| Vesti | Softver | NVIDIA 3D VisionVideo je sada dostupan širom sveta na YouTube-u
Softver

NVIDIA 3D VisionVideo je sada dostupan širom sveta na YouTube-u

nvidia

Kompanija NVIDIA je objavila da YouTube, po prvi put, omogućava korisnicima da gledaju hiljade 3D video materijala u bogatom, visoko-kvalitetnom stereoskopskom 3D kvalitetu na njihovim NVIDIA 3D Vision personalnim i laptop računarima, koristeći najnoviju verziju Mozilla Firefox internet pretraživača.

 

 

„Sa zadovoljstvom predstavljamo HTML5 i WebM podršku za hiljade 3D video zapisa koji su dostupni na YouTube-u“, izjavio je Džonatan Huang, menadžer za 3D proizvode, kompanije YouTube. „Usvajajući ove otvorene standarde, NVIDIA 3D Vision korisnici sada mogu da na sjajan način iskuse 3D sadržaj na YouTube-u“.

 

„Firefox sa 3D Vision-om kreira fantastično i glatko 3D iskustvo koristeći HTML5 video baziran na otvorenim standardima“, izjavio je Džej Salivan, potpredsednik za proizvode, kompanije Mozilla. „3D Vision kompanije Mozilla je sjajan primer bogatih, inovativnih iskustava koje se razvijaju u isto vreme sa brzinom i grafičkom moći koje Firefox donosi internetu“.

 

„Prodaja našeg ASUS laptopa G serije sa 3D Vision tehnologijom je odlična“, izjavio je Ben Taker, potpredsednik System Business Group-Distribution, kompanije ASUS North America. „Sada kada korisnici mogu da vide YouTube video sadržaj u visoko-kvalitetnom 3D-u, očekujemo da interesovanje za ASUS 3D Vision modele postane znatno veće“.

 

Sa velikim brojem novih, korisničkih 3D kamera koje su se pojavile ove godine, podrška NVIDIA 3D Vision-u od strane YouTube-a prevazilazi postojeću podršku 3D-u, omogućavajući još većem broju korisnika i 3D entuzijasta da dele svoje 3D video sadržaje na internetu. Sa povoljnim modelima kompanija JVC, Sony i drugih vodećih brendova, korisnici sada imaju i drugačije načine da snime i postave visoko-kvalitetan 3D video materijal na YouTube, 3DVisionLive.com ili na njihove lične sajtove tako što će ugraditi YouTube 3D video plejer u te sajtove.

 

Kako bi dodatno pokazala mogućnosti YouTube stereoskopskog 3D video striminga i neke od najnovijih profesionalnih i korisničkih 3D video snimaka, NVIDIA je postavila najbolje stereoskopske YouTube 3D video snimke na svojoj 3D internet zajednici www.3DVisionLive.com/YT3D .

 

„YouTube 3D na NVIDIA 3D Vision personalnom računaru je izvanredno iskustvo“, izjavio je Fil Ejsler, generalni menadžer za 3D Vision, kompanije NVIDIA. „3D Vision PC korisnici sada mogu da uživaju u preko 525 igara, YouTube video snimaka i fotografija u 3D-u pune rezoulucije bioskopskog kvaliteta“.

 

Da biste mogli da vidite YouTube stereoskopske 3D video sadržaje, potrebni su NVIDIA 3D Vision računar ili laptop i najnoviji NVIDIA GeForce drajveri (275 verzija i novije), kao i Firefox (verzija 4 ili novije), koji uključuje podršku za HTML5 video striming. Korisnici će takođe morati da selektuju opciju za HTML5 pregled kada gledaju YouTube 3D video: http://www.youtube.com/select_3d_mode.

 

Dodatno, sa NVIDIA 3DTV Play softverom, korisnici mogu da povežu svoje PC računare 3D televizore kako bi uživali u 3D YouTube video sadržaju na velikom ekranu, u komforu dnevnih soba.

 

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar