Quantcast

sre

26

dec

2018

TUF + PRIME Z390 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Z390Našli smo ga!

Ovoga puta na testu imamo dve matične ploče iz kompanije ASUS - TUF Z390-PLUS GAMING, kao i PRIME Z390-A.

Najpre imamo matičnu ploču koja je gejmerski orijentisana uz OptiMem II, Aura Sync RGB LED osvetljenje, podrška za DDR4 4266+ MHz, 32Gbps M.2, mogućnost implementiranja Intel Optane memorije, kao i nativni USB 3.1 Gen 2.

TUF Z390-PLUS GAMING nudi TUF zaštitu, uz SafeSlot, ESD guard-ove, DDR4 zaštitu od prekomerne voltaže, kao i Digi+ VRM.

Opširnije...
 

pet

09

nov

2018

GIGABYTE Z390 AORUS Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Z390 AORUS Master 01Master za sve?

Ovoga puta na testu smo imali prilike da testiramo GIGABYTE-ovu Z390 AORUS matičnu ploču koja u prvi plan donosi 12-fazni IR Digtal VRM, Fins-Array Heatsink, RGB Fusion tehnologiju, 802.11ac Wireless povezivanje, trostruki M.2 sa Thermal Guard-ovima, podršku za osmu i devetu generaciju Intel Core procesora, kao i Dual Channel Non-ECC DDR4.

GIGABYTE Z390 AORUS master nudi odlične mogućnosti CPU overklokinga, podršku za Intel Optane Memory, napredni termalni dizajn uz fin-array heatsink, kao i heatpipe-ove koji direktno ostvaruju kontakt.

Opširnije...
 

pon

29

okt

2018

ASUS Maximus XI Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MAXIMUS XIPridruži se republici!

Ovoga puta na recenziji imamo dve matične ploče iz ASUS Maximus XI serije - u pitanju su ROG Maximus XI Formula, kao i ROG Maximus XI Formula.

Kada je reč o ROG Maximus XI Formula  matičnoj ploči, za nju iz ASUS navode da nudi elegantan i funkcionalan dizajn koji je postao poznat za seriju Maximus matičnih ploča, kao i da sa svojim prepoznatljivim integrisanim blokom za hlađenje, CrossChill EK III, kao i inteligentnim softverom overclockinga, Formula matična ploča najnovije generacije će definitivno staviti vaš rig u prvi plan.

Opširnije...
 

če

27

sep

2018

ASUS trio - TUF, PRIME, ROG Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TUF ROG PRIMETri ploče, jedan čovek! 

Pred nama su tri matične ploče koje će vam osigurati kako garantovano uspešne gejmerske sesije, tako i funkcionalnost ma u kom god se poslu nalazili, uz više nego povoljne performanse.

Naime, TUF B450M-PLUS GAMING, PRIME B450-PLUS, ROG STRIX B450-F GAMING su tri ASUS-ove matične ploče koje nude specifikacije dovoljne da zainteresuju svakog gejmera ili poslovnog korisnika koji traže idealan hardver koji bi odgovarao njihovom korisničkom profilu.

Opširnije...
 

pon

17

sep

2018

X399 AORUS XTREME Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

X399Ovoga puta smo imali prilike da testiramo X399 AORUS XTREME matičnu ploču.

U pitanju je matična ploča koja poseduje 10+3 IR Digital PWM, Dual Intel GbE LAN + AQUANTIA 10GbE BASE-T LAN, trostruki M.2 sa trostrukim Thermal Guard-om, ALC1220-VB + ESS 9118 Audio, Intel Dual Band 802.11ac WiFi + Bluetooth 4.2, NanoCarbon base plated, kao i I/O Shield Armor.

Kao jedna od glavnih stavki se nudi podrška za drugu generaciju AMD Ryzen Threadripper, kao i prvu generaciju Ryzen Threadripper procesora.

Opširnije...
 

pet

24

avg

2018

ROG Zenith Extreme - godinu dana kasnije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Zenith ExtremeZa samu evoluciju ROG brenda, iz kompanije navode da je pre jedno deset godina, započeto sa originalnom Crosshair matičnom pločom za Athlon 64 FX CPU-ove.

Naime, hteli smo da testiramo kako funkcioniše ROG Zenith Extreme sa X299 čipset arhitekturom, kao i sa drugom generacijom Ryzen Threadripper procesora.

