Quantcast

sre

29

jul

2015

ASUS Xonar U3 Plus Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Mobilnost pre svega

 

ASUS Xonar U3 PlusASUS je sa svojom Xonar serijom zvučnih karti pokazao da je moguće upustiti se u direktnu konkurenciju sa ranijim suverenim vladarom na polju zvučnih karti namenjenih „običnim“ korisnicima koji žele malo više od zvučne karte na PC računarima – Creative-om.

Danas, posle par godina ASUS Xonar serija ima pregršt modela, koji su namenjeni gotovo svakom. Vrlo popularna U serija namenjena mobilnim uređajima kao što su laptopovi pre svega nam je ponovo pravila društvo, a ako se sećate ranije smo testirali Xonar U7 i U5 modele.

Dakle, vrlo je jednostavno – ostao je U3 model, a mi smo na test dobili nadograđeni Xonar U3 u vidu U3 Plus modela.

Opširnije...
 

pon

25

avg

2014

ASUS Xonar U5 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić, Dušan Srbljak   

Pristupačniji brat

 

ASUS Xonar U5Pre više od godinu dana smo testirali odličnu ASUS Xonar U7 eksternu zvučnu kartu (USB interfejs). Iako se za svoju cenu Xonar U7 odlično pokazao, te i dobio sasvim zasluženo „PCAXE Best Buy“ nagradu, mnogim korisnicima, naročito na našem tržištu, je cena od 90€ delovala previše za jednu zvučnu kartu ma kakve god performanse ona pružala.

Da bi poboljšao ponudu na tržištu ASUS je predstavio i ASUS Xonar U5, koji bi trebalo da nudi vrlo slične funkcije, kvalitet zvuka, i performanse uz naravno nešto pristupačniju cenu.

Tako nam se na test stolu našao ASUS Xonar U5, te ostanite sa nama do kraja recenzije da bi ste videli kako se „pristupačniji brat“ snašao u našoj bateriji testova.

Opširnije...
 

uto

11

jun

2013

ASUS Xonar D-Kara Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić   

Karaoke master

 

ASUS D-KaraOduvek ste želeli da se dobro pokažete u društvu...što je možda i najlakše uz karaoke, pod uslovom da imate dobar glas i osećaj za ritam za pesmu koju pevate. Mada nekada ni prva stavka nije potrebna, naročito ako je društvo spremno na puku zabavu.

Kompanija ASUS je primetila da nema mnogo proizvoda na PC tržištu koji su namenjeni isključivo karaokama i rešio da malo ispravi situaciju sa zvučnom kartom “čudnog imena” - ASUS Xonar D-Kara modelom.

Na koji način je ova zvučna specijalno napravljena za ljubitelje karaoka saznaćete u sledećim redovima ove recenzije. Šta čekate? Napred na čitanje ;)

Opširnije...
 

ned

26

maj

2013

ASUS Xonar U7 Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić, Dušan Srbljak   

Laptop kao multimedijalni centar

 

ASUS Xonar U7

Imate dobar laptop ili netbuk sa SSD-om, jakom grafičkom kartom i odličnim zvučnicima. Tu je i odlična torba, dobar miš, odlične slušalice i to je više nego dovoljno da se može uživati u multimediji i igrama na gotovo svakom mestu. Ali, da li je baš tako?

Ono na šta se najmanje obraća pažnja kod laptopa je upravo zvučna karta. Imajući u vidu da ne postoji laka nadogradnja kod prenosivih računara, većina korisnika je i pored dobrih ostalih performansi jednostavno osuđena na neadekvatan zvuk. Integrisani audio kodeci u laptopovima su najčešće slabiji od onih koji su integrisani na desktop matičnim pločama, a te audio karte na desktopu se ne smatraju previše ozbiljnim...

Kompanija ASUS je predstavila Xonar U7 USB zvučnu „kartu“, koja je tu da nadomesti nedostatke integrisanih audio rešenja, ali i da Vas šarmira mogućnostima i performansama.

 

Opširnije...
 

pon

23

apr

2012

ASUS ROG Phoebus zvučna karta Štampa El. pošta
Napisao Ivan Vujić, Dušan Srbljak   

ROG Xonar

uvodnaXonar zvučne karte kompanije ASUS su na našem tržištu vrlo dobro poznate. Zbog svojih korektnih cena i mogućnosti su postale prava konkurencija zvučnim kartama iz kompanije Creative tj. X-FI seriji. Iako su ASUS Xonar zvučne karte vrlo dobra alternativa, jednostavno nije postojala zvučna karta iz Xonar serije koja je isključivo namenjena igračima. Upravo iz tog razloga nam je na test došao model iz ASUS ROG (Republic of Gamers) serije i to ASUS Xonar Phoebus. Reč je o prvoj ASUS ROG zvučnoj karti, što znači da je pre svega namenjena gejmerima.

Da li je ovaj model uspeo u onome za šta je namenjen možete pročitati u ovom tekstu. U svakom slučaju reč je o više nego zanimljivom proizvodu.

Opširnije...