Quantcast

sre

20

jun

2018

NZXT Kraken M22 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NZXT Kraken M22Beskrajno hlađenje

Danas na testu smo imali NZXT hladnjak Kraken M22 koji poseduje dva zasebno adresabilna RGB kanala i već poznati infinite-mirror efekat kako bi se doprinelo svetlosnom užitku, uz korišćenje CAM-ovih intuitivnih kontroli.

Kraken M22 nudi precizno izrađene ventilatore uz povoljan kvalitet, kao i trogodišnju garanciju.

Opširnije...
 

sre

13

jun

2018

Gaming GXT 162 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GXT 162TRUST me man!

Iz TRUST-a je stigao novi high-precision gejmerski miš sa devet programabilnih tastera i podesivim LED osvetljenjem.

Naime, Trust GXT 162 nudi 4000 DPI optički senzor, devet programabilnih tastera, softver za programiranje tastera i makroa, kao i 1.7m kabla. 

Iz razvojnog tima su naveli da, bez obzira na to koje su nam gejmerske preference, uz veliku preciznost, i praćenje brzine koje nudi Trust GXT 162 biti uvek jedan korak ispred svojih protivnika.

Opširnije...
 

pon

11

jun

2018

Spartan Gear PS4 Bluetooth Headset Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SDTŠta da testiram?

Dule je ovoga puta dobio pojačanje u recenziji - Milan sa kanala "Šta da jedem?" se priključio u današnjoj recenziji kako bi testirali Spartan Gear-ove Bluetooth PS4 headset.

"U žaru borbe, bitno je da čuješ svoje protivnike, ne samo da ih vidiš. Neprijateljski koraci mogu značiti razliku između života i smrti. Sa kvalitetnim zvukom i komforom, Spartan Gear Bluetooth slušalica, spreman si za okršaj." - navodi se u saopštenju Spartan Gear-a.

Opširnije...
 

pon

14

maj

2018

ASUS Crosshair VII Hero Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

AMD opet za nišanom

ASUS Crosshair VII HeroIzlazak nove arhitekture procesora ili samo iteracije koja zahteva novi čipset, je uvek ispraćeno sa bar par modela novih matičnih ploča koje pružaju šansu inženjerima da unaprede pređašnji dizajn, ispeglaju po neku „krivu Drinu“ koja se zadesila i naravno da se ubere koji dinar. Te tako ovog puta na test tabli imamo novu ASUS Crosshair VII Hero koja je kao jedan od top modela za novi AMD X470 čipset, imala privilegiju da bude isporučena u sklopu novinarskog kompleta zajedno sa AMD Ryzen 2nd Gen R7 2700X i R5 2600X. O ova dva procesora i unapređenoj arhitekturi smo prozborili u klipu na našem YouTube kanalu, a u ovom članku ćemo se detaljnije pozabaviti samom matičnom pločom.

 

Opširnije...
 

če

10

maj

2018

AMD Ryzen druga generacija – R7 2700X I R5 2600X Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

uvodna TPre malo više od godinu dana imali smo priliku da ispitamo mogućnosti tada nove Zen arhitekture  iz AMD kuhinje koja je propisno uzdrmala dominaciju Intela na polju mainstream i high end desktop racunara. Po prvi put u poslednjih nekoliko godina smo imali kompetetivan heksa i octacore procesor za mainstream procesore i cak do 16 jezgara u high end segmentu. Tehnički, stara AMD arhitektura koja je kucala u FX seriji procesora je imala dostupne modele sa 6 i 8 jezgara, ali su njihove performanse u radu sa jednom niti debelo zaostajale za Intel pandanima, dok je HEDT-om dominirao Intel sa X99 platformom.

Sve se to promenilo sa lansiranjem Zen-a koji je izvršio veliki pritisak na Intel da brže-bolje objavi Coffee Lake i Skylake-X seriju procesora, čije je planirano lansiranje tek sledilo za ovu, a ne prošlu godinu. No I pored odličnog poteza, AMD-u nisu tekli med I mleko jer je lansiranje Ryzena bilo ispraćeno sa mnogim “dečijim bolestima” koje često dolaze u paketu sa lansiranje potpuno nove arhitekture I podnožja. Veliku boljku za nove korisnike Ryzena I one koji su planirali da promene tabor predstavljala je ograničena dostupnost kompatabilnog I brzog DDR4 RAM-a, bez koga se rizikovala velika nestabilnost sistema I gubitak na performansama. Stabilnost I kompatabilnost RAM kompleta je “upeglana” sa novijim verzijama BIOS-a, ali je I dalje veliki problem predstavljala vrtoglavo visoka cena bržih kompleta, a ako želite pri tome I veći kapacitet, morali ste da iskeširate istu svotu novca koliko bi ste dali za dobru matičnu ploču, Ryzen 1800X I da vam ostane za pivo. No ni to nije sprečilo posvećene fanove I korsnike kojima je dozlogrdila politika Intela da pređu na novu Zen platform o čijim smo performansama detaljno pričali u prošlogodišnjim člancima I video klipovima.

 

Opširnije...
 

sub

21

apr

2018

Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming Štampa El. pošta
Napisao Erik Nastovski   

Bestbuy opcija u višem segmentu?

 

Gigabyte GTX1070 G1 GamingPonovo se susrećemo sa GTX 1070 čipom, ovoga puta karta dolazi potpisana od strane renomiranog proizvođača Gigabyte-a. G1 serija karti je nekada bila top Gigabyte-ove ponude i nešto najbolje što je firma nudila. I dalje se sećamo sjajne serije 9, gde su G1 karte bile od probranih čipova i postizale najbolje klokove.

Danas je situacija nešto drugačija, Gigabyte ima svoj gaming brend AORUS, pod koji spadaju najbolje karte, sa najkvalitetnijim PCB-ovima, fantastičnim hlađenjem i mnogo RGB-a. G1 Gaming serija je odgurana u mainstream segment i već neko vreme nudi dobar kvalitet i hlađenje uz izuzetno konkurentne cene.

 

Opširnije...
 

pet

20

apr

2018

Thermaltake X1 RGB Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

X1 RGBPovratak u boji!

Nakon dužeg odsustva sa našeg tržišta, Thermaltake je odlučio da se vrati na scenu, a samim tim na današnjem testu smo imali X1 RGB Cherry MX tastaturu, koja nudi 16.8 miliona boja pri osvetljenju sa čak 12 dinamičkih svetlosnih efekata.

Osim toga, Thermaltake X1 RGB Cherry MX tastatura je kompatibilna sa svim Thermaltake-ovim rešenjima za RGB Sync, kao i za vodeno hlađenje, poput iRGB PSU, Riing Plus, Pacific W4 Plus CPU vodeni blok, Pacific RL360 Plus RGB radijator, Floe Riing RGB 360, ili Pacific Lumi Plus LED trake.

Opširnije...
 

pon

16

apr

2018

LC-CFC-LED / LC-CF-RGB-COMBO Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

CFC-LEDSvetlosni kombo!

Osvetljenja nikad dosta, stoga ovoga puta na testu imamo nove proizvode iz LC-Power-a. U pitanju su LC-CFC-LED, kao i LC-CF-RGB-COMBO - dva uređaja koja su tu kako bi se poboljšalo vizuelno iskustvo za vaš računar.

LC-CFC-LED je kontroler za ventilatore koji takođe poseduje sistem osvetljenja celokupnog PC kućišta, dok LC-CF-RGB-COMBO paket pruža osvetljenje u širokom dijapazonu boja.

LC-CFC-LED je kontroler ventilatora koji može da kontroliše do čak šest ventilatora, a postoji i mogućnost individualne kontrole.

Opširnije...
 

pon

02

apr

2018

ASUS Strix H370-F Gaming Štampa El. pošta
Napisao Srđan Grbović   

Zaključana ponuda

 

ASUS Strix H370-F uvodnaKompanija Intel je ne tako davno pustila u slobodnu prodaju Coffee Lake seriju procesora, kako otključane „K“ modele namenjene za overklok, tako i zaključane modele sa onemogućenim menjanjem množioca i BCLK. Međutim, zajedno sa njima su puštene u prodaju matične ploče sa Z370 čipsetom koji je primarno namenjen overklokerima i entuzijastima i logično skupljim „K“ procesorima, ali ni traga ni glasa od zaključanih matičnih ploča sa H i B prefiksom čipseta. To je ograničavalo dobar deo korisnika samo na Z370 matične ploče ako su želeli da kupe zaključane procesore jer ne žele overklok, a Z370 matične ploče tradicionalno koštaju više zbog većih zahteva overklokerskih matičnih ploča. Ne znamo koliko je ovaj nepromišljen potez koštao Intela, pošto se upravo ta publika odlučivala za vrlo kompetetivne AMD B350 i A320 matične ploče i Ryzen R3 i R5 procesore. No dosta smo analizirali situaciju. Period čekanja je prošao i mi konačno na našoj test tabli imamo prve Intel matične ploče za šire narodne mase koje nam stižu iz kompanije ASUS. Dobili smo dve na test, a danas konkretno imamo zadovoljstvo da se „igramo“ sa ASUS Strix H370-F Gaming matičnom pločom.

 

Opširnije...
 

sub

31

mar

2018

ROG Strix Flare Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ROG Strix FlareBrate, ona sija!

Na test nam je stigla ROG Strix Flare RGB mehanička gejming tastatura koja je opremljena Cherry MX prekidačima, kastomiziranoj ploči od klirita, a tu su još i dedicated media tasteri kada se budete našli u gejming sesijama.

Poznati nemački mehanički tasteri su tu kako bi se omogućio što bolji doživljaj za gejmere i entuzijaste, pločica gde možete urezati svoje simbole koje poželite i koja će doprineti vizuelnom elementu uz iluminaciju boje, dedicated media tasteri i volume točkić, koji se nalaze na levoj strani kako biste odmah mogli da kontrolišete in-game zvuk, a tu je i USB passthrough ukoliko želite da povežete željeni uređaj, bilo da je gejming miš, headset ili nešto drugo.

Opširnije...
 


Strana 1 od 78