• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Periferije] A4 Tech HS-780 slušalice

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.168
Rezultat reagovanja
400
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Došao sam u posjed ovih slušalica i odlučio da uradim mali test. Sluašlice spadaju u "jeftinu" klasu - kod nas su oko 15evra te stoga sam želio da vidim koliko se dobije za 15evra!


Kao što možete da viditi na fotografiji, slušalice ne odišu nekim pretjeranim kvalitetom ali to ne znači da i nisu kvalitetne, čak naprotiv, iskorištena plastika uopšte ne škripi. Slušalice djeluju mnogo kvalitetnije nego što bi se to zaključilo preko fotografije!


Slušalice su veoma lake tako da se mogu nositi duži vremenski period bez nekih većih problema. Dodatni plus je i to što kompletno prekrivaju ušnu školjku tako da ista ne zaboli poslije desetak minuta nošenja kada su u pitanju slušalice koje se naslanjaju na uvo. Iskorištena je veoma meka spužvica prekrivena slojem takođe veoma mekog skaja što globalno daje jedan fin ugođaj prilikom nošenja. Možda će malu zamjerku naći osobe sa većim ušima jer veličina spužvica nije baš pretjerano velika.

Ove slušalice se reklamiraju kao gaming stereo slušalice sa mogućnošću podešavanja bass-a po volji.


Na fotografiji se vidi "točkić" uz pomoć koga se reguliše glasnoća bass-a. Ja lično nisam vidio pretjeran razlog zbog čega ne bismo držali bass uvijek na max. te stoga nisam ga mnogo ni "okretao" osim da se uvjerum u funkciju koja radi bez problema! Za slušalice ne trebaju nikakvi drajveri.

Zvuk koji proizvode nije ništa specijalno već tamam "koliko novca toliko i muzike". Ono što je za pohvalu je da su solidno glasne sa čistim zvukom, zavisno od toga u koje svrhe se slušalice koriste. Bass je solidno jak ukoliko se npr. sluša muzika sa čistim bass-ovima ali zna malo da "zabrunda" ukoliko je npr. u pitanju reprodukcija lošijeg kvaliteta. Mislim da neće biti nikakvih problema ukoliko se koristi mp3 320kbps ili još bolje .flac. Što se tiče igra, slušalice daju odličan stereo prikaz i sa time sam vrlo zadovoljan. Reprodukcija zvuka je veoma precizna i vrlo je lako orijentisati se sa koje strane dolazi zvuk.

Ono što je vjerovatno mana svih "jeftinih" slušalica jeste neujednačenost zvuka, tj. visokotonci su nekako najizraženiji dok su srednji tonovi nekako izgubljeni.

Mikrofon koji se isporučuje nije standardan već se nalazi na kablu i spada u grupu "noise cancelling". Po svemu sudeći trebalo bi da bude sasvim dovoljan za lan okršaje ali i za chat. Nisam imao priliku detaljno da ga istestiram tako da na kraju ipak ostaje smao prvi utisak.

Specifications: (sa zvaničnog sajta)
.Frequency Response: 20Hz~20KHz
.Nominal Impedance: 32 ohms
.Speaker Diameter: 40mm
.Sensitivity: 105dB±3dB (at 1000Hz )
.Jack Plug: 3.5mm Stereo
.Cable Length: 1.8m

Na kraju moram da zaključim da postoje i bolje i kvalitetnije slušalice ali iste sa sobom nose i (mnogo) veću cijenu. A4 Tech HS-780 za svoju cijenu mogu da budu samo preporuka!

Prednosti:
1. Cijena
2. Udobnost
3. Solidna reprodukcija zvuka (u odnosu na cijenu)
4. Kvalitet izrade (u odnosu na cijenu)

Mane:
1. Neujednačenost zvuka
2. Dužina kabla (meni, lično sasvim dovoljna)
3. Na prvi pogled izgledaju nekvalitetno
 
Vrh