2990WX nudi 32 jezgra i 64 niti za povoljno radno opterećenje, 64 PCIe Gen3 trake bez presedana kako bi zadovoljili potrebe GPU i NVMe, 80MB kombinovanog keša za brz pristup velikim setovima podataka, kao i
Quad-Channel DDR4 sa dostupnom ECC podrškom.

Opširnije...
 

sub

30

jun

2018

ASUS Strix X470-F Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

ASUS Strix X470-F GamingNismo imali prilike da se „igramo“ sa ASUS Strix matičnim pločama za AM4 podnožje, no to  se menja sada jer na test nam je pristigla ASUS Strix X470-F gaming matična ploča. Do sada su se Strix matične ploče dobro pokazivale kao jeftinija opcija od Maximus i Crosshair serije, ali koja je i dalje posedovala solidnu naponsku, dobre overklok mogućnosti i većinu naprednih funkcija. Strix serija je uvek bila orijentisana ka gejmerima koji hoće više opcija i mogućnosti nego što može da ponudi standardna matična ploča.

 

Opširnije...
 

pon

11

jun

2018

ASUS TUF X470-Plus Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Osiromašeni TUF

uvodna Poslednja ASUS The Ultimate force matična ploča koju smo videli za AMD je bila TUF Sabertooth 990FX R3.0 koja je bila propisno „prekaljena“ matična ploča sposobna da se nosi sa pozamašnom potrošnjom overklokovanih AMD FX 8000 procesora, ali koja je nosila sa sobom finese poput RGB osvetljenja, gomilu USB 3.0 i USB 3.1 konektora kao i moderniji audio kodek. No, sa povratkom AMD-a u konkuretnu poziciju, vratio se i TUF za AM4 podnožje, ali u dosta osiromašen izdanju u odnosu na kakvo smo navikli. Nova TUF matična ploča nosi dezignaciju X470-Plus Gaming i kao što joj ime kaže, namenjena je primarno za široku gejmersku populaciju i overklok.

 

Opširnije...
 

pon

14

maj

2018

ASUS Crosshair VII Hero Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

AMD opet za nišanom

ASUS Crosshair VII HeroIzlazak nove arhitekture procesora ili samo iteracije koja zahteva novi čipset, je uvek ispraćeno sa bar par modela novih matičnih ploča koje pružaju šansu inženjerima da unaprede pređašnji dizajn, ispeglaju po neku „krivu Drinu“ koja se zadesila i naravno da se ubere koji dinar. Te tako ovog puta na test tabli imamo novu ASUS Crosshair VII Hero koja je kao jedan od top modela za novi AMD X470 čipset, imala privilegiju da bude isporučena u sklopu novinarskog kompleta zajedno sa AMD Ryzen 2nd Gen R7 2700X i R5 2600X. O ova dva procesora i unapređenoj arhitekturi smo prozborili u klipu na našem YouTube kanalu, a u ovom članku ćemo se detaljnije pozabaviti samom matičnom pločom.

 

Opširnije...
 

pon

02

apr

2018

ASUS Strix H370-F Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Zaključana ponuda

 

ASUS Strix H370-F uvodnaKompanija Intel je ne tako davno pustila u slobodnu prodaju Coffee Lake seriju procesora, kako otključane „K“ modele namenjene za overklok, tako i zaključane modele sa onemogućenim menjanjem množioca i BCLK. Međutim, zajedno sa njima su puštene u prodaju matične ploče sa Z370 čipsetom koji je primarno namenjen overklokerima i entuzijastima i logično skupljim „K“ procesorima, ali ni traga ni glasa od zaključanih matičnih ploča sa H i B prefiksom čipseta. To je ograničavalo dobar deo korisnika samo na Z370 matične ploče ako su želeli da kupe zaključane procesore jer ne žele overklok, a Z370 matične ploče tradicionalno koštaju više zbog većih zahteva overklokerskih matičnih ploča. Ne znamo koliko je ovaj nepromišljen potez koštao Intela, pošto se upravo ta publika odlučivala za vrlo kompetetivne AMD B350 i A320 matične ploče i Ryzen R3 i R5 procesore. No dosta smo analizirali situaciju. Period čekanja je prošao i mi konačno na našoj test tabli imamo prve Intel matične ploče za šire narodne mase koje nam stižu iz kompanije ASUS. Dobili smo dve na test, a danas konkretno imamo zadovoljstvo da se „igramo“ sa ASUS Strix H370-F Gaming matičnom pločom.

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 15