| Vesti | Softver | KIS zauzeo prvo mesto u AV Comparatives testu
Softver

KIS zauzeo prvo mesto u AV Comparatives testu

kis advanced plus

Kompanija Kaspersky Lab je objavila da je njihov proizvod Kaspersky Internet Security, bezbednosno rešenje za kućne računare, zauzeo prvo mesto na antivirusnom testiranju nezavisne organizacije AV Comparatives za period od marta do juna 2013. godine.

U ovom četvoromesečnom dinamičnom i sveobuhvatnom testiranju, pod nazivom Zaštita u realnom svetu, rešenje kompanije Kaspersky Lab je blokiralo 99,9 odsto pretnji korišćenih u testu i zbog svojih sposobnosti zaštite osvojilo prestižnu nagradu Advanced+.

 

 

Testovima se merila efikasnost određenog bezbednosnog rešenja u otkrivanju i blokiranju pretnji iz realnog sveta: stručnjaci iz organizacije AV-Comparatives su koristili samo one zlonamerne uzorke koji su se mogli naći među stvarnim zlonamernim napadima od marta do juna 2013. godine.

Testiranje je sprovedeno na računarima sa operativnim sistemom Windows 7 uz popularne aplikacije kao što su Adobe Reader, Flash Player, Flash Player ActiveX, Apple QuickTime, Microsoft Internet Explorer, Office, .NET Framework, Mozilla Firefox, Oracle Java, i VideoLAN VLC Media Player. Sajber kriminalci, u cilju napada na kućne računare, često iskorišćavaju ranjivosti upravo ovih proizvoda.

 

rezultati

 

Na testu je korišćeno 1972 različitih pretnji i proizvod kompanije Kaspersky Lab je blokirao sve osim 2 pretnje, dok su ostali visokoplasirani proizvodi na testu propustili i do 27 pretnji. Uz to, proizvod Kaspersky Internet Security je pokazao samo jednu lažnu uzbunu, za razliku od prosečnih 8 koje je pokazala konkurencija.

Tokom proteklih osam meseci testiranja, rezultat proizvoda Kaspersky Internet Security nikada nije pao ispod 99,8 odsto. U martu i maju je rešenje čak pokazalo 100 odsto zaštite.

 

Izvor: Kaspersky

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar