Quantcast

sub

07

apr

2018

CM MasterCase H500P Mesh White Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MasterCase H500PEksperimentisanja bez

Naime, kako sam naslov kaže, na test nam je stiglo kućište koji nudi jednostavnost i estetiku.

U pitanju je MasterCase H500P Mesh White, koji nudi dva 200mm RGB ventilatora iza Mesh Front panela, kavere za što čistiji build, mount za vertikalne grafičke karte, svetlosive kaljene panele sa strane, kompatibilnošću za vodeno hlađenje, kao i RGB kontroler i 1-3 spliter kabl za RGB LED ventilator.

Optimizovan protok vazduha je garantovan sa potpunom mrežnom prednjom pločom, omogućavajući veliki udeo vazduha uz dva unapred instalirana 200mm ventilatora.

Opširnije...
 

če

01

mar

2018

Cosmos C700P Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

CosmosC700PCooler Master Flagship

U pitanju je još jedno kućište iz Cooler Mastera - uz njegov slogan "Raising the Bar(s)", pred nama je flagship kućište Cosmos C700P.

Prvo što dolazi u plan jeste RGB svetlosna kontrola i Sync Up, gde ćete uz prednje I/O dugme biti u stanju da menjate svetlosne modove, kao i sinhronizovati ih sa matičnom pločom na embeddovanim gornjim, donjim, kao i prednjim I/O RGB svetiljkama.

Opširnije...
 

pon

18

sep

2017

LC-Power Gaming 911B Lighthouse Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Gaming 911B LighthouseSvetionik kućište

Ovoga puta, odlučili smo da testiramo novo kućište iz LC-Power porodice. U pitanju je LC-Power Gaming 911B Lighthouse kućište koje svojim izgledom odlučuje da odgovori na moderne trendove.

Kako se ovo kućište pokazalo kroz testove kao i podešavanja, pogledajte u novoj video recenziji koju je Dule pripremio za vas.

Opširnije...
 

uto

08

avg

2017

Cooler Master - MasterBox Lite 5, Holder Kit, LGB Kontroler Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Jedan čovek - tri proizvoda - jedna recenzija!

MasterBoxLite 5Ovoga puta rešili smo da odradimo tri-u-jedan recenziju.

Cooler Master je opet odlučio da predstavi povoljna rešenja za fanove priuštive konfiguracije sa povoljnim performansama, stoga danas se fokusiramo na MasterBox Lite 5, kao i uz opremu koja pomaže boljem funkcionisanju kućišta - Holder Kit kao i LGB Kontroler.

U recenziji koju smo vam pripremili, pokazaćemo vam rad ovih finih komponenti iz rastućeg portofolija Cooler Mastera.

Opširnije...
 

pon

30

maj

2016

NZXT S340 [VIDEO recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

NZXT S340NZXT je u proteklom periodu imao mnogo uspešnih kućišta. Posebno bismo izdvojili H440 i H630 modele, a slobodno možemo reći da je i S340 isto toliko uspešan. Dok su H440 i H630 nešto skuplji modeli, S340 predstavlja pristučanije rešenje ukoliko tražite neki minimalizam. 

S340 je mid tower kućište i ono što je posebno u vezi njega, pored izgleda, je to što nema 5,25“ podeoke i koristi posebnu donju pregradu za sakrivanje napajanja i viška kablova. Ako volite minimalizam, NZXT S340 će Vas sigurno zaintrigirati, a dostupan je i u beloj varijanti, pored redovne crne i crne sa crvenim ili plavim detaljima.

Dostupnost nekih ključnih NZXT modela se srećom popravila na našem tržištu, tako da na njihova kućišta više ne gledamo kao na nešto nedostižno.  

Opširnije...
 

sre

11

maj

2016

Fractal Design Define R5 Štampa El. pošta
Napisao Vlada Gajbotron, Dušan Srbljak   

Šest meseci kasnije

 

Fractal Design Define R5Navikli smo vas na detaljne recenzije kućišta i nije tajna da dajemo sve od sebe kako bi se brzo upoznali sa nekim proizvodom i preneli sve naše utiske. Međutim, najbolje bi bilo kada bi smo sa svakim proizvodom mogli da se upoznajemo duže od desetak dana, tada bi smo pravili savršene recenzije iz jednostavnog razloga što nam ništa ne bi promaklo. Da nas ne razumete pogrešno, i ovako smo veoma oštri („sekiraši“ primer.ured.), ali bi to bio savršen scenario testiranja.

Započeli smo Fractal Design Giveaway, a ovaj članak, odnosno recenzija je poslednji deo slagalice koja će vam pomoći da pravilno popunite UPITNIK.  Međutim, ovo nije klasična PCAXE recenzija. Igrom slučaja, naš kolega Vlada, sa GAJBOTRON YouTube kanala korsti upravo Fractal Design Define R5 već šest meseci, a kako poštujemo njegovu objektivnost i kvalitet sadržaja, palo nam je na pamet da bi tako dobili informacije o kvalitetu i mogućnosti kućišta iz jedne nove perspektive – šest meseci kasnije.

