| Vesti | Softver | Kaspersky alati i dalje među najboljima
Softver

Kaspersky alati i dalje među najboljima

Kaspersky alati najbolji

Kompanija Kaspersky Lab je objavila da su programi Kaspersky Internet Security 2014, Kaspersky Endpoint Security for Business i Kaspersky Small Office Security ostvarili najbolje rezultate u poslednjem krugu Dennis Technology Labs nezavisnog testiranja koje traje tri meseca (Oktobar-Decembar 2013) u svojim odgovarajućim kategorijama.

Program Kaspersky Internet Security 2014 je ostvario 1030 od mogućih 1048 poena, što je najbolji rezultat od svih devet programa koja su bila u trci u kategoriji za kućne proizvode. Uspešno je zaštitio testirani sistem od 99 malwera od ukupno 100 i ostvario maksimum od 740 poena po Legitimate Software Ratings, koji meri kolika je stopa programa koji su lažno prepoznati kao virus. Konkurenti su ostvarili svega 662 poena na istom testu.

 

 

Programi Kaspersky Small Office Security i Kaspersky Endpoint Security for Business su takođe pobednici u kategorijama za mala preduzeća i korporativnu bezbednost. U oba slučaja proizvodi kompanije Kaspersky su detektovali 99 od 100 pretnji bez slučaja lažno pozitivnih. Rešenja su ostvarila 1029 od mogućih 1048 poena. Uspeh proizvoda kompanije Kaspersky Lab u sve tri kategorije je osigurala AAA ocenu od strane Dennis Technology Labs.

Testovi su rađeni pod 64-bitnom verzijom Windows 7 SP1 OS-a. Bezbedonosna rešenja za domaće korisnike su proverena korišćenjem Home Premium verzije, a korporativna i rešenja za mala preduzeća su testirana sistemom Windows Professional.

Proizvodi kompanije Kaspersky Lab su uspešno demonstrirali svoju efikasnost protiv sajber pretnji u nezavisnom testiranju. Prošlog decembra program Kaspersky Internet Security je pobedio sve konkurente u detektovanju malwera tokom testiranja od strane AV-Comparatives, a ranije, u novembru AV-TEST laboratorija koja se zove Kaspersky Endpoint Security for Business najboljim korporativnim bezbedonosnim rešenjem.

 

Izvor: Kaspersky

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar