| Vesti | Softver | Google lansirao YouTube Trends
Softver

Google lansirao YouTube Trends

youtube

Google je lansirao YouTube Trends, novi servis koji omogućuje korisnicima da pogledaju video snimke kojima raste popularnost. Dok vam Google Trends omogućuje da vidite šta ljudi trenutno pretražuju, YouTube Trends omogućuje da vidite šta oni trenutno gledaju.

Glavna strana YouTube Trends servisa se nalazi na sledećem linku:  http://www.youtube.com/trendsdashboard , i tu možete pogledati koji su video fajlovi u „trendu“ u određenim delovima sveta, te ih možete sortirati po lokaciji (državi), po grupi godina, kao i prema polu. Takođe omogućeno je i poređenje do različite lokacije.

 

 

 

Tu je takođe u YouTube Trends blog koji pokazuje popularne video klipove. Odabira četiri nova video klipa dva puta dnevno, u četiri sata ujutru kao i u četiri popodne i uz klipove možete naći i pojedine komentare, objašnjenja i kulturne karakteristike određenih regiona.

Prošlog meseca, YouTube je objavio da se svakog minuta upload-uje 35 sati video materijala. Prošle nedelje su čelnici odlučili i da ukinu ograničenje od 15 minuta koje je važilo kao maksimalno za trajanje klipa.

 

Izvor: Techspot

Komentarišite na forumu

 

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar