| Vesti | Softver | Kaspersky „Safe Money“ štiti prilikom online kupovine
Softver

Kaspersky „Safe Money“ štiti prilikom online kupovine

uvodna

Kompanija Kaspersky Lab je predstavila nove potrošačke proizvode: Kaspersky Internet Security 2013, kao i Kaspersky Anti Virus 2013. Nova verzija ima poboljšan interfejs koji je jednostavan za korišćenje i sadrži nove tehnologije koje pružaju maksimalnu zaštitu protiv svih vrsta pretnji. Kao odgovor na stalne promene pretnji, posebna pažnja je posvećena bezbednosti potencijalno ugroženih aplikacija, zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji Automatic Exploit Prevention.

 

Korisnici novog proizvoda Kaspersky Internet Security imaće potpunu zaštitu tokom online kupovine i bankovnih transakcija. Oba proizvoda su u potpunosti kompatibilna sa operativnim sistemom Windows 8 i efikasno štite aplikacije i podatke.

 

kav-2013kis-2013

 

Tehnologija Safe Money sadrži raznovrstan skup metoda zaštite kada koristite novčane transakcije preko interneta. Te aktivnosti mogu biti kupovina na internetu, rad sa elektronskim platnim sistemom kao što je PayPal ili pristup bankovnom računu sa Vašeg računara. Nova funkcija, dostupna u proizvodu Kaspersky Internet Security 2013, pruža unapređenu zaštitu za Vaše bankarsko poslovanje. Ona funkcioniše na sledeći način:

 

  • Automatski se prebacuje na poseban režim „Safe Browser“ kada posetite web sajtove za bankarstvo – na ovaj način bivaju izolovane platne operacije od drugih online aktivnosti kako bi bilo osigurano da vaša transakcija ne bude praćena

  • Automatski se aktivira kada posetite web sajtove za plaćanje koje najčešće koristite, a lako možete dodati na listu web sajt svoje banke ili druge web sajtove za kupovinu

  • Proverava autentičnost web sajta za plaćanje kako bi bili sigurni da web sajt nije ugrožen ili lažan

  • Tehnologija Safe Money ocenjuje bezbednosni status Vašeg računara i upozorava ukoliko postoje značajne pretnje koje bi trebalo otkloniti pre plaćanja

  • Virtuelna tastatura osigurava potpuno bezbedan unos Vaše lozinke ili broj kreditne kartice

 

Interfejs

 

Virtuelna tastatura, osmišljena da zaštiti najosetljivije podatke protiv keyloggera, kada je u režimu Safe Money učvršćena je drugom tehnologijom pod nazivom Secure Keyboard (Bezbedna Tastatura). Ova tehnologija koristi specijalni sistem koji sprečava virus da snima koji tasteri su bili pritisnuti. Kako bi dodatno zaštitili korisnike od web sajtova koji služe za krađu identiteta, oba proizvoda sada imaju novi modul protiv mrežne krađe identiteta koji karakteriše automatsko ažuriranje i poboljšanje heurističkog otkrivanja web sajtova koji pokušavaju da kradu Vaše šifre i druge vredne podatke.

Osim Safe Money tehnologije Kaspersky Internet Security 2013 poseduje i Automatic Exploit Prevention, koji služi da eleminiše one najsofisticiranije pretnje, Anti spam i ostale tehnologije koje su krasile prethodne verzije.

Ovi proizvodi (KAV i KIS 2013) će biti dostupni od sredine septembra.

 

Izvor: Kaspersky


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar