| Vesti | Softver | Steam In-Home Streaming
Softver

Steam In-Home Streaming

Steam In-Home Streaming

Ova vest nije nova i neki su verovatno već čuli za „Steam In-Home Streaming“ servis, ali u slučaju da ga još niste isprobali ili ne znate o čemu se tačno radi, tu smo da Vas informišemo. Jedno je sigurno, ovaj servis funkcioniše „kao podmazan“, što nam je potvrdio i jedan član foruma koji ga redovno koristi. Evo o čemu se zapravo radi…

Kada se ulogujete na Steam sa dva računara koji pripadaju istoj mreži (home network-u), oni se automatski povezuju, što Vam omogućava da sa jednog računara, sa daljine, instalirate, pokrenete i igrate igre kao da sedite za drugim, udaljenim, računarom. 

  

Kada igrate neku igru koristeći In-Home Streaming, video i audio se sa Vašeg high-end računara za gejming, šalju preko home network-a na drugi, udaljeni uređaj u Vašem domu. Odatle, sa tog drugog računara, input iliti ulazni podaci (komande), sa Vaše tastature, miša ili kontrolera se šalju nazad do udaljenog računara – onog koji pokreće igru.

 

Steam In-Home Streaming 1 T

 

Suština je da Vam Steam In-Home Streaming dozvoljava da igrate igre na jednom računaru, dok se kompletan proces ustvari odvija na drugom, udaljenom računaru. Bilo koja dva umrežena računara mogu biti korištena za streaming igara, što Vam omogućava da igrate određene igre i na tom drugom, „slabijem“ računaru koji inače ne bi mogao da pokrene datu igru. Takođe, pauziranu igru sa jednog računara, možete nastaviti na drugom uređaju. Tako na primer, možete igrati i one igre koje su samo za Windows, na konzoli koja ima Linux, ili možete na laptop-u igrati neke zahtevne igre koje pokreće Vaša „nabudžena“ gejming mašina iz druge sobe, i tome slično.

In-Home Streaming je veoma jednostavan za korišćenje i sve što treba da uradite je da se ulogujete na svoj (dakle, jedan isti) Steam nalog sa oba računara koji su na kućnoj mreži (home network). Kada ste to uradili, odete do onog računara ili uređaja na kom želite da igrate igru i uživate.

Više informacija o Steam In-Home Streaming servisu možete pronaći ovde, a na raspolaganju imate i grupe za diskusiju.

 

Izvor: Steam

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar