| Vesti | Softver | Koosnivač Microsofta-a poklanja polovinu svog bogatstva
Softver

Koosnivač Microsofta-a poklanja polovinu svog bogatstva

22_PaulAllen

Bil Gates je poznat između ostalog i po tome da je mnogo novca uložio u dobrotvorne svrhe. Manje je poznato da je u Microsoft-ovoj istoriji postojao još jedan veliki dobrotvor.

Paul Allen (rođen 21. Januara 1953), koosnivač Microsoft-a je jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Napustio je Microsoft još 1980. god, ali je zvanično otišao tek 2000. Prema forbes-ovoj listi, zauzima trideset sedmo mesto na listi najbogatijih i njegova imovina je procenjena na 13,5 milijardi dolara, a pre početka finansijske krize nalazio se na dvanaestom.

Do sada je poklonio mnogo novca, a sada je najavio da će posle smrti u dobrotvorne svrhe dati pola svog bogatstva.

Paul Allen je posvećeni filantrop. Već je donirao milione i milione dolara Univerzitetu u Washington-u, a davao je i značajne više milionske donacije raznim dobrotvornim i medicinskim organizacijama. Allen je već dao mnogo više od prosečne osobe, New York Times procenjuje da je do sada donirao oko Milijardu dolara.

„Već godinama planiram da većinu mojih nekretnina ostavim kao filantropiju za nastavak rada fondacije koja se bavi neprofitnim naučnim istraživanjima, Allen Institute for Brain Science„, navodi Allan u svojoj izjavi.

Allen-ovo obećanje je odgovor na kampanju koju su pokrenuli, Bill Gates, Melinda Gates i Warren Buffett. Već je nekoliko milijardera, dalo slična obećanja kao Allen.

 

Izvor: www.tomshardware.com

Komentarišite na forumu

 

 

Tagovi