Quantcast

ned

25

feb

2018

BenQ SW2700PT Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

BENQ SW2700PTMonitor fotograf!

Nakon što je BenQ predstavio XL2411P iz ZOWIE serije monitora koji su namenjeni onima koji žele da zadaju muke svojim protivnicima u eSports okršajima, ovoga puta na recenziji se našao BenQ SW2700PT monitor.

Naime, u pitanju je monitor namenjen onima koji se bave fotografijom, koji odlikuje 27 inča i 2560x1440 QHD rezolucija, 99 procenata Adobe RGB sa IPS tehnologijom, kao i hardverska kalibracija sa preciznošću boja.

Iz BenQ navode da ovaj monitor sačuvava boje onakve kakve jesu uz pomoć IPS tehnologije, kao i 99 procenata Adobe RGB Color Space koji pružaju širok dijapazon boja.

Tu je i 2K QHD rezolucija za koju se navodi da nudi čistoću detalja i tekstura tokom rada u grafičkim programima. BenQ takođe napominje da, kako bi dostigli najnovije standarde boja, SW2700PT pruža AQCOLOR tehnologiju na koju je stavljen akcenat na "tačnu reprodukciju", uz eksperte za boje u timu koje su danonoćno radili na razvoju monitora.

Adobe RGB pruža široku paletu boja koje su reprodukovane, i samim tim omogućava realističnije predstavljanje uz 10-bitne panele koje proizvode preko milijardu boja.

Takođe, svaki profesionalni SW2700PT je kalibrisan direktno iz fabrike nakon izrade, a tu je i Palette Master Element softver za kalibrisanje gde možete sami podešavati odgovarajuće nijanse. A kako ne biste imali osvetljenje sa strane koje bi vam smetalo pri obradi fotografija, ovaj monitor dolazi sa poklopcima koji se kače sa strane monitora.

Za bezbednost vašeg vida tokom dugih sesija, tu je i Eye-Care tehnologija. Međutim, kako se ovaj monitor pokazao, proverite u detaljnoj recenziji koju je Dule pripremio.

 

 

Zbog svojih performansi, BenQ SW2700PT je odneo čak dve PCAXE Diamond nagrade.

 

BENQ SW2700PT 01

 

Komentarišite na forumu...