Quantcast

uto

21

mar

2017

ASUS Strix Z270G Gaming i Strix Z270E Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   
Indeks članka

Strix uzvraća udarac

 

ASUS Z270G Z270E Strix Gaming 001Prošlog puta smo na testu imali dve skoro pa identične matične ploče iz ASUS Strix linije, B250F Gaming i H270F Gaming. One su pripadale nešto nižem cenovnom rangu i bile su više namenjene mainstream korisnicima i ma koliko bio "Z" čipset pokriven recenzijama, ipak je veća verovatnoća da će se dobar deo korisnika odlučiti za neki od zaključanih čipseta što se tiče overklokovanja, a da će se manji broj entuzijasta odlučiti da "cedi suvu drenovinu" iz svoji procesora sa "K" sufiksom.

Svakako, novi Kaby Lake Z270 čipset je ispraćen sa ASUS Strix linijom matičnih ploča u formi Strix Z270E Gaming i Strix Z270G Gaming matičnih ploča. Nove matične ploce okupiraju viši cenovni rang, podržavaju overklok i većinu spektra overklok mogućnosti Republic of Gamers matičnih ploča i već su udobno smeštene na benč tablama ... pa da počnemo !

 

Već "na prvu loptu" zaključujemo da su razlike između matičnih ploča izraženije nego u predhodnoj recenziji. Pored toga što su kutije različitih dimenzija, same matilne ploče su različitog formata, te je Strix Z270G mATX formata i više će odgovarati korisnicima koji imaju želju da sklope kompaktnije mašine, a da pri tome ne izgube značajno na funkcionalnosti, dok je Strix Z270E matična ploča punokrvnog ATX formata.

 

 

Odkutijavanje, pregled sadržaja, kao utiske kako su se matične ploče pokazale na testu, možete pogledati u video materiajlu koji smo pripremili za vas. Uživajte :)

 

 

Indeks članka