| Vesti | Softver | Kaspersky antivirus je dobio Advanced+ ocenu
Softver

Kaspersky antivirus je dobio Advanced+ ocenu

KAV2013 advanced plus

Kompanija Kaspersky Lab objavila je da je njen antivirus program Kaspersky Antivirus 2013 nagrađen prestižnom tj. najvišom Advanced+ ocenom od strane nezavisne laboratorije za testiranje, AV-Comparatives. Ocena je dodeljena na osnovu rezultata testa detekcije zlonamernog softvera, koje je sprovedeno u martu 2013. godine. Ovo nije prvi put da se Kaspersky Antivirus okitio ovom nagradom, jer ako se sećate i prethodna verzija je isto dobila ovu prestižnu nagradu.

 

 

Test laboratorije AV-Comparatives proverio je koliko efikasno popularni proizvodi za bezbednost detektuju zlonamerne datoteke prilikom standardnog skeniranja računara sa stalnim pristupom  internet mreži. Kaspersky Anti-Virus 2013 je učestvovao u testu detekcije datoteka, zajedno sa 19 drugih antivirus rešenja vodećih proizvođača.

 

nagrada

 

Proizvodi su morali da skeniraju više od 136.610 malicioznih datoteka, a Kaspersky Anti-Virus je detektovao 99,2 odsto od ukupnog broja pretnji. Takođe, tokom skeniranja sumnjivih, ali datoteka koje nisu zaražene, rešenje kompanije Kaspersky Lab dalo je samo šest netačnih rezultata. Ostali proizvodi su, u proseku, dali preko 15 netačnih rezltata. Netačni rezultati su glavni razlog zbog kog konkurentni proizvodi sa sličnim rezultatima detektovanja nisu ocenjeni najvišom ocenom Advanced+. U situacijama u stvarnom životu, netačni rezultati mogu prouzrokovati poteškoće korisnicima koji koriste bezbedne aplikacije, jer su greškom detektovane kao zlonamerne.

 

rezultati

 

„Rezultati testa laboratorije AV-Comparatives još jednom su dokazali da antivirus proizvodi visokog kvaliteta, ne samo da moraju biti sposobni da detektuju što više pretnji, nego i da efektno odrede koje su datoteke i aplikacije bezbedne. Ovo je jedini način da se uspostavi ravnoteža između pouzdane zaštite i iskustva u korišćenju”, rekao je Oleg Išanov, direktor sektora za antivirus istraživanja u kompaniji Kaspersky Lab.

 

Izvor: Kaspersky Lab

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar