| Vesti | Softver | Power Matrix – nova online igra od Siemens-a
Softver

Power Matrix – nova online igra od Siemens-a

Siemens Power Matrix

Kompanija Siemens je napravila besplatnu online igru u kojoj korisnik treba da razvije gradski sistem održive energije.

Ova simulacija, pod imenom Power Matrix, ima za cilj stvaranje strategije za bolje razumevanje mehanizama i pravila energetskog tržišta, kao i uvid u interakciju između različitih vrsta energije i energetskih mreža.

Ukoliko ste voljni da testirate svoje sposobnosti u rukovođenju energetskim sistemom virtuelnog grada, čiji razvoj zavisi od načina na koji koristite izvore energije, Power Matrix je izazov za Vas.

Igra nije namenjena samo ekspertima ili iskusnim online gejmerima, već prvenstveno delu javnosti koji je zainteresovan za ovu temu. 

 

Igrač preuzima ulogu energetskog menadžera u jednoj ruralnoj oblasti, a njegov zadatak je da doprinese razvoju grada stvaranjem inteligentnog energetskog sistema i da obezbedi stabilno snabdevanje električnom energijom.

Mogući izvori energije podrazumevaju konvencionalne tehnologije, ali i one obnovljive, poput energije Sunca i vetra. Što je veća energetska raznovrsnost, to se Vaš grad razvija brže. Igračima je omogućeno i prikupljanje bonus poena, ukoliko npr. investiraju u istraživanja i dalji razvoj. Naravno, dok razvijaju svoj grad, igrači moraju da vode računa o raspoloživom budžetu, kako bi se obezbedilo održivo i efikasno korišćenje resursa.

 

 

Promotivno takmičenje u Power Matrix igri održano je na tradicionalnom Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama (CIRED) koje je ove godine održano u Vrnjačkoj Banji od 22. do 26. septembra.

Na štandu kompanije Siemens d.o.o Beograd, svi zainteresovani dobili su mogućnost da se oprobaju u upravljanju energetskim resursima i da se na zanimljiv način upoznaju sa mehanizmima i rešenjima energetskih sistema budućnosti. Tokom trajanja konferencije Siemens je imao 150 igrača, a najuspešniji energetski menadžer je osvojio tablet.

Da biste besplatno testirali svoje veštine u energetskom menadžmentu, isprobajte Power Matrix igru na ovom linku.

 

Izvor: Siemens

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar