Quantcast

če

31

jan

2019

ASUS RTX 2060 Strix OC Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS RTX 2060 Strix OCMarketing ili budućnost?

Pred nama je na testu ROG Strix RTX 2060 OC grafička karta koja poseduje novu NVIDIA Turing GPU arhitekturu.

ROG grafičke karte su opremljene Turing GPU arhitekturom i novom RTX platformom.

Samim tim, iz ASUS-a navode da će ovo doneti do šest puta bolje performanse u odnosu na prethodnu generaciju grafičkih karti, kao i dovesti moć raytracing-a u realnom vremenu, kao i AI u igre.

Opširnije...
 

pon

14

jan

2019

GIGABYTE RTX 2070 GAMING OC 8G Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RTX 2070 OC WHITEFantomX is back!

Ovoga puta smo na testiranju imali prilike da vidimo kako se pokazala GIGABYTE-ova GeForce RTX 2070 GAMING OC 8G grafička karta.

GIGABYTE RTX 2070 GAMING OC 8G poseduje integrisani 8GB GDDR6 256-bitni memorijski interfejs, WINDFORCE 3X sistem hlađenja sa dodatnim ventilatorima koji će se pobrinuti da ne dođe do neodgovarajućih temperatura, RGB Fusion 2.0, uz pomoć se možete sinhronizovati sa ostalim AORUS uređajima, kao i metalnim backplate-om.

Opširnije...
 

ned

23

dec

2018

ASUS RTX ROG 2070 STRIX OC Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RTX2070STRIX strikes again

 

Nakon testiranja top ponude trenutnog asortmana NVIDIA modela I shodno tome ASUS RTX 2080 i 2080 Ti modela, došla je na red i grafička karta kompanije ASUS – RTX 2070 OC model sa Turing 106 čipom i to u čuvenoj STRIX izvedbi.

RTX 2070 modeli su u trenutnom tržišnom segmentu predstavnici mainstream grafičkih karti iz gornjeg segmenta.

Standardno smanjen broj procesorskih jezgara, broj jedinica  za teksturisanje (možda?) i praktično to bi bilo to kada je u pitanju razlika između Touring 102/104 i 106 čipova.

Opširnije...
 

pet

21

dec

2018

AMD Radeon Softver - Adrenalin 2019 Edition (RSA) Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

RSAAMD je tokom decembra najavio da će kraj godine obeležiti puštanjem svog najnovijeg softvera koje nam pored unapređenih drajvera donosi i veliki broj novina kroz sam softver.

Korisnički interfejs AMD Radeon Software Adrenali 2019 edicije (u daljem tekstu RSA) je zasnovan na intuitivnom interfejsu koji lako može biti prilagođen svakome prema hardveru koji poseduju te po sopstvenim preferencama.

Što se tiče samog igranja na računaru, Radeon podešavanja su poboljšana sa Radeon Overlay tehnologijom – jednostavnim i prirodnim putem gde jednostavno kroz intuitivan interfejs u toku same igre možete preuzeti kontrolu nad podešavanjima same grafičke karte, njenog power menadžmenta kako biste sebi iskrojili što bolje igračko iskustvo.

 

 

 

Opširnije...
 

če

20

dec

2018

MSI RTX 2080 Duke 8GB OC Štampa El. pošta
Napisao Nenad Zarić   

MSI RTX 2080Vojvoda na visini zadatka

 

Nakon prvobitno testiranih modela nove RTX generacije NVIDIA Turing čipova predstavljenim u članku ASUS RTX 2080Ti i 2080, na red je došao i MSI sa svojim OC modelom – RTX 2080 Duke 8GB.

Model 2080 predstavlja praktično zamenu za prethodnu generaciju 1080 Ti modela – iz perspektive uloženog novca ali sa novim tehnologijama koje donosi prefiks u novoj nomenklaturi – RTX.

Izbacivanjem novih modela, a pogotovo RTX 2080 grafičkih karti, korisnici koji su do skoro planirali kupovinu nekih modela u rangu 1080 Ti, sada slobodno mogu pazariti neki od 2080 modela koji nesumnjivo donose sirove performanse, ali i novitete na polju naprednog renderinga.

No, danas na testu imamo gore spomenuti model pa hajde onda da vidimo šta je ovog puta MSI spremio.

Opširnije...
 

sre

31

okt

2018

ASUS ROG STRIX RTX 2080 i 2080Ti Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Zveri koje naš test procesor nije uspeo da isprati u 1080p

 

uvodnaNakon nekoliko godina na 16nm proizvodnom procesu i Pascal arhitekturi, NVIDIA je napokon izbacila novu seriju karti pod Turing arhitekturom, proizvedenom na 12nm proizvodnom procesu. Glavna stvar na koju se NVIDIA fokusirala u svom predstavljanju jeste Ray Tracing tehnologija, usled čega se nove karte više klase zovu RTX 20, umesto dosadašnje GTX nomenklature. Ray tracing, iako impresivan, jednostavno previše smanjuje FPS u igrama, a nije stvar bez koje se ne može u igrama. Iz tog razloga uglavnom smo se fokusirali na sirove performanse i FPS u igrama bez Ray Tracing-a. Kada bude izašlo više igara koje budu podržavale Ray Tracing, uradićemo seriju testova koji se fokusiraju samo na taj aspekt.

