Quantcast

pon

21

avg

2017

ASUS XG27V Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Najbolji gaming monitor?

ASUS XG27VOvoga puta smo testirali novog člana rastuće porodice ASUS uređaja. Novi modeli monitora se utrkuju radi rastućih potreba korisnika - onih koji ekstenzivno rade na računaru i onih koji odluče da se okušaju u bitkama protiv suparnika u nekoj igri.

U toj trci je učesnik i današnji monitor koji se sa svojim performansama trudi da ponudi najbolje za svog korisnika.

U pitanju je ASUS ROG STRIX XG27V monitor, a Dule vam je pripremio kompletnu recenziju uređaja koju možete pogledati.

Proverimo zajedno da li je ovo najbolji gaming monitor.

ASUS ROG STRIX XG27V dolazi u paketu sa svim potrebnim kablovima i adapterima, a i na samoj kutiji će vas dočekati lista specifikacija.

Za dodatni užitak u vizuelnim pikanterijama se postarao i projektor na dnu monitora gde možete ugraditi posebno napravljen providni uložak sa ROG logotipom ili možete i sami ugraditi dizajnirani logotip po želji.

Obratimo pažnju na ergonomiju monitora. ASUS ROG STRIX XG27V ponosno stoji na tronožnom štandu gde je zagarantovana stabilnost monitora, i naravno, možete ga uskladiti tako što ga podižete ili spuštate. ASUS ROG STRIX XG27V je pogodan za gaming na duže staze, i možete komfortno uživati u najnovijim igračkim naslovima dok se projektuju kroz rezoluciju od 1920 x 1080 i R1800 zakrivljenje.

Na ovom 16:9 monitoru pikseli su podjednako udaljeni, a tu je i VA panel koji parira IPS panelima. Ovo znači da će crna boja takva i ostati preslikana na ekranu, kontrast je pogodan uz refresh rate od 144 Hz. Takođe, ASUS monitor je opremljen FreeSync tehnologijom, tako da prilikom testiranja nismo naišli na tearing-e ili ghostove.

Takođe, dodatni šarm uređaju dodaje i RGB pozadinsko osvetljenje, kao i Gamer Plus tehnologija, gde u meniju možete optimizovati podešavanja za vaš gaming stil. Timer će vam pomoći pri strateškom planiranju u određenoj jedinici vremena, a tu je i FPS brojač koji jednostavno meri koliko frejmova izbacuje grafička karta. Ako vam pak, rezolucija slike nije povoljna, ne brinite, specijalizovani Display Widget će vam omogućiti da uskladite željenu dimenziju slike.

Portovi su ušuškani unutar samog monitora i jednostavnim skidanjem cover-a ćete im lagano pristupiti, a samo neki od portova su jack za slušalice, HDMI, kao i displej port. Naravno, svi portovi su usklađeni za najnovije iteracije uređaja.

Takođe, ovde je stavljen akcenat na one koji ne žele da oštete vid, ali da neometano uživaju u dužem radu uz pomoć posebne Flicker Free tehnologije, a tu je i Low Light Blue Level, gde možete podesiti plavi spektar koga treba da bude što manje. Five-way tasteri sa strane lako omogućuju menjanje prethodno podešenih preseta.

 

 

Uglavnom, ovaj monitor se pokazao na recenziji kao najbolji u svojoj kategoriji, stoga dobija PCAXE Formula 1 priznanje, kao i PCAXE Diamond priznanje.

 

ASUS XG27V 01

 

Komentarišite na forumu...