| Vesti | Softver | Online reklamiranje veće nego štampano!
Softver

Online reklamiranje veće nego štampano!

www

Trendovi, trendovi i ništa osim trendova. Pogledajte najnoviji trend, koji kako stvari stoje totalno baca u senku štampane medije (ako verujete, oglašivači su jedini koji održavaju štampane medije). Novine (kako „oflajn“ tako i „onlajn“) su sve do ove godine bile ispred ostatka interneta što se tiče količine novca koja je bila izdvojena za reklamiranje. Ali to se promenilo…

 

1

 

To pravilo se potpuno promenilo u 2010. i sva je prilika da se nikada više neće vratiti na staro. Ovu vest je preneo eMarketer, data centar čiji je CEO Geoff Ramsey izjavio: „Ovo je nešto što se pripremalo dugo godina, ali sada se napokon i desilo„. Ramsey je takođe rekao i sledeće: „Oglašivači izdvajaju veće sume novca za reklamiranje u digitalnim medijima zato što vide da je sve više korisnika Web-a„. Kada se sve sabere, novine i njihova oba izdanja su „ugostile“ reklame u vrednosti od 25.7 milijardi dolara u 2010. godini, tik iza 25.8 milijardi dolara koje su izdvojene za reklamiranje na ostatku interneta. Ramsey je istakao i to da je prebacivanje na digitalne reklame razlog zato što su iste mnogo „prostije“ i samim tim su označene kao isplativije. Prosto!

Najveći porast su zabeležile reklame koje se nalaze u video klipovima i video oglašavanje uopšte i predviđa se da će do 2014. godine činiti čak 34% ukupnog online reklamiranja, neverovatno.

 

Izvor: slashgear

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar