| Vesti | Softver | Nokia-Microsoft Exchange ActiveSync za direktan pristup e-mail sadržaju kao podrška globalnom biznisu
Softver

Nokia-Microsoft Exchange ActiveSync za direktan pristup e-mail sadržaju kao podrška globalnom biznisu

nokia

Poslovni telefoni kompanije Nokia unapređuju iskustvo poslovnaja

Espoo, Finska, 9. Novembar – Kompanija Nokia objavila je kako je primena Microsoft Exchange ActiveSync za Nokia smart telefone ostvarila zapaženu primenu kod najvećih svetskih operatora i kompanija.

Rešenje koje obebeđuje direktan i bezbedan pristup e-mail nalogu i ličnim informacijama kroz Microsoft Exchange server je sada dostupno na Nokia smart telefonima više od 550 operatora u svetu. Među njima su America Movil, Orange, Telecom Italia, Telefonica, TeliaSonera, T-Mobile i Vodafone. Nedavno, ova usluga je prihvaćena od vodećih kompanija poput JCDecaux i OnMobile, koje su privučene unapređenome efikasnošću i značajno nižim troškovima u odnosu na konkurentska rešenja.

Zahvaljujući zajedničkim aktivnostima, Nokia i operatori donose operativnu efikasnost i značajnu uštedu u TCO (total cost of ownership) troškovima za IT menadžere koji se odluče na primenu ovog rešenja, u poređenju sa drugim rešenjima.

Kada je reč o kompaniji JCDecaux, najvećoj Evropskoj adverajzing kompaniji, samo 14 procenata njenih zaposlenih u Velikoj Britaniji k je imalo pristup e-mail servisu i kalendaru na svom mobilnom telefonu. Kompanija je odlučila da proširi broj ljudi koji koriste e-mail na svom telefonu na način koji je cenovno prihvatljiviji od postojećih rešenja i ne zahteva investiciju u nove servere. Kompanija JCDecaux se odlučila za rešenja kojanudi Nokia pa su, u kombinaciji sa povoljnim tarifama koje je obezbedio Vodafone Global Enterprise, značajno smanjeni TCO troškovi, uvećana brzina odgovora kompanije na zahteve korisnika i podignut je stepen pristupa korporativnom e-mail nalogu na mobilnom telefonu na 100 procenata zaposlenih.

OnMobile, najveća Indijska kompanija iz oblasti usluga za mobilne, fiksne i media servise, bila je u prilici da ubrza procese rada, skrati vreme odziva i uštedi novac uvođenjem rešenja kompanije Nokia. S obzirom da je deo njenih zaposlenih već koristio Nokia smart telefone, bilo je lako podesiti Mail for Exchange usluge bez dodatnih troškova. Dodatno, mesečne nadoknade za protok podataka su značajno manje za rešenja kompanije Nokia, što je ohrabrilo one koji su koristili konkurentska rešenja da se predomisle i prihvate opciju kompanije Nokia. U prvih šest meseci od početka primene, onMobile je prijavio značajnu uštedu vremena za inženjere, a broj projekata završenih u roku se uvećao za 20 procenata, dok su se troškovi za transport smanjili 30 procenata.

„IT direktorima se stalno savetuje primena rešenja za mobilno poslovanje, kao što je pristup e-mail, IM, Intranet nalozima za što veći broj zaposlenih, ali bez visokih troškova koji su obično potrebni za licence, održavanje i podešavanja,“ kazala je Ilari Nurmi, šef odeljenja marketinga za Nokia poslovne smart telefone E serije.

Rešenja omogućuju zaposlenima da povežu direktno na korporativni mail server preko Nokia smart telefona bez potrebe za dodatnim serverima, i taj način povezivanja ubrzano postaje preferirano rešenje za kompanije. Pored pristupa e-mail sadržaju, zaposleni mogu koristiti i direktan pristup korporativnim instant-messaging rešenjima kroz Microsoft® Communicator Mobile što je prva nova aplikacija koja će biti predstavljena od strane kompanija Nokia i Microsoft, kao plod njihove strateške saradnje najavljene prošle godine.

„Nokia ulaže velike napore da pomogne kompanijama da na najbolji  i najefikasniji način mobilne smart telefone iskoriste za svoje poslovanje. Microsoft će dizajnirati i razvijati rešenja za mobilnu produktivnost, komunikacije i saradnju, i zajedno ćemo ih predstaviti tržištu, što će našim smart telefonima omogućiti prednost nad konkurencijom,“ Nurmi je dodala.

 

Microsoft Exchange ActiveSync rešenje je podržano na brojnim Nokia smart telefonima koji su dostupni u različitima dizajnerskim i cenovnim rešenjima, pokrivajući sve segmente tržišta. U prvoj polovini 2010, isporučeno je više od 12 miliona Nokia poslovnih smart telefona E serije, što je rast od preko 50 procenata u poređenju sa prvom polovinom 2009. godine. Serija Nokia poslovnih smart telefona će biti dodatno ojačana dolaskom modela E7 koji poseduje punu tastaturu i ekran osetljiv na dodir dijagonale 4 inča, sa Nokia ClearBlack tehnologijom za unapređenu vidljivost na otvorenom.

Pored pristupa korporativnom e-mail sadržaju i pratećim programima, korisnici Nokia smart telefona imaju na raspolaganju pristup mapama, navigaciji, kao i brojnim aplikacijama dostupnim preko Ovi Store servisa. Popularnost aplikacija iz kategorije poslovnih aplikacija, kao što su Worldmate, F-Secure Anti-Theft for Mobile, Boingo i Bloomberg značajno je uvećana, pogotovo u zemljama kao što su Francuska, Nemačka, Indija, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Ujedinjeno Kraljvstvo.

 

Komentarišite na forumu