Opširnije...
 

sre

13

apr

2016

In Win 703 [VIDEO recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

In Win 703Ne tako davno smo se družili sa In Win 805 kućištem koje nas je u neku ruku ostavilo bez daha. To kućište bi Vas isto tako ostavilo i bez malo veće sume novca. Naravno, cena je uvek relativna stvar, uporedo sa činjenicom šta tačno tražite i koliko ste spremni da potrošite. Ipak, mnogima trebaju jednostavnija rešenja od staklenih stranica i aluminijumskog skeleta.

Ako Vas privlači minimalizam, u većini slučajeva ste bili ograničeni na Fractal Design i NZXT, ali svi znamo da ovi brendovi baš i ne spadaju u "budžet rešenja", što znači da Vam je trebalo malo više šuški.

Na svu sreću, In Win može da nam ponudi jeftiniji izbor. Uslovno rečeno "jeftino", jer činjenica jeste da za 60-70 evra imate slab izbor kućišta ako želite nešto suptilnije. Slobodno možemo reći da je model sa oznakom 703 jedan od najjeftinijih u ponudi ukoliko ste u potrazi za elegantnim kućištem. 

Opširnije...
 

če

17

mar

2016

In Win 805 [VIDEO recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

In Win 805Verovali ili ne, ovo nije naš prvi susret sa In Win proizvodima. Prvi kontakt smo ostvarili pre skoro dve godine kada smo pričali o Ultratop HTPC K1-C01 kućištu. Već smo tada pokazali da je In Win sklon tome da na tržište plasira nekonvencionalna, ali ipak atraktivna rešenja. Nastavićemo u tom trendu i predstavićemo In Win 805, kućište koje koristi staklo i aluminijum umesto tradicionalnog pristupa sa plastikom i limom. 

Ovo nije "najfensi" kućište iz In Wina, ali nije ni jedno od jeftinijih. Seriju recenzija In Win proizvoda ćemo sledeći put nastaviti sa mnogo jeftinijim i pristupačnijim 703 modelom, ali smo smatrali da će 805-ica mnogo bolje predstaviti In Win kao kompaniju, pa smo krenuli odatle.

In Win je odgovaran i za kućišta kao što su S-Frame, H-Frame i H-Tower... To su ultimativni i jedinstveni primeri kućišta koji se po nekim kriterijumima mogu klasifikovati u umetnost. Mnogi ovi modeli su cenovno nedostižni za veliku većinu korisnika, i zato ćemo se za početak zaustaviti na 805-ici, koja košta oko 170 evra u EU, što je skroz razumna cena. 

Opširnije...
 

sub

12

mar

2016

Corsair Graphite 380T Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Corsair Graphite 380TPred nama se nalazi još jedno zanimljivo kućište manjeg formata. U pitanju je najmanji predstavnik Corsair Graphite serije - 380T. Moglo bi se reći da se radi o cube mITX portabilnom kućištu sa atraktivnim dizajnom. Iako je reč o mITX modelu, on baš i nije tako mali, s obzirom da određena mATX kućišta imaju manju zapreminu od 380T.

Treba da imate na umu da je za specifičan oblik kućišta većim delom zaslužna plastična maska koja obuhvata metalni skelet sa svih strana. 380T je bez sumnje gejmerski proizvod i o tome svedoče super provetrene stranice, atraktivan dizajn i, naravno, ručica za nošenje. 

Ovo ni u kom smislu nije jeftino kućište: u EU se kreće oko 135 evra, a na domaćem tržištu tuče i 170 evra. Ako ništa drugo, barem je dobavljiv i kod nas. Cena je paprena bilo da gledate domaću ili inostranu cenu, i slažemo se da je u pitanju atraktivno kućište. Međutim, da li ono stvarno opravdava tu cenu? 

Opširnije...
 

pon

04

jan

2016

Thermaltake Core X9 [VIDEO Recenzija] Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Thermaltake Core X9Nije često da se možemo pohvaliti da imamo nešto posebno u redakciji, ali Thermaltake Core X9 je svakako nešto novo za naša čula. Do sada nam nije prošlo kroz ruke ništa slično ovom kućištu. "Kućištu" - ako je ovo uopšte dovoljno dobar naziv. U pitanju je najveće kućište koje je do sada kročilo u našu redakciju (i skoro se zaglavilo na vratima) i verujemo da će tu titulu držati jedan duži period. 

Sama "Core" serija je dosta specifična i skoro svako kućište iz ove serije je tzv. cube formata. Core kućišta dolaze u raznim veličninama, sa podršom za mITX, mATX, ATX, pa čak i eATX format matičnih ploča, i svaki model nudi visok nivo modularnosti i podršku za vodeno hlađenje.

Najveće kućište iz ove serije je Core X9, koji je kod nas na testu i inače je dostupan u standardnoj crnoj boji, ali i u dosta atraktivnijem belom izdanju. Da ne dužimo, idemo da vidimo da li kućište mora biti ovako veliko i šta sve ume ako je ovako veliko? 

Opširnije...
 


Strana 1 od 8