| Vesti | Softver | Šta nam donosi 3DMark 11?
Softver

Šta nam donosi 3DMark 11?

futuremark

Skoro da ne postoji osoba koja se igra na PC računaru, a da nije čula za 3DMark program. Naravno, sa samim 3DMark-om se nije moguće igrati, iako overklokeri kažu da jeste, ali je postao neizbežan alat za merenje performansi grafičke karte. Sa svakim ozbiljnijim pomakom u razvoju DirectX-a, kompanija Futuremark predstavi novi 3Dmark, ovoga puta nazvan 3Dmark 11. Ali, šta nam donosi novi 3DMark 11?

 

Pre svega, tim koji je projektovao 3DMark11 je glavni akcenat stavio na DirectX 11, što je sasvim logično s’ obzirom da i AMD i NVIDIA imaju 100% kompatibilan hardver sa ovim standardom. Novi 3DMark će imati čak šest novih testova, a kao i uvek postojaće više verzija ovog popularnog benčmark alata.

 

18_3dmark11

 

3DMark 11 Basic Edition – će biti besplatna za download i nudiće neograničen broj pokretanja samog programa, ali će biti moguće samo koristiti „Performance“ podešavanja.

3DMark 11 Advanced Edition – će nuditi sva moguća podešavanja koje možete prilagoditi svojim potrebama, moguće će biti podesiti da 3DMark 11 radi u „loop“ režimu, a možete i vaš rezultat objaviti online, dok će vas licenca za ovu verziju koštati 19.95 dolara.

3DMark 11 Professional Edition- je komercijalna verzija 3DMark 11 benčmark alata koja ima otključane sve funkcije, kao što je „command line automation“, podešavanja kvaliteta prikaza, i „logo-free demo looping“, dok je cena paprena i košta će 995 dolara.

 

 

 

Šta je novo u 3DMARK 11?

  • Nativna podrška za DirectX 11 endžin koja omogućuje korišćenje naprednih efekata u realnom vremenu sa teselacijom, volumetriskog svetla, osećaja dubine, kao i napredna podešavanja kvaliteta slike,
  • 3DMark 11 koristi open source Bullet Physics biblioteku, stavljajući akcenat na CPU kada pričamo o krutim modelima, dok je GPU zadužen za sve ono drugo.
  • Demo test 3DMark 11 ima očaravajuću grafiku sa adekvatnom muzičkom pozadinom poznatog kompozitora Pedra Kamača (Pedro Macedo Camacho).
  • 3DMark 11 poseduje unapređeni online servis koji omogućuje korisnicima da validiraju svoj rezultat, kao i da porede isti između sebe.
  • Po prvi put u 3DMark serijalu korisnicima je ostavljena opcija da biraju neki drugi jezik sem Engleskog, recimo Nemački, Finski ili na primer tradicionalni Kineski.

Inače, u toku je takmičenje u 3DMark11 programu čije predispozicije možete pogledati na OVOM LINKU, a glavna nagrada je 2000 dolara.

.

Izvor :futuremark

Komentarišite na forumu