Quantcast

ned

10

nov

2013

ASUS A88X-PRO Štampa El. pošta
Napisao Feđa Drndarski   
Indeks članka

Profesionalac za Steamrollera

 

Asus A88x-ProU dosadašnjim recenzijama o ASUS Pro seriji matičnih ploča mogli ste da shvatite da se ovde radi o veoma kvalitetnim proizvodima koje pokrivaju dosta širok spektar korisničkih zahteva.

Jesen je već uveliko stigla, a pripremaju se i Božićni praznici, koji su proizvođačima hardvera veoma bitni zbog toga što je tada sezona kupovine IT gedžetarije na samom vrhuncu.

Praksa je takođe postala i da se novi modeli matičnih ploča, koji imaju podršku za buduće procesore, prodaju već nekoliko meseci pre zvaničnog predstavljanja. Takav je slučaj i sa ASUS A88X Pro matičnom pločom koja je zasnovana na AMD A88X čipsetu.

 

 

Ovaj čipset sam po sebi ne donosi ništa specijalno novo u odnosu na prethodni A85X, koji je bio perjanica u ponudi čipsetova za Trinity i Richland APU-ove izuzev što matične ploče bazirane na novom čipsetu imaju zvaničnu podršku za Kaveri APU, koji će biti zasnovan na unapređenim Steamroller jezgrima i GCN grafičkom čipu sa podrškom za HSA. Ipak, ovde ćemo se fokusirati na proizvod koji nam stiže iz kompanije ASUS, odnosno na njegove specifikacije, performanse i karakteristike.

 

U1 ASUS-X88A-PRO

 

Indeks članka