| Vesti | Softver | PC Mark 8 dobija V2.0 update
Softver

PC Mark 8 dobija V2.0 update

pcmark8 v2 update

Jedan od najpoznatijih testova iz kompanije FuturemarkPC Mark 8, o čijoj bateriji testova smo ranije pričali u posebnoj vesti je dobio novi V2.0 update.

Poslednja vezija tj. build 2.0.191 donosi poboljšane Home, Creative, kao i Work testove, koji koriste open source aplikacije za obradu slika, video editovanje i rad sa tabelama. U Work testovima su dodati razni scenariji koji bi trebalo da tačnije prikažu kako se PC snalazi u enterprise okruženju.

Za Professional verziju PC Marka je proširen Storage test sa dve nove opcije koje omogućavaju detaljnu analizu performansi storage uređaja.

 

 

Sve ove promene u testovima ograničavaju poređenje dobijenih rezultata u prethodnim verzijama, te tako i Futuremark ne preporučuje poređenje rezultata sa starijim verzijama PC Marka.

Futuremark je išao i korak dalje, jer je dozvolio startovanje starih testova i iz nove verzije PC Marka (Compatibility mode iz Help taba), tako da će korisnici moći i posle update-a da porede postignute skorove sa starijom verzijom PC Marka. Ovo je od izuzetne važnosti za sajtove koji redovno u svojoj bateriji testova koriste PC Mark i vrše direktna poređenja različitog hardvera preko rezultata koje PC Mark daje. Ovime je Futuremark omogućio duže vreme tranzicije na novu verziju testa.

Steam verzija PC Marka će se automatski updateovati na najnoviju verziju testa, dok će standalone verzija prilikom startovanja prikazati korisniku da postoji update i ponudiće mu download.

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar