji su nas prijatno iznenadili, ne samo performansama, već i dodatnim mogućnostima, na test smo dobili još “jači” model pod nazivom – RT-AC68U.

Neko bi se sa pravom zapitao u čemu je RT-AC68U jači od svog prethodnika RT-AC66U, i šta to novo donosi. Verovatno će mnogi od Vas pomisliti da promena oznake u samo jednom broju ne može doneti mnogo toga. Na svu sreću nije tako.

Osim veće maksimalne brzine prenosa preko WiFi mreže od 1900Mb/s, u odnosu na 1750Mb/s koliko je pružao RT-AC66U model, RT-AC68U pruža još neke mogućnosti koje će entuzijasti itekako ceniti. Da ne otkrivamo previše spomenućemo samo dve od njih, a to je da srce ovog rutera čini dual core CPU, kao i da umesto dva USB 2.0 porta ovaj ruter poseduje jedan USB 3.0 (i jedan USB 2.0 port).

Verujemo da je ovo dovoljno da Vas zainteresuje da pročitate ostatak teksta da bi ste se uverili da RT-AC68U nije samo puki brzinski naslednik RT-AC66U modela, već i da donosi dosta toga novog i zanimljivog.

 

 

ASUS RT-AC68U U1

 

Indeks članka