Danas na testu imamo dve kartice sa custom PCB-om, ASUS ROG Strix RTX 2080 i 2080TI. Dva najjača čipa iz Turing arhitekture u top izvedbi od strane ASUS-a, pod njihovim ROG brendom. Na prvi pogled kartice izgledaju više nego impresivno usled veličine, ali ono što jeste impresivno jeste da su ove karte u 1080p rezoluciji bile limitirane našim overclock-ovanim Intel I7 5820K test procesorom, što nismo nikad do sada iskusili. U igrama koje nisu opterećivale procesor videli smo FPS kao nikad do sada, do te mere da smo tabele morali da menjamo zbog suludih cifri. No, krenimo redom!

 

Opširnije...
 

če

28

jun

2018

ASUS Cerberus GTX 1070Ti Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Troglavi pas koji...je zapravo grafička karta!

 

uvodnaOvo je naše drugo susretanje sa novim čipom iz nVIDIA kuhinje, u pitanju je 1070Ti, čip koji se nalazi po snazi negde između 1070 i 1080, po specifikaciji daleko bliži GTX 1080. Ukoliko ste bili u dilemi, da li uzeti GTX 1070 ili GTX 1080, možda je baš 1070Ti čip stvoren za Vaše potrebe. Cerberus linija je nova linija ASUS-a koja je odvojena od ROG linije, kao i od prethodnih "dual" grafičkih karti.

ASUS Cerberus GTX 1070Ti je masivna grafika koja je specifična po tome što nema RGB! Skoro nezamislivo u današnje vreme, ali ova karta se fokusira na najbolje performanse i hlađenje u klasi, uz najbolju cenu u klasi, a to postiže tako što se štedi na estetskim i propratnim detaljima.

 

Opširnije...
 

sub

21

apr

2018

Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Bestbuy opcija u višem segmentu?

 

Gigabyte GTX1070 G1 GamingPonovo se susrećemo sa GTX 1070 čipom, ovoga puta karta dolazi potpisana od strane renomiranog proizvođača Gigabyte-a. G1 serija karti je nekada bila top Gigabyte-ove ponude i nešto najbolje što je firma nudila. I dalje se sećamo sjajne serije 9, gde su G1 karte bile od probranih čipova i postizale najbolje klokove.

Danas je situacija nešto drugačija, Gigabyte ima svoj gaming brend AORUS, pod koji spadaju najbolje karte, sa najkvalitetnijim PCB-ovima, fantastičnim hlađenjem i mnogo RGB-a. G1 Gaming serija je odgurana u mainstream segment i već neko vreme nudi dobar kvalitet i hlađenje uz izuzetno konkurentne cene.

 

Opširnije...
 

uto

26

dec

2017

ASUS ROG STRIX 1070Ti Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Čip koji premošćava jaz između 1070 i 1080 u Strix izvedbi

 

ASUS ROG Strix GTX1070TiOvo je naše prvo susretanje sa novim čipom iz nVIDIA kuhinje, u pitanju je 1070Ti, čip koji se nalazi po snazi negde između 1070 i 1080, po specifikaciji daleko bliži GTX 1080, ali će se realna snaga pokazati u igrama. Bitno je da je sada pokriven taj deo tržišta gde je postojala velika rupa u performansama, kao i cenovno, jer su mnogi ljudi bili u dilemi šta uzeti. Ako ste i vi u dilemi, možda je baš 1070Ti čip stvoren za Vaše potrebe. Ovog puta nam je u šake upala ROG Strix izvedba karte, koja nas je do sada oduševljavala kvalitetom i sjajnim rashladnim rešenjem. A kako će se pokazati elegantno-opasni troslotni ROG, pročitajte u nastavku teksta.

Videćete osveženje u našoj bateriji gejming testova, gde će 1070Ti biti usamljena, ali očekujte ubrzo da joj se pridruže sve nove karte koje budemo testirali. Bitno je da sada imamo veći raspon DX12 i naslova pisanih u modernim endžinima, uz neke stare kako bismo imali najrealniji mogući prikaz performansi u većini najčešćih scenarija.

 

Opširnije...
 

če

28

sep

2017

ROG Strix RX Vega 64 Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

ROG da izvadi stvar?

 

STRIX RX VEGA64Nakon recenzije referentne RX VEGA 64 grafičke karte ostali smo blago neimpresionirani. Jednostavno očekivali smo više, a uočili smo razna eratična ponašanja karte, throttling, negde veći, negde manji, što je donekle i očekivano kod čipa koji troši poviše, a koristi blower kuler. Karta nije htela da pokrene Sniper Elite 3 u Mantle modu, OC je bio problematičan, sve je donekle mirisalo na pomalo nezreo proizvod koji ima potencijal za mnogo mnogo više nego što su rezultati pokazali.

Dve revizije drajvera kasnije dalje imamo na testu ASUS ROG STRIX RX VEGA 64 grafičku kartu, koja je prva custom karta, a u vreme pisanja ovog testa i jedina, bazirana na VEGA 64 čipu. Očekivanja su velika, pa hajde da vidimo da li može ASUS da donese jednu pobedu za crveni tim. A u slučaju da niste pogledali video recenziju referentne VEGA 64 karte, to možete učiniti odmah ispod:

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 15